ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Ο Λευτέρης Ττάκκας γεννήθηκε στο Παραλίμνι, σπούδασε δημοσιογραφία και είναι σήμερα 29 χρονών. Τα ενδιαφέροντά του
και οι ασχολίες του ποικίλουν: Δηλώνει αμετανόητος ποδοσφαιρόφιλος και λάτρης του μπάσκετ και μάλιστα όταν καταφέρει να ξεκλέψει χρόνο ασχολείται αμφότερα με τα αθλήματα αυτά.

Άνθρωπος με στρατευμένο πρόγραμμα ξυπνάει με το πρώτο φως της μέρας. Όπως μου εξηγεί του αρέσει η αίσθηση ότι οι περισσότεροι ακόμα κοιμούνται κι ο ίδιος έχει τον χρόνο να ηρεμήσει και να προετοιμαστεί για να ξεκινήσει όσο πιο όμορφα και ομαλά γίνεται τη μέρα του.

Το πρόγραμμα του είναι ευέλικτο, πράγμα το οποίο του επιτρέπει να κάνει διάφορα πράγματα που τον γεμίζουν, όπως να πηγαίνει για καφέ, να κάθεται απλώς στο σπίτι να διαβάζει βιβλία, να παρακολουθεί σειρές ή να προσκαλεί φίλους στο σπίτι .

Στα επιτεύγματα του Λευτέρη αναμφισβήτητα συγκαταλέγεται η δημιουργία της μεγάλης σε αναγνωσιμότητα ιστοσελίδας neAmmochostos , η οποία φροντίζει να μας ενημερώνει για τις τρέχουσες εξελίξεις της Επαρχίας Αμμοχώστου. Η ιστοσελίδα λειτούργησε το 2013, αφού πρώτα ο ίδιος παρατήρησε ένα κενό ειδησεογραφίας της στην επαρχία Αμμοχώστου. Έγραφαν πολλοί δημοσιογράφοι για τα θέματα της επαρχίας, αλλά κανείς δεν είχε πλήρη εποπτεία επί των θεμάτων κι έτσι γράφονταν πολλές ανακρίβειες.

Το πιο συναρπαστικό κομμάτι της μέρας του είναι ότι καμιά μέρα δεν επαναλαμβάνεται. Λόγω του ότι η ειδησεογραφία είναι απρόβλεπτη δεν σε αφήνει να σκουριάσεις. «Τα γεγονότα τρέχουν και εσύ πρέπει να τρέχεις να τα προλάβεις». Του αρέσει επίσης το γεγονός ότι γνωρίζει κόσμο, ενώ τον εξιτάρει το ότι ενημερώνουν μέσω της σελίδας χιλιάδες αναγνώστες για ό,τι συμβαίνει στον τόπο μας. Η δημιουργία της ήταν ένα όνειρο ζωής που εκπληρώθηκε. Στις δυσκολίες του επαγγέλματος αυτού κατατάσσει το γεγονός ότι πολλές φορές είσαι αυτός που καλείται να ανακοινώσει δυσάρεστα
νέα. «Είναι δύσκολο όταν πρέπει να μεταφέρουμε μια αρνητική είδηση, αλλά ιδιαίτερα η κάλυψη ενός δυστυχήματος!

Είναι η όλη διαδικασία ψυχολογικά επώδυνη και ψυχοφθόρα. Πρέπει να πάμε στη σκηνή, πολλές φορές βλέπουμε και τα θύματα. Ερχόμαστε συχνά σε επαφή με τα συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία βλέποντάς τα ή μιλώντας μαζί τους, σπαράζει η καρδιά μας! Τρομερά δύσκολη είναι και η διαδικασία της απόδοσης του κειμένου μιας τέτοιας είδησης, αφενός γιατί πρόκειται για μια τοπική ιστοσελίδα που λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και αφετέρου πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο γραφής και ως προς το ποιος ευθύνεται για το τροχαίο. Έστω κι αν τις περισσότερες, φορές μιλώντας με τους αστυνομικούς, ή με αυτόπτες μάρτυρες, καταλαβαίνουμε ποιος φέρει ευθύνη, δεν το γράφουμε ποτέ. Αυτή είναι δουλειά της αστυνομίας και του δικαστηρίου. Όπως μου εξηγεί αν μπορούσε να άλλαζε κάτι στη σελίδα θα ήταν να προσέθετε περισσότερες θετικές ειδήσεις, κάτι βέβαια που δεν είναι πολύ εύκολο, καθώς οι αρνητικές συνήθως μας προλαβαίνουν Στις μεγαλύτερες απογοητεύσεις που έχει βιώσει είναι η έντονη κριτική που ασκείται από άτομα με εξουσία. «Όταν προβάλεις κάτι αρνητικό, αλλά όχι με κακεντρέχεια, για την περιοχή, με σκοπό να το δουν οι αρμόδιοι
και να το βελτιώσουν είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικό να πιστώνεσαι με σκοπιμότητες.

Δεν γράφουμε με εμπάθεια, αλλά γιατί γνωρίζουμε ότι μόνο μέσω της κριτικής διορθώνονται τα κακώς κείμενα. Το θέμα βέβαια είναι πως ερμηνεύεις τις απογοητεύσεις και αυτά που σου συμβαίνουν. Έμαθα να βλέπω τα θετικά κάθε κατάστασης και να μην με παίρνει τίποτα από κάτω!»

Το πιο σημαντικό πράγμα που, θεωρεί, ότι πέτυχαν σαν neAmmochostos, είναι ότι ενώ οι ειδήσεις για την περιοχή από παγκύπρια μέσα ήταν λιγοστές – «γεννήθηκε» ένα μέσο το οποίο από την πρώτη μέρα ασχολείτο καθημερινά με όλα τα θέματα της περιοχής, αναδεικνύοντας προβλήματα που έχρηζαν διόρθωσης, αλλά και προβάλλοντας τα καλά του τόπου… Πολλές φορές, μάλιστα, έχουν αναπαραχθεί «δικά» τους θέματα σε μεγάλες παγκύπριες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, αλλά και εφημερίδες.

Οι κάτοικοι της επαρχίας Αμμοχώστου, λοιπόν, εκτίμησαν την προσπάθεια, διότι τους έχει δοθεί η δυνατότητα να διαβάζουν καθημερινά για ό,τι γίνεται στην περιοχή τους, με τα όποια λάθη ή παραλήψεις είναι φυσικό να γίνονται.