Μια σουρεαλιστική εμπειρία σε ένα μαγευτικό βιβλιοπωλείο

Υπάρχουν βιβλιοπωλεία, με στενά ράφια γεμάτα βιβλία, μυρωδιά σκόνης και χαρτιού στον αέρα. Και μετά υπάρχει μια εμπειρία αγοράς βιβλίων, όπου το ίδιο το μαγαζί είναι το αξιοθέατο. Το μαγευτικό βιβλιοπωλείο Dujiangyan Zhongshuge στην Κίνα, είναι σαφώς το πιο πρόσφατο, με εσωτερικό που σχεδόν αψηφά την εξήγηση ή την περιγραφή. Είμαστε θετικοί ότι ούτε οι φωτογραφίες δεν δικαιώνουν την εμπειρία.

Το εσωτερικό χρησιμοποιεί καθρέφτη οροφή και ανακλαστικό δάπεδο πλακιδίων για να δώσει την ψευδαίσθηση του πλωτού, σε συνδυασμό με καμάρες. Τραπέζια με σχήμα σκαφών επιπλέουν στο μαύρο πάτωμα και η ταπετσαρία των βιβλίων δίνει την εντύπωση ότι εκατομμύρια και εκατομμύρια βιβλία βρίσκονται στα ράφια.

Βρίσκεται στο Τσενγκντού, και είναι μια απόδειξη της δύναμης του δημιουργικού εσωτερικού σχεδιασμού και πως έξυπνες επιλογές μπορούν να κάνουν έναν χώρο από συνηθισμένο σε κάτι σουρεαλιστικό και νέο. Σχεδιασμός από X+Living

Μάθετε περισσότερα στον ιστότοπό τους. Μέσω Colossal:

«Στην πόλη με πάνω από χίλια χρόνια ιστορίας, ο σχεδιαστής έδωσε νέα ζωντάνια σε αυτήν την ιστορική και πολιτιστική πόλη δημιουργώντας έναν παράδεισο για τους βιβλιοφάγους, δηλαδή το βιβλιοπωλείο Dujiangyan Zhongshuge».

Πηγή mossandfog.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news