Shisha love & happiness

Ως ένας από τους νέους και επιτυχηµένους επιχειρηµατίες της επαρχίας µας, γεµάτος όνειρα, και καινούργιες ιδέες ο Χρήστος Φαρκωνής µας µιλά για την σχέση του µε τον ναργιλέ και το πώς κατάφερε να κάνει το χόµπι του επάγγελµα.

H πρώτη µας γνωριµία έγινε για τις ανάγκες αυτής της συνέντευξης και οµολογώ πως ένιωσα τη θετική του αύρα από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο της συνάντησής µας.

Με υποδέχτηκε στο γραφείο του, στο κατάστηµα της Shishalove στο Παραλίµνι. Σαν γνήσιος µερακλής του ναργιλέ, δεν θα µπορούσε να µην τον έχει συντροφιά και κατά τη διάρκεια της κουβέντας µας. Ένας σοβαρός επιχειρηµατίας µε ένα πλατύ χαµόγελο που «προδίδει» την επιτυχία.

Σπούδασε στην Θεσσαλονίκη Γεωλογία και δεν είχε αποκλείσει ποτέ το ενδεχόµενο να ασχοληθεί επαγγελµατικά µε την συγκεκριµένη σπουδή, µέχρι που κατάφερε να κάνει το χόµπι του κανονική επιχείρηση. Υπήρξε Πρόεδρος της Νεολαίας Παραλιµνίου και Υποψήφιος ∆ηµοτικός Σύµβουλος, ενώ συνεχίζει να πληροφορείται και να ασχολείται µε τα κοινά. Ένας ανεξάρτητος άνθρωπος, δηµιουργικός που δεν εφησυχάζετε ποτέ και αναζητεί συνεχώς νέες προκλήσεις. Ο ίδιος, εκτός από τα τρία καταστήµατα της Shishalove, διατηρεί και δυο γήπεδα φούτσαλ από το 2011. Μάλιστα, αυτή τη στιγµή είναι και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Φίλων Ναργιλέ, µια επίσης δική του πρωτοβουλία.

Η αγάπη του για τον ναργιλέ υπήρχε πάντα. Όπως µου εξηγεί, στα φοιτητικά του χρόνια ήταν καθηµερινά µε ένα ναργιλέ στο χέρι και όσο προχωρούσε ο καιρός, η συνήθεια αυτή, εξελίχθηκε σε πάθος και γνώση, µέχρι που ο Χρήστος έγινε «µάστερ» του είδους. Φίλοι και γνωστοί του ήξεραν πως όποια πληροφορία και να ήθελαν για τον ναργιλέ θα ρωτούσαν τον ίδιο ενώ παράλληλα έκανε και διάφορες διαδικτυακές αγορές, κτίζοντας σιγά-σιγά το έδαφος για µια κερδοφόρα επιχείρηση.

Η Shishalove άνοιξε το πρώτο της κατάστηµα το 2012 στη Λευκωσία και σήµερα υπάρχουν άλλα δυο καταστήµατα, σε Λεµεσό και Παραλίµνι.

Ρωτώντας τον για το πώς κατάφερε τελικά να δηµιουργήσει µια ολόκληρη εταιρεία ναργιλέ µου απάντησε το εξής: «Ξεκίνησαν όλα στην πλάκα, κυριολεκτικά από το µηδέν, συζητούσα µε φίλους µου ότι θα ήταν µια καλή ιδέα να υπάρξει µια κυπριακή επιχείρηση µε ναργιλέδες, κι έτσι κι’ έγινε. Βρήκαµε το όνοµα, αρχίσαµε κάποια διαβήµατα και µε σκληρή δουλειά πετύχαµε αυτό που είµαστε σήµερα σαν εταιρεία.»

Του ζήτησα να µου αποκαλύψει την συνταγή της επιτυχίας, και χωρίς δεύτερη σκέψη µου απάντησε πως τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο αν δεν είχε τους σωστούς συνεργάτες. «Οι συνεργάτες µου, Σάββας, Ξένιος, Κίκης είναι το παν. Έχουµε κοινά οράµατα, κοινούς στόχους και φυσικά υπάρχει αλληλοσεβασµός µεταξύ µας. Τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς αυτούς. Είµαστε κάτι παραπάνω από συνεργάτες.»

Ο Χρήστος και η οµάδα του, θέλουν κάνουν τον κόσµο να γνωρίσει όσο περισσότερο γίνεται τη µοντέρνα έκδοση του ναργιλέ και έχουν ως στόχο κάποια στιγµή το κάθε σπίτι στην Κύπρο να έχει από έναν.

Ο ίδιος, κάνει αρκετά σχέδια στο µυαλό του τα οποία επεξεργάζεται συνεχώς, ώστε να καταφέρει να τα πραγµατοποιήσει.

Η επιτυχία του είναι δεδοµένη αφού δεν σκοπεύει να κάνει τίποτα χωρίς αγάπη, πάθος και σκληρή δουλειά.