Η νέα τάση στο wall art

Ένας χώρος παίρνει μορφή και ζωή μέσα από τη διακόσμηση που επιλέγουμε γι’ αυτόν. Τα αντικείμενα είναι αυτά που τον ντύνουν και του δίνουν ζεστασιά αλλά και τον μεταμορφώνουν σε κάτι δικό μας. 

Από τον καναπέ και το τραπεζάκι που θα επιλέξουμε, μέχρι το πιο μικρό διακοσμητικό όπως ένα κερί, όλα έχουν κάποιον ρόλο να παίξουν.

Τα deco items είναι πολλά και ποικίλα και το καθένα έχει μια διαφορετική χρήση. Αυτό που ίσως ξεχνάμε να βάλουμε στον χώρο μας είναι οι πίνακες και τα έργα τέχνης.

Παλιότερα, οι πίνακες στους τοίχους ήταν must. Μεγάλα κάδρα με μαξιμαλιστικές αναπαραστάσεις συναντούσαμε σε κάθε σαλόνι σπιτιού που ήθελε να δείχνει πολυτελές και ψαγμένο.

Ωστόσο, πλέον αυτό έχει αλλάξει. Τα νέα σπίτια δίνουν περισσότερο βάση στην διακόσμηση στο έδαφος και αφήνουν τους τοίχους γυμνούς, με ελάχιστα home accessories.

Έτσι και η νέα τάση στο wall art είναι πιο chic, μίνιμαλ και φυσική.

Κάνοντας μια βόλτα στο Instagram και στους λογαριασμούς των πιο stylish σπιτιών, από όπου αντλούμε έμπνευση, βλέπουμε ένα νέο trend όσον αφορά στους πίνακες και στα κάδρα.

Οι deco lovers, λοιπόν, προτιμούν να βάζουν τους αισθητά μικρότερους πίνακες πάνω σε ράφια, βιβλιοθήκες ή τραπεζάκια και να μην τους κρεμούν στους τοίχους.

Διακοσμούν έτσι τα έπιπλα με έργα τέχνης που μοιάζουν περισσότερο με κορνίζες, χωρίς να τα καρφώνουν στον τοίχο, και όχι υπερμεγέθεις πίνακες.

Οι κομψοί μικροί πίνακες δίνουν πιο natural, boho vibes, ενώ οι αναπαραστάσεις τους είναι λιγότερο φλύαρες. Αφηρημένες γραμμές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, εμπνευσμένα quotes, φυτά, ζώα ή τοπία κοσμούν πλέον τα ράφια, ακουμπισμένα στον τοίχο αλλά όχι πάνω σε αυτόν.

Οι interior designers φαίνεται πώς εγκρίνουν τον νέο τρόπο έκθεσης των έργων τέχνης καθώς δίνει μια πιο μοντέρνα ματιά στον εσωτερικό χώρο.

Πηγή bovary.gr/