Από την μεγαλούπολη στο μοντέρνο αγρόκτημα… Μια αλλαγή ζωής – όνειρο!

Μια οικογένεια από την Αυστραλία εμπνεύστηκε από μια επίσκεψη σε φάρμα στην Ευρώπη και αποφάσισαν να αφήσουν τα πάντα πίσω τους ψάχνοντας μια φάρμα και μια νέα ζωή!

Ο Daniel είχε μόλις πουλήσει την επιχείρηση του και η Natalie είχε την ευκαιρία να δουλεύει από το σπίτι και να χειρίζεται τα του ηλεκτρονικού καταστήματος της από το σπίτι.

Έτσι, μόλις λίγες μέρες αφ’ ότου γύρισαν επισκέφθηκαν μια περιοχή 90 λεπτά βόρεια του Σίδνεϋ, όπου διατηρούσαν εξοχικό οι γονείς κάποιου φίλου τους. Εκεί κοντά μένει και η μητέρα της Natalie. Η αρχική ιδέα ήταν να αγοράσουν γη και να χτίσουν από την αρχή. Όμως ψάχνοντας, βρήκαν μια έκταση 42 στρεμμάτων με καλλιτεχνικό studio, σπίτι, κοτέτσια, λίμνες και ένα φράγμα!

Μόλις αντίκρισαν τις αγελάδες του γειτονικού αγροκτήματος, κατάλαβαν ότι ήρθαν στο σωστό μέρος.
Μόλις αντίκρισαν τις αγελάδες του διπλανού αγροκτήματος ήξεραν ότι πλησίαζαν στον προορισμό τους!

Η ασπρόμαυρη τραπεζαρία εντυπωσιάζει.
Το σπίτι του αγροκτήματος είχε 3 κρεβατοκάμαρες και πολύ μεγάλη χρήση κέδρου στο εσωτερικό του, που είναι ακριβό και ανθεκτικό ξύλο. Κατά πάσα πιθανότητα είχε χτιστεί το 1984, αυτή ήταν η ημερομηνία στο εσωτερικό του τζακιού… Στο ισόγειο έχει έναν προθάλαμο και έναν τεράστιο χώρο ανοιχτή διαρρύθμισης που αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της γοητείας του.

Το πάτωμα από πλακάκια σχιστόλιθου δεν ήταν από τα αγαπημένα τους χαρακτηριστικά, όμως το συνήθισαν και πιστεύουν ότι ταιριάζει πολύ με τα ξύλινα δοκάρια, αλλά και το μοναδικό τραπέζι σε άσπρο και μαύρο.

Η πολύ μοντέρνα κουζίνα μετατράπηκε σε κουζίνα Μοντέρνου Αγροκτήματος!
Η προηγούμενη πολύ μοντέρνα κουζίνα ανακαινίστηκε από το ζευγάρι και απέκτησε ένα στυλ Μοντέρνου Αγροκτήματος.

Η κουζίνα δεν διαθέτει πάνω ντουλάπια, μα ράφια!
Στις όμορφες λεπτομέρειες της κουζίνας είναι τόσο ο πίνακας τοπίου, όσο και ο γιαπωνέζικος βραστήρας.

Η κλειστή ντουλάπα τροφίμων μετατράπηκε σε ανοιχτή ραφιέρα.
Αφαιρώντας την πόρτα από το παραδοσιακό ντουλάπι τροφίμων, το μετέτρεψαν σε μια μοντέρνα ραφιέρα, απόλυτα ταιριαστή με το υπόλοιπο σπίτι.

Το καθιστικό του μοντέρνου αγροκτήματος.
Παρότι το υπάρχον σπίτι τους άρεσε, η μεγάλη ποσότητα του ξύλου τους έβαλε σε σκέψεις και αποφάσισαν να βάψουν την ξύλινη επένδυση του τοίχου σε χρώμα λευκό. Έτσι ο Daniel και ο πατέρας του έβαψαν τα υπνοδωμάτια και λίγους ακόμη χώρους πριν μετακομίσουν με την τότε έγκυο Natalie. Άφησαν το ξύλο στους τοίχους μονάχα στο open plan σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.

Η κρεβατοκάμαρα και πίσω η γκαρνταρόμπα.
Πίσω από το κρεβάτι βρίσκεται ένα δωμάτιο γκαρνταρόμπα, ενώ προτιμήθηκε αυτό το γαλλικό κομοδίνο ώστε να ταιριάζει με το κρεβάτι.

“Η ΖΩΉ ΤΟΥΣ ΠΛΈΟΝ ΚΑΘΟΔΗΓΕΊΤΑΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΠΟΧΈΣ, ΚΑΘΏΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ ΈΧΕΙ ΒΌΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΊΑ, ΤΟ ΦΘΙΝΌΠΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΏΝΑ ΜΑΖΕΎΟΥΝ ΞΎΛΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΎΟΥΝ ΓΛΥΚΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΆΝΟΙΞΗ ΚΛΑΔΕΎΟΥΝ ΘΆΜΝΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΌΧΟΡΤΑ!”

 

Η γωνία διαβάσματος στον χτιστό πάγκο αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη της Natalie.
Ο εικονιζόμενος χτιστός πάγκος φιλοξενεί κυρίως την Natalie που διαβάζει σε κάθε ευκαιρία που θα βρει. Το σκαμπώ αποτέλεσε μοναδικό τραπεζάκι.

Πανέμορφο vintage γραφείο.
Το δωμάτιο της μικρής Ίσιδας είναι γεμάτο με vintage αντικείμενα όπως αυτό το γραφείο.

Το ντεκ περιμένει τα παιδιά για παιχνίδι κάθε μέρα.
Η ζωή τους πλέον καθοδηγείται από τις εποχές, καθώς το Καλοκαίρι έχει βόλτες στην παραλία, το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα μαζεύουν ξύλα και μαγειρεύουν γλυκά και την Άνοιξη κλαδεύουν θάμνους και ξερόχορτα ως αντιπυρικό μέτρο προφύλαξης. Φυσικά περιποιούνται τις κότες, τον λαχανόκηπο και παίζουν στο ξύλινο deck όλο τον χρόνο! Ως παιδιά της πόλης, δεν είχαν συνηθίσει να απομακρύνονται από το πλευρό των γονιών τους. Πλέον στην φύση είναι αρκετές οι μέρες, που βλέπουν τα παιδιά μόνο όταν πεινάνε!

Φυσικά σε μια τόσο μεγάλη έκταση υπάρχει και τραπεζαρία εξωτερικού χώρου!

Την ημέρα ασχολούνται με τις δουλειές τους μέσω υπολογιστή, μέχρι να γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο (4 παρακαλώ), αλλά τα σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα στην οικογένεια. Μαζί περιποιούνται τον κήπο, κάνουν δουλειές στο σπίτι και τρώνε σαν οικογένεια, ένας απαράβατος όρος. Όπως βλέπεις σε 42 στρέμματα δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να μην βρουν χώρο για εξωτερική τραπεζαρία!

Αυτή η οικογένεια είχε τα μέσα και τον τρόπο να αλλάξει την ζωή της ριζικά, υπογραμμίζοντας πως στην Αυστραλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ οι μεγάλες εκτάσεις πωλούνται σε πολύ προσιτή τιμή. Αν έχεις την ευκαιρία να εργάζεσαι από το διαδίκτυο, δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να κάτσεις να υποστείς την μόλυνση και την φασαρία της πόλης. Ταυτόχρονα διακόσμησαν το σπίτι με ένα μοντέρνο τρόπο παρουσίασης αγροκτήματος που δεν αναμένεται να φύγει σύντομα από την μόδα!

Πηγή decoration.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news