13χρονος ξύπνησε από κώμα μια ημέρα πριν κλείσουν την υποστήριξη…

Οι γονείς του μικρού Τρέντον Μακίνλει είχαν πάρει τη μεγάλη απόφαση. Είχαν υπογράψει να δωρίσουν τα όργανά του, όταν το 13χρονο αγόρι έπεσε σε κώμα μετά από σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι.

Έχοντας επτά κατάγματα στο κρανίο οι γιατροί δεν ήταν αισιόδοξοι αρχικά. Τελικά ένα μικρό θαύμα συνέβη και ο 13χρονος από την Αλαμπάμα άρχισε να ξυπνά, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί είχαν πει στους γονείς του ότι ποτέ δεν θα είναι φυσικολογικός, καθώς είχε υποστεί επά κρανιοεγκεφαλικά κατάγματα.

Πριν από δύο μήνες ο Τρέντον έπαιζε σε ένα φιλικό σπίτι, όταν χτύπησε άσχημα στο κεφάλι όταν ανατράπηκε και τον καταπλάκωσε ένα όχημα buggy και το ρυμουλκό που ήταν δεμένο πίσω του. Διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο για επείγουσα επέμβση και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ.

«Το μόνο που είδα ήταν ένα φορείο με τα πόδια του να κρέμονται. Ηταν νεκρός περίπου 15 λεπτά. Οταν επανήλθε, μου είπαν ότι ποτέ ξανά δεν θα είναι φυσιολογικός. Μου είπαν ότι η βλάβη στον εγκέφαλό του ήταν τέτοια, που ακόμη κι αν τα κατάφερνε να ζήσει, θα ήταν “φυτό”», δήλωσε στο Fox 10 η μητέρα του, Τζένιφερ Ριντλ.
Η οικογένειά του ανέφερε ότι για τις επόμενες ημέρες το Τρέντον βρισκόταν υπό μηχανική υποστήριξη και ίσα που ανέπνεε.Οταν έμαθε ότι υπήρχαν πέντε παιδιά που θα μπορούσαν να πάρουν τα όργανα του γιου της, αποφάσισε ότι αντί να τον επαναφέρουν συνεχώς στη ζωή, κάτι που προκαλούσε βλάβη στα όργανα, θα έπρεπε να τα δωρίσουν.

Μία ημέρα πριν τον αποσυνδέσουν οι γιατροί, συνέβη το θαύμα και το παιδί άρχισε να δείχνει σημάδια εγκεφαλικής λειτουργίας και τελικά άρχισε να αναπνέει ξανά χωρίς υποστήριξη.

Πλέον η αποθεραπεία του έχει προχωρήσει και βρίσκεται στο σπίτι του με τους δικούς του ανθρώπους να τον στηρίζουν κάθε λεπτό.

E-Radio.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα καλύτερα άρθρα του VANTAGEMAG.COM