Γλύπτης φτιάχνει μοναδικές δημιουργίες με θαλασσόξυλα

Γλυπτά με θαλασσόξυλα: Ο Τζέιμς Ντόραν-Γουέμπ είναι γλύπτης. Σήμερα, ζει μόνιμα στις Φιλιππίνες. Οι γονείς του Τζέιμς ήταν ιστορικοί τέχνης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Βρετανός γλύπτης να περάσει ένα μεγάλο μέρος των εφηβικών χρόνων του σε διάφορες χώρες του κόσμου. Μάλιστα, κατάφερε να γνωρίσει όλες τις μορφές τέχνης.

Έχει πάει σχολείο σε Ελβετία, Ιταλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και φυσικά στο Λονδίνο. Μάλιστα, στο Λονδίνο σπούδασε και τέχνη στο Courtold Institute.

Τα πρώτα του ξύλινα γλυπτά, που έφτιαξε, τα πουλούσε στην αγορά του Πορτομπέλο.

Αγαπούσε και γνώριζε καλά την τέχνη του ξύλου. Όμως, στα ταξίδια των γονιών του, βοηθούσε στην αποκατάσταση διάφορων παλαιών αντικειμένων.

Το 1989 πραγματοποίησε ένα ταξίδι στις Φιλιππίνες. Λάτρεψε τη χώρα. Από τη φύση, μέχρι την άγρια ζωή και την λαϊκή τέχνη. Το 1990 έκανε τη δική του επιχείρηση, κατασκευάζοντας δικά του ξύλινα αντικείμενα. Δηλαδή, γλυπτά με θαλασσόξυλα.

Έχει δημιουργήσει γλυπτά ζώων σε πραγματικό μέγεθος. Διαθέτει μια τεράστια συλλογή. Μια συλλογή από αρκούδες, λαγούς, λιοντάρια, ελάφια, σκυλιά, ακόμη και δράκοι. Τα κυριότερα είναι, όμως, άλογα. Ο γλύπτης αναπαριστά τα ζώα σε κίνηση και τα γλυπτά με θαλασσόξυλα είναι μοναδικά.

Τα υλικά για τα έργα του τα βρίσκει στις ακτές του ωκεανού και των ποταμών. Αυτά που για άλλους είναι απλά σκουπίδια, για τον Τζέιμς είναι ένας πραγματικός θησαυρός!

Πηγή pressproject.gr/