Δέκα πράγματα που απαγορεύονται στο αεροπλάνο

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τον κανονισμό των 100 ml στη χειραποσκευή, με την οποία θα ταξιδέψουμε.

Υπάρχουν, ωστόσο, λιγότερο γνωστοί κανονισμοί που ισχύουν για κάθε επιβάτη. Σύμφωνα με τη Skyscanner αυτά είναι τα 10 πράγματα που απαγορεύονται στη χειραποσκευή και πολλοί δεν τα γνωρίζουν:

ΟΞΥΖΕΝΕ
Χλωρίνη, οξυζενέ, σπρέι μπογιάς και λοιπά χημικά υλικά απαγορεύονται εν ώρα πτήσης

ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ, ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ
Δεν μπορούμε να σκεφτούμε γιατί να θέλει κανείς να μεταφέρει στη χειραποσκευή του φωτοβολίδες και άλλα βεγγαλικά, ωστόσο όλα αυτά απαγορεύεται να τα έχει κανείς μαζί του κατά τη διάρκεια της πτήσης.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Αν σκοπεύετε να μεταφέρετε επαγγελματικά εργαλεία που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως αιχμηρό ή κοφτερό όπλο, ξεχάστε το!

ΑΙΧΜΗΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Σύμφωνα με τους κανονισμούς των αεροδρομίων μπορείτε να έχετε τσιμπιδάκι φρυδιών, ξυραφάκια ασφαλείας ή μιας χρήσης με λεπίδες σε θήκη και ψαλιδάκια με μήκος λεπίδας έως 6 cm. Ωστόσο, απαγορεύονται τα μεγαλύτερα ψαλίδια και οι γυμνές ξυριστικές λεπίδες.

ΚΑΛΑΜΙ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ
Στον κανονισμό για τα μη αιχμηρά αντικείμενα (όπως: αθλητικά ρόπαλα, ράβδοι, μπαστούνια και ρακέτες κάθε είδους, κουπιά, στέκες μπιλιάρδου, εξοπλισμός πολεμικών τεχνών) συμπεριλαμβάνεται και το καλάμι ψαρέματος.

ΡΑΚΕΤΕΣ
Σύμφωνα με τον κανονισμό κάθε μη αιχμηρό αντικείμενο που είναι ικανό να τραυματίσει (όπως: αθλητικά ρόπαλα, ράβδοι, μπαστούνια και ρακέτες κάθε είδους, κουπιά, στέκες μπιλιάρδου, εξοπλισμός πολεμικών τεχνών) δεν επιτρέπεται στη χειραποσκευή.

10 ΛΙΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΑΡΩΜΑ
Οι μικρές συσκευασίες με τα υγρά θα πρέπει να χωρούν σε μία διαφανή επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, μέγιστης χωρητικότητας 1 λίτρου που έχει περίπου διαστάσεις 20cm x 20cm. Επιτρέπεται μία μόνο τέτοια σακούλα ανά επιβάτη, που θα πρέπει να είναι κλειστή και να παραδίδεται ξεχωριστά στον Έλεγχο Χειραποσκευών για εξέταση.

ΣΟΥΠΕΣ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΚΡΕΜΕΣ, ΑΛΟΙΦΕΣ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 100ML
Κάθε τι που είναι υγρό άνω των 100 ml δεν «χωρά» μέσα σε μία πτήση. Θυμηθείτε ότι η υγρή μάσκαρα, το makeup σε μορφή τζελ ή κρέμας, τα lip glosses, οι κρέμες προσώπου και σώματος μεταφέρονται όπως ακριβώς και όλα τα υγρά.

ΑΝΑΠΤΗΡΕΣ
Μπορείτε να έχετε μαζί σας κοινό αναπτήρα στο αεροπλάνο αλλά όχι περισσότερους από έναν!

ΠΑΣΣΑΛΟΙ ΣΚΗΝΗΣ
Για όπου κι αν θέλετε να ταξιδέψετε μαζί με τη σκηνή σας, μη βάλετε μέσα στη χειραποσκευή που θα πάρετε μαζί μέσα στο αεροπλάνο τους πασσάλους.