Η ιστορία του 10χρονου αγοριού που ήθελε να γίνει κορίτσι

Πριν από 10 χρόνια, μια τραγική ιστορία είχε συγκλονίσει το Ηνωμένο Βασίλειο. Ένα 10χρονο αγόρι είχε κρεμαστεί με μια ζώνη αφαιρώντας την ζωή του. Πολλοί τότε αναρωτήθηκαν «Γιατί μπορεί ένα 10χρονο αγόρι να θέλει να αυτοκτονήσει;». Η απάντηση βρίσκεται στον εσωτερικό κόσμο του Cameron McWiiliams και στην διαφορετικότητά του, που δεν αναγνωρίστηκε από κανέναν.

Δεν ήταν σαν τα άλλα παιδιά. Ήταν πολύ ώριμος πολύ ήσυχος και συνήθως καθόταν στο δωμάτιό του διαβάζοντας ή παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. «Δεν έβγαινε έξω να παίξει ποδόσφαιρο ή άλλα παιχνίδια με συνομήλικούς του. Καθόταν στο σπίτι και διάβαζε βιβλία. Τον ενδιέφεραν πολύ τα τρέχοντα θέματα και η επιστήμη», είχε πει τότε η μητέρα του.

Ήθελε να γίνει επιστήμονας. Όμως είχε και άλλες σκέψεις. Του άρεσε να φοράει γυναικεία εσώρουχα και να βάφεται. Είχε πει στην μητέρα του μάλιστα πως μια ημέρα θα ήθελε να γίνει κορίτσι, να αλλάξει το φύλο του. Η μητέρα του γνώριζε πώς δεν ήταν ένα χαρούμενο παιδί αλλά δεν πίστευε πώς μελαγχολικός ή καταθλιπτικός.

Στο σχολείο απέφευγε να κάνει παρέα με άλλα αγόρια που ήταν πιο «σκληρά» και έκανε παρέα με τα πιο καλλιεργημένα. Είχε βιώσει το bullying αρκετές φορές, αλλά είχε μάθει να αμύνεται και να προστατεύει τον εαυτό του.

Μια μέρα, η αδερφή του τον βρήκε να φοράει τα εσώρουχά της. Τα σχόλια που ακολούθησαν ήταν παρόμοια με bullying. «Μας είχε πει πώς ήθελε να γίνει κορίτσι. Ήταν ένα πολύ συναισθηματικό αγόρι. Δεν μπούμε να σκεφτούμε γιατί έκανε αυτό που έκανε», είχε δηλώσει η μητέρα του.

AdTech Ad
Αποφάσισε να του αγοράσει γυναικεία εσώρουχα, αλλά όταν την ζήτησε να βάλει make – up, του το απαγόρευσε με την δικαιολογία ότι «ήταν πολύ μικρός». Λίγες μέρες πριν τον θάνατό του, δεν ήταν ο εαυτός του. Η μητέρα του θυμόταν μάλιστα ότι ρώτησε την ίδια και τον πατριό του «Έχετε ακούσει γι’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν κρεμαστεί;».

Μια μέρα, όλοι νόμιζαν πως είχε πάει για ύπνο στο δωμάτιό του. Όμως πέρασαν αρκετές ώρες. Και η μητέρα του άνοιξε την πόρτα και τον είδε να στέκεται κοντά στο παράθυρο φορώντας την ρόμπα του. Το κεφάλι του έγερνε προς τα μπρος. «Συνειδητοποίησα πως κάτι σοβαρό έχει συμβεί. Και τσίριξα».

Η έρευνα που ακολούθησε έδειξε ότι δεν υπήρχαν άλλοι λόγοι για την πράξη του. 14 έφηβοι έχουν αυτοκτονήσει στην ίδια περιοχή, αλλά τα περιστατικά δεν συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο.

Όπως είπε και με ανακοίνωσή της η οργάνωση «Mermaids», λίγες μέρες αργότερα, η περίπτωση μοιάζει με δεκάδες που η ίδια έχει αντιμετωπίσει. Η «δυσφορία φύλου», όπως λέγεται, ονομάζεται το στρες που βιώνει ένας άνθρωπος εξ αιτίας της σύγκρουσης μεταξύ του φύλου με το οποίο χαρακτηρίστηκε αμέσως μετά την γέννηση του και το φύλο με το οποίο νοιώθει πως ταυτίζεται. «Τα παιδιά αυτά συχνά απομονώνονται, κατηγορούνται και εκφοβίζονται, επειδή είναι διαφορετικά. Δεν κάνουν φίλους εύκολα, όπως αναφέρει η οργάνωση και μια ζωή με μοναξιά είναι ‘αβάσταχτη’», ανέφερε η οργάνωση.

Στην περίπτωση του 10χρονου Cameron, τα βήματα που έπρεπε να γίνουν δεν έγιναν. Με τραγική κατάληξη. Τα παιδιά που αισθάνονται το ίδιο, χρειάζονται υποστήριξη και γνώση ότι δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν κάτι τέτοιο, κάτι που μπορεί να τους δώσει παρηγοριά και άνεση.

Πηγή: Telegraph, Mirror, The Star