Πώς θα επιλέξεις το σωστό σερβίτσιο για το τραπέζι σου

Oνειρευόμαστε τέλεια, πολυτελή πιάτα και μαχαιροπίρουνα σε διάφορα, εντυπωσιακά στιλ αλλά συχνά οι αγορές μας δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές μας επιθυμίες.

Σχέδια, χρώματα, μοτίβα (γαλλικό επαρχιώτικο, αμερικάνικο, ρομαντικό vintage ή industrial) κ.α. είναι αντικείμενα προς έρευνα για την επιλογή του σωστού σερβίτσιου για το τραπέζι μας.

Ωστόσο, υπάρχει ένας αλάνθαστος τρόπος να επιλέξεις το κατάλληλο σερβίτσιο, σύμφωνα με το Mydomaine. Όμορφο αλλά και πρακτικό, διαχρονικό αλλά και μοντέρνο.

Αυτό που προτείνει να κάνεις αυτό που κάνουν τα εστιατόρια

Το τρικ που ακολουθούν τα περισσότερα εστιατόρια είναι απλό: Επιλέγουν πιάτα σκληρά, λεία και, το πιο σημαντικό, σε μεγάλο απόθεμα, δηλαδή διαθέσιμα με μεγάλο αριθμό.

Ο λόγος είναι πολύ απλός: Τα minimal σερβίτσια είναι αποτελεσματικά. Ταιριάζουν με όλα τα τραπέζια, τα σετ και τα αξεσουάρ. Είναι διαχρονικά, ώστε δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι δεν θα είναι στην μόδα μετά από λίγο καιρό. 

Λευκά πιάτα σε τραπέζι
Minimal πιάτα /Φωτογραφία: Unsplash/Katsia-jazwinska

Δεν θα τα βαρεθείς ενώ είναι πρακτικά. Αν σπάσεις ένα σερβίτσιο που είναι διαθέσιμο με μεγάλη ποσότητα, μπορείς να το αντικαταστήσεις αμέσως.

Ακόμη, μπορείς να τα βρεις σε σετ αλλά και μεμονωμένα ενώ είναι πιο οικονομικά.

Δεν σημαίνει ότι μπορείς να βρεις μόνο τα παραδοσιακά λευκά. Μπορείς να βρεις οποιοδήποτε χρώμα και σχέδιο, σε κλασσική σιλουέτα.

Πηγή bovary.gr/