Έργα που “μοσχομυρίζουν” άνοιξη!

Η ψυχολόγος Αίμιλη Παπέττα έχει καταπιαστεί με τον χώρο της τέχνης τον τελευταίο χρόνο. Είναι μια αυτοδίδακτη ζωγράφος, η οποία δεν παύει να εξελίσσεται και να δημιουργεί καθημερινά ξεχωριστά έργα που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Της Βέρας Κοσμά

Ζωγράφος ή ψυχολόγος; Μήπως στο τέλος της ημέρας και τα δύο στοχεύουν στην ηρεμία της ψυχής και την εύρεση γαλήνης;

Παρόμοια με την ψυχοθεραπεία, η τέχνη μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε ένα βαθύτερο και πιο ήσυχο μέρος του εαυτού μας. Παράλληλα, η διαδικασία της τέχνης παρακάμπτει την ανάγκη, για λεκτική επικοινωνία. Όταν ζωγραφίζω ηρεμώ και έρχομαι σε απόλυτη επαφή με τον εσωτερικό μου κόσμο. Μέσα από την δημιουργικότητα ξεφεύγεις από το άγχος, την καταπίεση και όλα εκείνα τα αρνητικά συναισθήματα που είναι πιθανό να σε κατακλύζουν. Τέλος, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον καθοριστικό ρόλο και την επίδραση που έχει η τέχνη όχι μόνο για την αισθητική αγωγή του ατόμου, αλλά και για τη διανοητική αφού η τέχνη είναι έκφραση βιωμάτων, σκέψεων και ιδεών.

Υπάρχει άπειρος κόσμος που προσπαθεί να αναδειχθεί μέσα από την τέχνη. Εσύ ήδη σε τόσο μικρή ηλικία σημειώνεις μία πορεία με έργα διαθέσιμα προς πώληση. Τι πιστεύεις ότι σε έχει βοηθήσει να κεντρίσεις τόσο το ενδιαφέρον; 

Θεωρώ ότι αυτό που έκανε τα έργα μου να ξεχωρίσουν είναι ότι το καθένα έχει κάτι ξεχωριστό. Μαζί με τον πελάτη αποφασίζουμε τα χρώματα και το σχέδιο που του αρέσει και έτσι δημιουργούμε κάτι που θα είναι μοναδικό και θα το έχει μόνο ο ίδιος. Αυτό αρέσει πολύ στον κόσμο.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τη ζωγραφική;

Η ζωγραφική ήταν πάντοτε το χόμπι μου. Θυμάμαι τον εαυτό μου να ζωγραφίζει από πολύ μικρή ηλικία. Η παρατηρητικότητά μου και το ότι δίνω έμφαση στη παραμικρή λεπτομέρεια με βοήθησε στο να μπορώ να αποτυπώνω ένα πρόσωπο αρκετά καλά. Δεν είχα παρακολουθήσει ποτέ κάποιο μάθημα ζωγραφικής, είμαι αυτοδίδακτη. Πιο επαγγελματικά ασχολήθηκα την πρώτη καραντίνα, όπου και ο ελεύθερος χρόνος ήταν περισσότερος αλλά και ο κόσμος αναζητούσε ένα ξεχωριστό δώρο για τους κοντινούς του ανθρώπους χωρίς να χρειαστεί να βγει από το σπίτι μιας και η μετακίνηση γινόταν όλο και πιο δύσκολη για όλους. 

Πως προέκυψε η ιδέα να χρησιμοποιείς λουλούδια στα έργα σου;

Η ιστορία πίσω από αυτό είναι λίγο αστεία. Είχα πολύ λίγο χρόνο στη διάθεση μου για να φτιάξω έναν πίνακα δώρο σε φιλικό μου πρόσωπο. Είχα ήδη ζωγραφίσει κάποια λουλούδια και έβλεπα ότι χρειάζομαι αρκετό χρόνο ακόμα για να ζωγραφίσω και τα υπόλοιπα. Έτσι σκέφτηκα να τοποθετήσω πάνω artificial flowers. Μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα και έτσι το υιοθέτησα και στα επόμενα μου έργα. 

Επιπρόσθετα ξεχωρίζεις και για τη δημιουργία πορτραίτων. Πόσο εύκολο είναι να απεικονίσεις στον καμβά πρόσωπα;

Πιστεύω αυτό που έκανε τα πορτρέτα μου να ξεχωρίσουν είναι ότι είναι ζωγραφισμένα πάνω σε γυάλινη κορνίζα και όχι σε καμβά. Ο κόσμος το βρίσκει πολύ πρωτότυπο και είναι κάτι που δεν βλέπεις συχνά. Στην αρχή ήταν αρκετά δύσκολο. Όταν δεν έχεις δει τα πρόσωπα τους από κοντά και έχεις μόνο μια φωτογραφία που πολλές φορές δεν φαίνονται και αρκετά καθαρά τα χαρακτηριστικά του προσώπου δυσκολεύεσαι πολύ περισσότερο. Πλέον, μπορώ να πω ότι έχω συνηθίσει και δημιουργώ με μεγαλύτερη ευκολία. 

Ποιες είναι οι προθέσεις σου όταν ζωγραφίζεις;

Στόχος μου κάθε φορά είναι να φτάσει στα χέρια του πελάτη μου κάτι μοναδικό που θα κρατήσει για πάντα, είτε αυτό είναι πορτρέτο με τα αγαπημένα του πρόσωπα, είτε είναι ένας πίνακας. Αυτό που με κάνει πολύ χαρούμενη είναι η θετική ανατροφοδότηση που παίρνω είτε από τους πελάτες μου είτε από άτομα που έχουν δεχτεί από τα αγαπημένα τους πρόσωπα ένα χειροποίητο δώρο από το Art Parts Creations.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news