Μέσα στην έπαυλη-αριστούργηµα του Frank Lloyd Wright

Το Marden House αποτελεί μέρος της ιδιοκτησίας The Falls και ανήκε στον συνιδρυτή της America Online, James V Kimsey. Το Marden House χτίστηκε το 1959 για τον φωτογράφο του National Geographic, Luis Marden και είναι ένα από τα λίγα σπίτια που σχεδίασε και έχτισε στην ευρύτερη περιοχή της Βιρτζίνια ο διάσημος αρχιτέκτονας.  

Έχει σχήμα ψαριού, μοναδική θέα στον ποταμό Potomac, και είναι πλήρως εναρμονισμένο με την απομονωμένη, ειδυλλιακή περιοχή της Ουάσινγκτον – ακολουθώντας πιστά το όραμα και τον πυρήνα της αρχιτεκτονικής προσέγγισης του δημιουργού του.   Η ιδιοκτησία The Falls, παρά την πρωτοφανή, υψηλότατη για την περιοχή τιμή πώλησής της, θεωρείται από πολλούς ειδήμονες ανεκτίμητης αξίας. Παρουσιάζουμε μερικές εικόνες από το Marden House.

Το Marden House, ένα πλήρως ανακαινισμένο αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Frank Lloyd Wright, «του μεγαλύτερου Αμερικανού αρχιτέκτονα όλων των εποχών» όπως τον αποκάλεσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων, πωλείται από την TTR Sotheby’s International Realty στην αστρονομική, για τους κοινούς θνητούς, τιμή των 63 περίπου εκατομμύριων δολάριων.  

Πρόκειται για ένα ακίνητο που άνηκε στον συνιδρυτή της America Online και πρόσφατα εκλιπόντα James V Kimsey. O επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Kimsey το 2000 αγόρασε και ενσωμάτωσε την έπαυλη του Wright στη The Falls, την μεγάλη έκταση 30 περίπου στρεμμάτων που είχε αγοράσει μερικά χρόνια πριν και είχε χτίσει ένα νέο υπερπολυτελές σπίτι με εννέα υπνοδωμάτια, δεκατρία μπάνια, κελάρι κρασιών, πισίνα υπερχείλισης, βιβλιοθήκη, αίθουσες υποδοχής και διασκέδασης και υπόγειο γκαράζ 30 αυτοκίνητων.

Θέλοντας να χρησιμοποιήσει το Marden House ως ξενώνα προχώρησε στην ανακαίνισή του δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στην αρχιτεκτονική κληρονομιά του Wright.