6 απόλυτα φυσιολογικές συμπεριφορές που ίσως σημαίνουν ότι είστε ψυχοπαθής

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τα σοβαρότερα χαρακτηριστικά της ψυχοπάθειας, Οι ψυχοπαθείς δεν έχουν ενσυναίσθηση ή τύψεις, είναι γοητευτικοί και έχουν την τάση να χειραγωγούν αυτούς γύρω τους προς όφελός τους.

Η ψυχοπάθεια είναι εμφανής σε ένα εκτιμώμενο 1% του πληθυσμού, αλλά μην ανησυχείτε-οι άνθρωποι που έχουν τα χαρακτηριστικά ενός ψυχοπαθούς δεν είναι απαραίτητα κατά συρροή δολοφόνοι. Το 2005 ο νευροεπιστήμονας James Fallon, ενώ μελετούσε τη δραστηριότητα του εγκεφάλου των ψυχοπαθών (συμπεριλαμβανομένων των δολοφόνων) στο εργαστήριο, ανακάλυψε ότι ο εγκέφαλός του παρουσίασε πολλά από τα ίδια μοτίβα.

Παρακάτω παρουσιάζουμε τα έξι χαρακτηριστικά που συνδέονται με την ψυχοπάθεια, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες:

Σπουδάσατε Διοίκηση Επιχειρήσεων

Οι διαφορετικές δουλειές προσελκύουν διαφορετικούς ανθρώπους. Από την άλλη μεριά, αν έχετε ψυχοπάθεια, πιθανόν να σας αρέσουν οι σπουδές γύρω από τη διοίκηση επιχειρήσεων, σύμφωνα με μια έρευνα του 2017 από τη Δανία. «Η επιθυμία για εξουσία, στάτους και χρήματα που είναι γνωστή με το όνομα «Dark Triad» (ένας συλλογικός όρος για τον ναρκισσισμό, Μακιαβελισμό και ψυχοπάθεια).

Δεν «κολλάτε» το χασμουρητό από αλλούς

Η ψυχοπάθεια συχνά συνδέεται με την έλλειψη ενσυναίσθησης για άλλους ανθρώπους και οι ψυχοπαθείς δεν «κολλάνε» χασμουρητά, σύμφωνα με έρευνα από το 2015, την οποία πραγματοποίησαν το 2015 σε 135 φοιτητές του Τέξας. Οι φοιτητές που συγκέντρωσαν το υψηλότερο ποσοστό στα κριτήρια ψυχοπάθειας, δεν χασμουριόνταν όταν έβλεπαν βίντεο με άλλους ανθρώπους να χασμουριούνται. Αν είστε απαθείς στη θέα των χασμουρητών, τότε πιθανόν να έχετε κάποιο πρόβλημα ενσυναίσθησης.

Είστε νυχτερινοί τύποι

Κάποιοι από εμάς δεν θα γίνουμε ποτέ πρωινοί τύποι και άλλοι δεν θα μπορέσουν να πάνε για ύπνο ποτέ νωρίς το βράδυ. Σε κάποιο βαθμό, ο κιρκαδικός ρυθμός σας είναι γενεσιολογικός, ωστόσο οι άνθρωποι με αντικοινωνικές τάσεις είναι πιθανόν να μένουν ξύπνιοι. Μια έρευνα από το 2013 δείχνει ότι οι άνθρωποι με νυχτερινό πρόγραμμα ύπνου έδειξαν περισσότερα δείγματα «Dark Triad» συμπεριφοράς από εκείνους που ξυπνούν πρωί.

Προτιμάτε τον Eminem

Σύμφωνα με μια έρευνα από το New York University, οι άνθρωποι με ανώτατο βαθμό ψυχοπάθειας τείνουν να προτιμούν να ακούνε τραγούδια όπως τα «No Diggity» και «Lose Yourself» από τραγούδια όπως για παράδειγμα το «My Sharona». Τα αποτελέσματα μπορεί να μην ήταν τόσο ακριβή, όμως ήταν επαρκή και αρκετά σημαντικά για να οδηγήσουν τους ερευνητές σε μια μεγαλύτερη έρευνα που εξετάζει μουσικά γούστα και χαρακτηριστικά ψυχοπαθών.

Είστε δημιουργικοί

Το 2016 ερευνητές από τις Φιλιππίνες ανακάλυψαν ότι συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την ψυχοπάθεια -κυρίως η τόλμη, το θάρρος- έχουν συνδυαστεί με ποσοστά ενός τέστ-κοινού για την μέτρηση της δημιουργικότητας. Το να παίρνετε ρίσκα, σας κάνει να σκέφτεστε περισσότερο δημιουργικά.

Είστε ακόμα φίλοι με τους πρώην σας

Μια έρευνα του 2017 από το πανεπιστήμιο του Oakland που πραγματοποίησαν ψυχολόγοι, έδειξε ότι σε ένα δείγμα περισσότερων από 800 ανθρώπων, αυτοί με χαρακτηριστικά ψυχοπαθών τείνουν να κρατούν τους πρώην στις ζωές τους για πρακτικούς λόγους, όπως για παράδειγμα να μπορούν να διατηρήσουν κάποιο είδος σχέσης αργότερα μαζί τους. «Οι ναρκισσιστές δεν δέχονται να αποτυγχάνουν ή να χάνουν οπότε θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να διατηρήσουν κάποια σχέση αν δεν την έχουν λήξει εντελώς», λέει ο ειδικός Tony Ferretti.

Πηγή: Mental Floss