Γιατί τα περισσότερα παπλώματα είναι λευκά;

Το πάπλωμα είναι το αγαπημένο μας, cozy σκέπασμα για τον χειμώνα. Είναι ζεστό και μας προστατεύει από τις κρύες νύχτες.

Λατρεύουμε να μπαίνουμε κάτω από αυτό, μετά από μια μεγάλη, κουραστική ημέρα στη δουλειά και να κουκουλωνόμαστε, νιώθοντας θαλπωρή.

Το πάπλωμα είναι επένδυση. Μπορείς να βρεις σε πολλά μεγέθη, σχέδια και αποχρώσεις. Ωστόσο, η πιο κλασσική περίπτωση είναι το λευκό πάπλωμα. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Σύμφωνα με το Apartment Therapy υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που παραδοσιακά τα περισσότερα παπλώματα είναι λευκά.

«Το trend για τα λευκά κλινοσκεπάσματα και κυρίως τα παπλώματα, ξεκίνησε για έναν πολύ πρακτικό λόγο», αναφέρει η Alesandra Woolley, sleep coach και executive editor του Mattress Advisor. «Τα παπλώματα φτιάχνονταν παραδοσιακά από λευκά ή ανοιχτόχρωμα φτερά. Έτσι, ένα λευκό κάλυμμα βοηθούσε στην κάλυψη των φτερών».

Και καθώς πολλοί κάνουν layering στα σκεπάσματά τους, η λευκή απόχρωση είναι το κλειδί. «Αν τα παπλώματα ήταν μια σκούρα απόχρωση, θα φαίνονταν άσχημα κάτω από ένα πιο ελαφρύ ύφασμα», αναφέρει η Karin Sun, ιδρύτρια της Crane & Canopy.

Το λευκό ύφασμα μπορεί, ακόμη, να χρειαστεί απλούστερη διαδικασία συντήρησης μέσα στον χρόνο, σε σύγκριση με ένα πιο σκούρο χρώμα. Όπως αναφέρει η Rohit Rana, συνιδιοκτήτρια του Royal Egyptian Bedding, τα λευκά παπλώματα δεν χρειάζεται να βαφτούν. 

Αλλά αυτό που ξεκίνησε ως λύση ανάγκης, μετατράπηκε σε κάτι άλλο. Το λευκό αντιπροσωπεύει την πολυτέλεια, την φρεσκάδα και την καθαριότητα, είναι σοφιστικέ ενώ χαρίζει ξεκούραση και ηρεμία.

Ακόμη, το καλό με το λευκό είναι ότι μπορείς να παρατηρήσεις αμέσως αν είναι καθαρό ή όχι, το οποίο είναι χρήσιμο όταν κοιμάσαι κάπου που δεν είναι το κρεβάτι σου (π.χ. ξενοδοχείο).

Αν και για κάποιους το λευκό στα κλινοσκεπάσματα είναι πολύ απλό, μπορείς να τα «βελτιώσεις» με πολλούς τρόπους. 

Το λευκό σου επιτρέπει να κάνεις mix & match στα ριχτάρια και τα μαξιλάρια ανάλογα με την εποχή, αναφέρει η Holly Waterfield του The Brooklyn Home Company. Το λευκό πάει με τα πάντα, οπότε sky is the limit!

Πηγή bovary.gr/