Οι τάσεις του interior design για το 2020

Το 2020 έρχεται μαζί με νέες τάσεις στη διακόσμηση και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων! Νέο έτος σημαίνει νέο ξεκίνημα και μια κατάλληλη στιγμή γι’ ανανέωση στο σπίτι σας. Αν θέλετε να ξέρετε τι να κάνετε με την ανακαίνιση του σπιτιού σας, εδώ είναι κάποιες από τις νέες τάσεις που οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων προτείνουν και θα κυριαρχήσουν τη νέα χρονιά και όχι μόνο! 

Tα floral υφάσματα και οι ταπετσαρίες είναι ήδη στις ζωές μας, αλλά το 2020 θα κυριαρχήσουν ακόμα περισσότερο. Τα floral μοτίβα είναι εδώ και πολύ καιρό στις ζωές μας, αλλά θα υπάρξει μια σημαντική διαφορά μεταξύ της floral διακόσμησης που ξέραμε, με τα σύγχρονα μοτίβα που θα κυριαρχήσουν το 2020. Η τάση για το νέο έτος είναι οι ταπετσαρίες να ενσωματώνουν μοτίβα λουλουδιών διαφορετικών μεγεθών και χρωμάτων. Υπάρχει μια ισχυρή τάση για ζωντανά χρώματα όπως το κίτρινο σε συνδυασμό με αντίθετα χρώματα που θα κάνουν τους τοίχους σας pop. Τα περισσότερα floral μοτίβα του 2020, θα είναι μια αφηρημένη κομψή παράδοση των κλασσικών σχεδίων που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Τα μεταλλικά στοιχεία θα είναι απαραίτητα σε κάθε εσωτερική διακόσμηση για το νέο έτος. Μεταλλικά στοιχεία από ασήμι, χρυσό, κασσίτερο και χαλκό θα μπορούν να ενσωματωθούν μέσα σε κάθε εσωτερική διακόσμηση. Τα ασημένια και καφέ μεταλλικά στοιχεία θα ”συνεργαστούν” άψογα προσφέροντας μια ένταση στον εσωτερικό χώρο. Τα μεταλλικά panel μπορούν να επενδύσουν επιφάνειες τοίχων, προσφέροντας μια ιδιαίτερη νότα κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους. Μεγάλη προσοχή όμως να μην αναμίξετε περισσότερα από τρία μέταλλα σε ένα χώρο, η σωστή αναλογία στην διακόσμηση ανάμεσα στα υλικά είναι αυτή που θα δώσει ώθηση και ενέργεια στο χώρο. 

Ο μινιμαλισμός φεύγει και τον αντικαθιστά ο μαξιμαλισμός. Το minimal όπως είχε κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στον εσωτερικό σχεδιασμό, επικεντρώθηκε στις απλές και λιτές φόρμες τονίζοντας τα λιγοστά στοιχεία του χώρου και δίνοντας έμφαση μόνο σ′ αυτά. Ο μαξιμαλισμός έρχεται για ν′ αγκαλιάσει το μεγαλείο της τέχνης και των χρωμάτων. Μεγάλα, τολμηρά, φωτεινά χρώματα και μοτίβα, λαμπερή διακόσμηση και πολύχρωμα αφηρημένα έργα ζωγραφικής θα κυριαρχήσουν και θα δώσουν μια νότα αισιοδοξίας. Φυσικά, θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε με κάποια συγκράτηση γιατί μπορεί να ξεφύγετε πολύ εύκολα και να ”χαλάσετε” τη συνολική εικόνα.

Η biophilia είναι μια νέα τάση που ενσωματώνει στον ανθρώπινο σχεδιασμό τα φυσικά στοιχεία, με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνετε το μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα. Τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια κοινότητα έχει αγωνιστεί για την κλιματική αλλαγή και την αειφορία. Πολλοί καταναλωτές θέλουν να έχουν ένα κομψό σπίτι, προσπαθώντας να ενσωματώνουν οργανικά στοιχεία από το περιβάλλον. Οι περισσότερες επιχειρήσεις εσωτερικού σχεδιασμού έχουν λάβει υπόψη αυτή τη τάση και χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο ξύλο ή υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και κατασκευάζουν έπιπλα, ακόμα και δάπεδα, ενώ τα φυτά μπορούν να συμβάλουν στην οργανική αισθητική του σπιτιού σας προωθώντας ένα καθαρό, φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι.

Τα υφάσματα με βελούδινη υφή θα είναι τάση για την επίπλωση κάθε μοντέρνου σχεδιασμού. Είναι το τέλειο μείγμα πολυτέλειας και άνεσης. Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν σκέφτονται βελούδο, φέρνουν στο μυαλό στους την παλιά κόκκινη πολυθρόνα της γιαγιάς τους. Το νέο έτος αλλά και το επόμενο, οι εταιρείες εσωτερικού σχεδιασμού κάνουν μια βαθιά βουτιά σε βελούδινα σχεδιαστικά σχέδια και ειδικά για καναπέδες, οι επιλογές χρωμάτων είναι περισσότερες από ποτέ. Λαμπερές μπλε, ροζ και πορτοκαλί αποχρώσεις θα κυριαρχήσουν και θα δώσουν μια μοντέρνα εκδοχή της πολυτέλειας.

Το 2020 είναι δίπλα μας και μας κοιτάζει με φωτεινή διάθεση και αισιοδοξία, με έντονα χρώματα, βιώσιμη διακόσμηση και εκτυπώσεις λουλουδιών. Οι ανατροπές του επόμενου έτους θα μας δώσουν νοσταλγία, θα επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τη φύση, θα χαλαρώσουμε και θα γίνουμε περισσότερο τολμηροί. Οι διακοσμητές και οι αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων είναι έτοιμοι, με αυτοπεποίθηση να κάνουν τ’ όνειρά σας για την ανανέωση του σπιτιού σας πραγματικότητα!

Πηγή huffingtonpost.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *