Ένα λευκό σπίτι ξεχωρίζει μέσα στην έρημο της Καλιφόρνια

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Working Holiday Studio μετέτρεψε ένα ακίνητο μέσα στην έρημο της Καλιφόρνια σε ιδανικό εξοχικό, παρά το έρημο τοπίο που το περιβάλλει. Το Casa Mami βρίσκεται στην περιοχή Pioneertown, έξω από το Joshua Tree National Park στη Νότια Καλιφόρνια.

Αφού επισκέφθηκαν την περιοχή ο Carlos Naude και η Whitney Brown του Working Holiday Studio ήθελαν να αποκτήσουν ένα σπίτι εκεί ώστε να περνούν τις διακοπές τους αλλά και να το νοικιάζουν σε ενδιαφερόμενους. 

H κατοικία 92 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται σε έκταση 5 στρεμμάτων με θέα στο άγονο τοπίο της ερήμου. Για να ξεχωρίσει το μικροσκοπικό κτίριο από το περιβάλλον, μια μαύρη στοά έρχεται σε αντίθεση με το λευκό εξωτερικό, ενώ το ανοιχτόχρωμο χαλίκι που περιβάλλει την ιδιοκτησία έρχεται σε αντίθεση με το αμμώδες έδαφος.

«Τα περισσότερα σπίτια γύρω από την έρημο σε αυτή την περιοχή προσπαθούν να ταιριάξουν με το περιβάλλον χρησιμοποιώντας γήινους και καφέ τόνους, ενώ εμείς θέλαμε το αντίθετο, θέλαμε το σπίτι μας να ξεχωρίζει και γι ‘αυτό επιλέξαμε να το περιβάλλουμε με λευκό χαλίκι, για να δημιουργήσουμε έναν διαχωρισμό ανάμεσα στο έδαφος της ερήμου και το σπίτι, ενώ το βάψαμε άσπρο και μαύρο, το οποίο όχι μόνο το έκανε να ξεχωρίζει, αλλά και έφερε μια μεσογειακή αίσθηση μέσα στην καυτή έρημο» δήλωσε ο Naude.

Tο σπίτι τροφοδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες και σύστημα έλξης νερού οπότε οι ιδιοκτήτες του και οι επισκέπτες έχουν μεγαλύτερη συνείδηση της χρήσης ενέργειας και νερού.

Για τους εσωτερικούς χώρους, οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τα σκανδιναβικά και ιαπωνικά στυλ. Αυτό συνδυάστηκε με φωτεινά χρώματα και ένα μείγμα μοτίβων και σχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Carlos Naude

Οι μπεζ τοίχοι συνδυάζονται με βαμμένα γκρι δάπεδα σε όλο το σπίτι. Στην κουζίνα τα ντουλάπια και τα συρτάρια, αντί για παραδοσιακές λαβές, έχουν μια μικρή τρύπα που χρησιμεύει ως χερούλι. Ένα σετ από ημιδιαφανείς γυάλινες πόρτες με μαύρο περίγραμμα βρίσκεται ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι κι άλλο ένα βρίσκεται στο κυρίως υπνοδωμάτιο το οποίο είναι επιπλωμένο με δύο ημικυκλικά κομοδίνα και φωτιστικά μαύρου φωτός. Στο σαλόνι υπάρχει ένας μπλε καναπές με στρογγυλεμένα μαξιλάρια και ένα κυκλικό τραπεζάκι με επιφάνεια από μωσαϊκό. Τα έπιπλα βλέπουν σε ένα λευκό τζάκι σε σχήμα σφαίρας που είναι εγκατεστημένο για να θερμαίνει το μικροσκοπικό σπίτι.  

Άλλες λεπτομέρειες του Casa Mami είναι ένας διάδρομος με φωτεινούς κίτρινους τοίχους, διακοσμητικά φυτά σε γλάστρες και ένα εξωτερικό αίθριο που βρίσκεται σε μια γωνία της κατοικίας.  

Επίσης το σπίτι τροφοδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες και σύστημα έλξης νερού οπότε οι ιδιοκτήτες του και οι επισκέπτες έχουν μεγαλύτερη συνείδηση της χρήσης ενέργειας και νερού. — Ν.Γ.

Carlos Naude
Carlos Naude
Carlos Naude
Carlos Naude
Carlos Naude
Carlos Naude
Carlos Naude
Carlos Naude

Πηγή lifo.gr/