Πώς να μην πληρώνετε παραπάνω για τις βαλίτσες στα αεροδρόμια

Αφορμή για το θέμα αυτό έδωσε ένας Bρετανός ο οποίος φόρεσε όλα του τα ρούχα για να ταξιδέψει χωρίς να κουβαλά βαλίτσα. Βέβαια δεν κατάφερε να πετάξει με δύο αεροπορικές να μην του επιτρέπουν να επιβιβαστεί στις προγραμματισμένες πτήσεις τους.

Ας δουμε όμως τι γίνεται στην περίπτωση που έχουμε φτιάξει βαλίτσα και πάμε στο αεροδρόμιο. Πώς θα γλιτώσουμε την ταλαιπωρία και κυριώς πώς δεν θα πληρώσουμε έξτρα για τη βαλίτσα μας;

1. Διαλέξτε την αεροπορική εταιρεία με προσοχή

Οι εταιρείες έχουν διαφορετικούς περιορισμούς, όρους αλλά και χρεώσεις σχετικά με τις βαλίτσες. Ενημερωθείτε σχετικά και δείτε ποια σας συμφέρει περισσότερο.

2. Πακετάρετε έξυπνα

Όχι δεν χρειάζεται να πάρετε μαζί σας όλα σας τα ρούχα και τα παπούτσια. Σκεφτείτε νωρίτερα τους πιθανούς συνδυασμούς που μπορείτε να κάνετε με ένα παντελόνι για παράδειγμα. Σκεφτείτε πόσα ζευγάρια παούτσια χρειάζεστε και πού θα τα βάλετε.

Βέβαια το πιο σημαντικό είναι να τα διπλώσετε σωστά στη βαλίτσα.

Το αεροδρόμιο του Heathrow έχει ετοιμάσει βίντεο σχετικά. Δείτε το με προσοχή και κρατήστε σημειώσεις:

3. Ελαφριά βαλίτσα

Η βαλίτσα σας από μόνη της έχει βάρος. Καλύτερα να έχετε την πιο ελαφριά και όχι εκείνη η οποία θα σας φέρει πιο κοντά στα χρηματικά πρόστιμα των αεροπρικών. Εάν δεν έχετε τα χρήματα για μία νέα βαλίτσα, δανειστείτε μία από συγγενείς και φίλους.

4. Ζυγίστε τη βαλίτσα από το σπίτι

Γιατί να σας περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις στο αερόδρομιο και να πρέπει να αρχίσετε να επιχειρηματολογείτε για να γλιτώσετε το πρόστιμο;

5. Μοιραστείτε το βάρος

Εάν αντιληφθείτε πως η βαλίτσα σας ξεπερνά το όριο ενώ του φίλου σας με τον οποίο ταξιδεύετε μαζί όχι τότε μοιραστείτε το βάρος.

6. Ντυθείτε έξυπνα

Φορέστε στην πτήση τα πιο βαριά σας παπούτσια από όσα πήρατε μαζί σας ή/και το πιο βαρύ παλτό σας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα καλύτερα άρθρα του VANTAGEMAG.COM