Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε μια συνέντευξη για δουλειά

Το να βρεις δουλειά είναι κάτι πολύ δύσκολο αυτή την εποχή, καθώς η αγορά είναι πολύ ανταγωνιστική και η ανεργία πολύ υψηλή.

Έτσι, όταν τελικά βρούμε την πολυπόθητη αγγελία και στείλουμε βιογραφικό, περιμένουμε εναγωνίως να μας καλέσουν για συνέντευξη. Και όταν συμβεί αυτό πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να εντυπωσιάσουμε ώστε να μας προσλάβουν.

Πώς θα γίνει αυτό όμως; Νέα έρευνα του Simply Hired αναφέρει ποια είναι τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος σε μια συνέντευξη για εργασία.

Πάρε μια ιδέα από το τι πρέπει να αποφύγεις να κάνεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αν θες να πάρεις τη δουλειά:

Συγκεκριμένα, μίλησαν με 850 ανθρώπους του ανθρώπινου δυναμικού, το 93% των οποίων δήλωσε ότι η αργοπορία είναι το μεγαλύτερο σημάδι ότι κάποιος δεν είναι κατάλληλος υποψήφιος για τη δουλειά.

Ο William Vanderbloeman, CEO και ιδρυτής του δικού του search group, εξηγεί στο Moneyish ότι το να αργεί κάποιος είναι ένα μεγάλο «Όχι» γιατί «το ραντεβού για συνέντευξη είναι ένα συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές».

«Αν δεν μπορείς να κρατήσεις αυτό το πρώτο συμβόλαιο, ειδικά όταν προσπαθείς να με εντυπωσιάσεις, αυτό μου λέει ότι δεν μπορείς να φέρεις εις πέρας οποιοδήποτε άλλο συμβόλαιο που θα σου ανέθετα αν ήσουν στην ομάδα μου», προσθέτει.

Τα υπόλοιπα στοιχεία έβγαλαν μια λίστα με τα δέκα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος όταν προσπαθεί να προσληφθεί σε μια δουλειά:

1. Αργοπορία στο ραντεβού (93%)
2. Παράπονα (92%)
3. Έλλειψη προετοιμασίας (89%)
4. Κριτική για πρώην αφεντικό (88%)
5. Κριτική σε πρώην εργασία (87%)
6. Γραμματικά ή συντακτικά λάθη στο βιογραφικό (86%)
7. Μη σωστή χρήση της γλώσσας στη συνέντευξη (84%)
8. Μη ρεαλιστικές οικονομικές απαιτήσεις (84%)
9. Χωρίς προσόντα ή εκπαίδευση (80%)
10. Λάθος απαντήσεις στη συνέντευξη (77%)