Το έπιπλο-εμμονή των interior designers

Γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι φτιάχνονται συνήθως οι πιο ζεστές αναμνήσεις της ζωής μας. Πάνω σε ένα μικρό τραπέζι, -αυτό που βρίσκεται στο κέντρο του καθιστικού-, φτιάχνονται συνήθως ιστορίες που μιλούν για την προσωπικότητά μας.

Τα αντικείμενα που ακουμπάμε πάνω σε αυτό δεν τα έχουμε επιλέξει τυχαία: ξέρουμε ότι θα τα έχουμε απέναντί μας κάθε φορά που καθόμαστε στον καναπέ και εκφράζουν κομμάτι της αισθητικής μας. Κάτι μαρτυρούν για εμάς. Σε αρκετό μεγάλο βαθμό, μάλιστα, επηρεάζουν και την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. 

Το μικρό τραπέζι του καθιστικού, το coffee table στη γλώσσα των interior designers, είναι ένα σημείο στο οποίο οι διακοσμητές αφιερώνουν χρόνο και προσοχή όταν έχουν κληθεί να διαμορφώσουν ή να αναβαθμίσουν ένα καθιστικό. 

Σε αυτό το άρθρο, δεν θα μιλήσουμε για τα αντικείμενα που μπορούν να διακοσμήσουν ένα coffee table: ό,τι εκφράζει την προσωπικότητά σας και ξέρετε ότι σας χαλαρώνει είναι αυτό που χρειάζεται. Εδώ, θα σταθούμε στη νέα εποχή του design των coffee tables. 

Το σχήμα που αγαπούν οι διακοσμητές δεν είναι το (κλασικό) τετράγωνο ή το στρογγυλό. Το coffee table στα μοντέρνα διαμερίσματα του εξωτερικού έχει έντονη γεωμετρία και σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται μια κατασκευή που δεν χρειάζεται καν διακόσμηση γιατί μοιάζει με γλυπτό. 

Σε προηγούμενο άρθρο μας, σας έχουμε μιλήσει για την μεγάλη τάση του 2020 που θέλει τα έπιπλα ογκώδη και στρογγυλά.

Οι γραμμές στο μικρό τραπέζι του καθιστικού διαφοροποιούνται. Έτσι δημιουργείται μια ενδιαφέρουσα αντίθεση στο χώρο που αναβαθμίζει το design του. 

Δείτε τις προτάσεις των home brands και βρείτε το σχήμα που ταιριάζει στη δική σας αισθητική.

Πηγή bovary.gr/