Συνεχείς διακρίσεις και εξαιρετικές επιδόσεις – Της Βέρας Κοσμά

Το ταλέντο του είναι φανερό και ο ίδιος λατρεύει αυτό που κάνει. Ο λόγος για τον Κωνσταντινό Κοσιή, ο οποίος από 3 ετών περνά τις περισσότερες ώρες του στα γήπεδα του τένις, το απολαμβάνει και αυτό είναι που θέλει να κάνει στη ζωή του. Όπως πιο συγκεκριμένα μας λέει: «Αυτό το άθλημα είναι όλη μου η ζωή. Αποτελεί το “νήμα” στο οποίο έχω στηρίξει όλα τα όνειρά μου και θέλω να ανέβω όσο πιο ψηλά γίνεται».

Θα πρέπει να ήταν 2-3 χρονών όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά το τένις κλαμπ και έκτοτε η ρακέτα έχει γίνει προέκταση του χεριού του. Ίνδαλμα του από τη παιδική του ηλικία ήταν ο μεγαλύτερος του αδερφός Γιώργος, τον οποίο έβλεπε να αγωνίζεται σε τουρνουά αλλά και να προπονείται σκληρά. Ο Κωνσταντίνος βλέποντας τον και θαυμάζοντας τον ήξερε πως και αυτός μια μέρα θα ασχοληθεί με το ίδιο άθλημα, αποδεικνύοντας πως το γονίδιο του τένις κυλάει στο DNA τους.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά όταν ήταν πέντε χρονών. Ο Κωνσταντίνος σε αυτόν τον αγώνα έχασε και όπως μας αναφέρει δεν ήταν απλά μια ήττα. «Αισθανόμουν λες και τελείωσε ο κόσμος μου όλος… Στην πορεία όμως έμαθα πως μια ήττα δεν σημαίνει κάτι, δεν σημαίνει πως δεν είμαι καλός σε αυτό που κάνω. Πλέον όταν μπαίνω στο γήπεδο αποβάλλω κάθε άγχος και νευρικότητα και προσπαθώ να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω».

Ανάμεσα στα χρόνια ο Κωνσταντίνος έχει προσθέσει στο ενεργητικό του πολλές και σημαντικές νίκες, που τα περισσότερα άτομα της ηλικίας του δεν έχουν καταφέρει έως τώρα. Έχει καταλάβει την πρώτη θέση στην Ευρώπη για την κατηγορία του, είναι ανάμεσα στους Top2 της ITF, κατάκτησε το πρωτάθλημα J4 – ITF / Grade 4 και από ότι φαίνεται αυτά είναι μόνο η αρχή. Προπονητής του είναι ο μεγαλύτερος του αδερφός έχει όμως και τη στήριξη των προπονητών της Mouratoglou Tennis Academy. Η καθημερινότητά του περιλαμβάνει 2 ώρες προπόνηση το πρωί, ακολουθεί 1 ώρα στο γυμναστήριο και 2 ώρες προπόνηση το απόγευμα. Επίσης αφιερώνει 1-2 ώρες για διατάσεις και τεντώματα.

Όπως σε κάθε άθλημα υπάρχουν οι καλές και οι κακές στιγμές αλλά όπως μας αναφέρει καλό είναι να αντιμετωπίζεις τις κακές στιγμές με επαγγελματισμό και αισιοδοξία. Η καλύτερη του στιγμή ήταν όταν κατέλαβε την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην κατηγορία του. Ανάμεσα στις χειρότερες του στιγμές ήταν ο τραυματισμός του όπου ο ίδιος έπρεπε να απέχει από προπονήσεις ενώ έβλεπε τους άλλους παίκτες να αγωνίζονται και να βελτιώνονται. Αν και ήδη έχει επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα, πιστεύει πως έχει αρκετό δρόμο μπροστά του. Στόχος του είναι να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 καλύτερους επαγγελματίες παίκτες και πιο συγκεκριμένα να γίνει το Νούμερο 1.