Σημαδεύει ακόμα πιο ψηλά – Της Βέρας Κοσμά

Μπορεί τα βελάκια να είναι αρκετά διαδεδομένα στην υπόλοιπη Ευρώπη, ωστόσο στην Κύπρο δεν είναι ένα άθλημα που συναντάμε συχνά. Παρόλα αυτά, ο Βαγγέλης Φλουρέντζου γνώριζε τη σαΐτα από την παιδική του ηλικία. Ο πατέρας του ήταν λάτρης και παίκτης του αθλήματος και ο Βαγγέλης συνήθιζε να πηγαίνει σε όλους τους αγώνες μαζί του. Ο πρώτος προσωπικός του αγώνας έγινε όταν ήταν 14 χρονών. Από τότε μέχρι και σήμερα τα darts είναι η μεγάλη του αγάπη και ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του το περνά κάνοντας προπονήσεις.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό κόσμο, διαφορετικούς χαρακτήρες ανθρώπων, διαφορετικό τρόπο σκέψης, και διαφορετική αντίληψη για τον αθλητισμό. Για να ασχοληθεί κάποιος με το συγκεκριμένο άθλημα χρειάζεται αρκετή προπόνηση, επιμονή, αφοσίωση και σίγουρα ταλέντο. Ο Βαγγέλης, παρόλη την πολύωρη προπόνηση δεν θεωρεί πως κάνει οποιαδήποτε θυσία αφού τα βελάκια είναι το μεγάλο του πάθος και το θεωρεί χόμπι. Πριν από κάθε αγώνα παραδέχεται πως έχει λίγο άγχος αλλά προσπαθεί να το διαχειριστεί. Όπως μας λέει την ώρα του αγώνα πρέπει να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου, αλλά και να αντιλαμβάνεσαι τον χώρο και τον τρόπο του παιχνιδιού. Όσο για τους αντιπάλους του θεωρεί πως την ώρα του κάθε αγώνα είναι όλοι σκληροί παίκτες: «Τα darts θέλουν στρατηγική, συγκέντρωση, τεχνική και καλή αντίληψη. Είναι όλοι ισάξιοι αντίπαλοι. Στα darts παίζεις με την λεπτομέρεια, αν υποτιμήσεις κάποιον, έχεις ήδη χάσει το παιχνίδι».

Οι καλύτερες στιγμές του είναι όσες φορές βγήκε πρωταθλητής στην κατηγορία του, με σημαντικότερες διακρίσεις όταν έγινε διεθνής με την Εθνική Κύπρου. Η χειρότερη στιγμή που είχε μέχρι σήμερα, τόσο σε προσωπικό όσο και σε αθλητικό επίπεδο, ήταν όταν μετά από εντατικές προπονήσεις για να συμμετέχει στην Εθνική Κύπρου, τελικά δεν τα κατάφερε, αφού την ημέρα που θα έπαιζε έχασε την μητέρα του.

Κάθε χρόνο οι στόχοι του είναι ο Πρωταθλητισμός και η Εθνική Κύπρου. Φυσικά ευελπιστεί και σε μια καλύτερη διάκριση στο εξωτερικό.