Πώς θα καταλάβετε ποιοι λογαριασμοί σε Instagram και Twitter έχουν πληρώσει για followers

Το κυνήγι των «like» και των «follow» έχει γίνει πραγματική εμμονή για πολλούς χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Από τα πρώτα ήδη χρόνια που το Facebook μπήκε στις ζωές μας όταν πολλοί κολλούσαν στις οθόνες των υπολογιστών τους περιμένοντας μία ειδοποίηση, μέχρι σήμερα που οι περισσότεροι δεν σηκώνουν το βλέμμα τους από την οθόνη του κινητού τους στο οποίο μετά μανίας παρακολουθούν τα stories στο Instagram και τα tweet στο Twitter.

Το ερώτημα που γεννάται όμως είναι το εξής: Όλοι αυτοί που είναι κολλημένοι με τα social media πόσους πραγματικούς ακόλουθους έχουν στο Instagram και το Twitter; Κι αν τους «αγόρασαν» πώς θα το καταλάβω;

Η απάντηση είναι απλή και τη δίνει σε τέσσερα μόλις βήματα το metro.co.uk.

Συγκρίνετε τους followers με τα likes

Ένας τρόπος για να καταλάβετε αν κάποιος λογαριασμός στο Instagram ή το Twitter έχει αγοράσει ακόλουθους είναι να συγκρίνετε τον αριθμό των followers με τον αριθμό των likes που λαμβάνει από τις αναρτήσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ένας λογαριασμός για κάθε 1.000 followers θα πρέπει να λαμβάνει περίπου 30 likes ανά φωτογραφία ή tweet. Αν λοιπόν κάποιος έχει 10.000 αλλά τα likes που λαμβάνει είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τότε είναι σαφές ότι «κλέβει»!

Συγκρίνετε τους followers και τα likes με τα comments

Και γιατί πρέπει να το κάνετε αυτό; Επειδή όπως εξηγεί η Metro, υπάρχουν αρκετοί λογαριασμοί που εκτός από ακόλουθους αγοράζουν και likes.

Ο γενικός κανόνας πάντως θέλει κάποιον με 5.000 followers στο Instagram να έχει περίπου 13 σχόλια ανά φωτογραφία, ενώ όσον αφορά στο Twitter, δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που μπορείτε να ακολουθήσετε πέρα από το να τσεκάρετε το «engagement» ανά tweet, δηλαδή πόσα σχόλια γίνονται στις πιο αστείες ή αμφιλεγόμενες αναρτήσεις κάποιου λογαριασμού.

Τσεκάρετε ποιοι λογαριασμοί τους ακολουθούν

Και ο λόγος είναι απλός: Για να δείτε αν τους ακολουθούν ψεύτικοι λογαριασμοί. Τώρα, το ερώτημα που γεννάται είναι πως θα καταλάβετε αν ένας λογαριασμός είναι fake. Ο τρόπος είναι απλός:

Αρχικά ελέγξτε την εικόνα προφίλ, αν είναι γενική (με πηγή το Google) ή το τυπικό σύμβολο του Twitter ή του Instagram

Αν είναι private ή δεν έχουν κάνει αρκετές αναρτήσεις

Αν ακολουθούν πλήθος λογαριασμών και δεν έχουν ακόλουθους

Όλα τα παραπάνω είναι ενδείξεις ότι ένας λογαριασμός είναι fake.

Χρησιμοποιήστε online εργαλεία

Το Social Blade και το Twitter Audit είναι μερικά από τα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε ποιοι έχουν αγοράσει followers.