Ένα εκπληκτικό σπίτι στην Ιαπωνία

Αν ο όρος «οξύμωρο» είχε πρόσωπο, τότε, σίγουρα αυτό θα το συναντούσαμε στο σπίτι του αρχιτεκτονικού studio Tomoaki Uno Architects, από την Ιαπωνία.

Βλέποντας πρώτα το εξωτερικό και στη συνέχεια το εσωτερικό του σπιτιού αυτού, η φράση «μην κρίνεις κάτι από το περιτύλιγμα» είναι η πιο ακριβής.

Το σπίτι είναι χτισμένο στα περίχωρα της πόλης Nagakute και ανήκει σε ένα ζευγάρι με συγκεκριμένο γούστο και απαιτήσεις. Αυτό που ήθελε λοιπόν ήταν ένα μοντέρνο σπίτι από εκτεθειμένο τσιμέντο.

Το μοναδικό κτίσμα καταφέρνει να ισορροπήσει ανάμεσα σε μια brutalist, εξωτερική εμφάνιση από τσιμέντο και στους ζεστούς, μοντέρνους αλλά και μινιμαλιστικούς εσωτερικούς του χώρους. 

Το «Sagamine House» αποτελεί μια μείξη της παραδοσιακής ιαπωνικής δομής και του μοντέρνου design

Σπίτι Ιαπωνία
Φωτογραφία: Archdaily

Στο εσωτερικό, το κυρίαρχο υλικό είναι η λευκή βελανιδιά, που μαλακώνει την σκληρότητα του τσιμέντου. Χρησιμοποιείται σχεδόν παντού: στα πατώματα, στις σκάλες, στα κουφώματα και στα ντουλάπια της κουζίνας.

Σπίτι Ιαπωνία
Φωτογραφία: Archdaily

Το design στον εσωτερικό χώρο είναι μίνιμαλ με ελάχιστα, ντελικάτα αξεσουάρ και καλαίσθητη διακόσμηση.

Σπίτι Ιαπωνία
Φωτογραφία: Archdaily

Το κτίριο αποτελείται από δύο κύριους όγκους, με ένα τρίτο κομμάτι να τους συνδέει. Οι δύο όγκοι φιλοξενούν τα υπνοδωμάτια ενώ στο ενδιάμεσο κομμάτι είναι η κουζίνα και το σαλόνι.

Σπίτι Ιαπωνία
Φωτογραφία: Archdaily

Φυτά, τεράστια παράθυρα με θέα στη φύση, ζεστό ξύλο, ηρεμία και απομόνωση είναι μερικά από τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν.

Σπίτι Ιαπωνία
Φωτογραφία: Archdaily

Μάλιστα, πολλοί το παρομοίασαν με το σπίτι από τα «Παράσιτα», την κορεατική ταινία του Bong Joon Ho, που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2020.

Πηγή bovary.gr/