Η «Αριστοτελική πολιτεία» που θέλει να χτίσει ένας Αμερικανός

Για πολλούς ουτοπική, για άλλους ιδανική για τον άνθρωπο του μέλλοντος.

Ο Αριστοτέλης έχει χιλιάδες οπαδούς σε όλο τον κόσμο, με τα έργα του να διάσκονται σχεδόν σε κάθε γλώσσα που μιλιέται στη Γη. Ο αμερικανός Κροίσος Μαρκ Λορ εδώ και 5 χρόνια εργάζεται πάνω σε ένα φιλόδοξο project να χτίσει μια πολιτεία που θα βασίζεται πάνω στις αρχές και τις διδαχές του Αριστοτέλη.

Ο αμερικανός επιχειρηματίας έγινε ζάμπλουτος χάρη στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την εταιρεία Jet.com, που γιγαντώθηκε και τελικά εξαγοράστηκε από την Walmart έναντι 3,5 δις δολαρίων.

Πλέον τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να ασχολείται με τις επιχειρήσεις αλλά ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του έχει πέσει στη τέλεια Αριστοτελική Πολιτεία που θέλει να φτιάξει.

source: www.architecturaldigest.com

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο, και πολύ σύντομα θα έχει έτοιμη μια πόλη που θα μπορεί να φιλοξενήσει 5 εκατ. ανθρώπους, όπου θα ζούνε και θα εργάζονται σε “άριστες” συνθήκες.

Η πόλη θα λέγεται Telosa΄από την ελληνική λέξη τέλος, και θα είναι χτισμένη σε μια έκταση 600.000 στρεμμάτων, σε μια έρημο της Αμερικής και το κόστος για να φτιαχτεί θα ξεπεράσει τα 25 εκατ. δολάρια.

Στο κέντρο της πόλης θα υπάρχει ο πύργος της ισότητος που οραματιζόταν ο Αριστοτέλης, ενώ ο κροίσος διαβεβαιώνει ότι δεν θα είναι μόνο για πλούσιους, αλλά για οποιονδήποτε πιστεύει στην ιδέα και θέλει να προσφέρει σε αυτήν.

Όλοι θα είναι ιδιοκτήτες μια περιουσίας, η οποία θα μεγαλώνει μόνο όταν μεγαλώνει ισότιμα και η περιουσία των άλλων, ώστε να μην υπάρχουν διαφορές στην κοινωνική τάξη, αλλά και να προάγεται το ομαδικό πνεύμα, που ο Αριστοτέλης πίστευε ότι είναι ανίκητο.

Πηγή e-daily.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news