Το λάθος που κάνουν όλοι στη δίαιτα!

Δίαιτα: η λέξη της οποίας η δημοφιλία εκτοξεύεται την περίοδο που διανύουμε, μια ανάσα πριν το καλοκαίρι. Άρθρα, τιπς, συμβουλές, περιορισμοί, στέρηση και κούραση.

Ο στόχος για την απώλεια βάρους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα γίνεται για τους περισσότερους κάτι καταπιεστικό, ένας πονοκέφαλος.

Είναι ωραίο να θέλουμε το καλύτερο για το σώμα μας και να ακούμε τις ανάγκες του. Πολλές φορές, οι ρυθμοί της καθημερινότητας ειδικά τους χειμερινούς μήνες απορροφούν τo μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς μας και μας παρασύρουν σε ένα διατροφολόγιο γεμάτο ανθυγιεινές τροφές και καθιστική ζωή που εκδικητικά μας φέρνουν αντιμέτωπες με τον εαυτό μας όταν φτάνει το καλοκαίρι.

Λίγο πριν τις βουτιές στην παραλία θες να χάσεις βάρος και θες να το χάσεις «ΤΩΡΑ!». Ετσι δεν είναι λίγοι αυτοί που καταφεύγουν σε δίαιτες εξπρές, σε αποκλεισμό διατροφικών ομάδων και σε ριζική αλλαγή των διατροφικών τους συνηθειών.

Ο Αμερικανός personal trainer, Gunnar Peterson έχει στο πελατολόγιό του ονόματα όπως αυτά των αδελφών Καρντάσιαν, Tζένιφερ Λόπεζ, Σοφία Βεργκάρα. Αντζελίνα Τζολί και άλλων.

Με έδρα το Los Angeles, ο Gunnar Peterson κρατά σε φόρμα τους ανθρώπους που τον εμπιστεύονται: με διατροφικά πλάνα που προσαρμόζονται στο πρόγραμμα γυμναστικής που ο καθένας ακολουθεί.

Ποιο είναι το κοινό λάθος των περισσότερων που μπαίνουν σε διαδικασία απώλειας βάρους σύμφωνα με τον personal trainer;

Ο ίδιος μιλώντας στο Popsugar αποκάλυψε το λάθος που κάνει μεγάλη μερίδα κόσμου όταν ξεκινά την δίαιτά του και είναι αυτό που τελικά δεν φέρνει αποτέλεσμα.

Ο Gunnar Peterson πιστεύει ότι το μεγαλύτερο λάθος είναι ο αυστηρός περιορισμός του φαγητού μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Με άλλα λόγια, το λάθος είναι ότι από τη μια μέρα στην άλλη, κόβετε το φαγητό και μειώνετε δραστικά τις θερμίδες που καταναλώνετε.

Αποτέλεσμα; Ο οργανισμός σοκάρεται και μπερδεύεται. Τα επίπεδα ενέργειάς του πέφτουν δραστικά και η ώρα που πέφτετε ξανά με φόρα πάνω στο φαγητό δεν αργεί. Το να υιοθετείς μια δίαιτα και να περιμένεις αποτελέσματα από τη μία ημέρα στην άλλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει κάποιος όταν αποφασίζει να αλλάξει το σώμα του. Ο Peterson υποστηρίζει ότι η αλλαγή έρχεται σταδιακά, μέσα από μια αναδιαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών, χωρίς αποκλεισμό διατροφικών ομάδων και με συχνά γεύματα μέσα στη μέρα. Ακόμα και ένα μικρό γλυκάκι που και που είναι απαραίτητο για κρατηθεί ισορροπία. Οσο πιο σταδιακές είναι οι αλλαγές στη διατροφή σας, τόσο πιο σταθερά και θεαματικά θα είναι τα αποτελέσματα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα καλύτερα άρθρα του VANTAGEMAG.COM