Σε ό,τι κερδίζεις πάντα κάτι χάνεις!

Μπρος γκρεµός και πίσω ρέµα. Κάνεις την επιλογή σου και είσαι έτοιµος να πληρώσεις και το ανάλογο τίµηµα.

Έχω εδώ και πολύ καιρό καταλήξει στο συµπέρασµα, ότι η τέλεια ζωή, η τέλεια δουλειά, ο τέλειος έρωτας συνιστούν µια ουτοπία, µια ροζ φούσκα που ξεφουσκώνει και όσο αφήνουµε πίσω µας τα χρόνια της αθωότητας µαζί αφήνουµε και το παραµύθι για τον πρίγκηπα µε το άσπρο άλογο. Στη ζωή δεν µπορούµε να τα έχουµε όλα. Και δυστυχώς τις πιο πολλές φορές είµαστε λυπηµένοι γι’ αυτό. Μας κατατρώει η απληστία και η µαταιοδοξία.

Να ξέρετε υπάρχουν πάντα τρόποι για να γινόµαστε πιο γκρινιάρηδες και να λυπόµαστε τον ίδιο µας τον εαυτό. Και όλα αυτά πάντα συγκρινόµενοι µε τον πλησίον µας. Πόσες φορές θέλησες κάτι που δεν είχες; Πόσες φορές θέλησες αυτό που είχε η φίλη σου, η συνάδελφός σου ή το µοντέλο στο ίνσταγκραµ; Και όταν ο Θεός σου έδωσε αυτά που για καιρό ή και για χρόνια επιθυµούσες εσύ είπες: «Ναι µεν, αλλά».

Όταν για παράδειγµα για χρόνια προσπαθούσες να πάρεις εκείνη τη διευθυντική θέση που θα σου έδινε το κύρος και τα λεφτά που ονειρευόσουν, σήµερα που τα κατάφερες δεν θα έπρεπε να παραπονιέσαι για τις έξτρα ώρες που δουλεύεις ή το άγχος που σε διακατέχει.

Όταν για καιρό τώρα ήσουν ερωτευµένη µε τον ποδοσφαιριστή για το «Απολλώνειο Σώµα» του, σήµερα που τα κατάφερες δεν θα έπρεπε να παραπονιέσαι ότι δεν βγαίνει, δεν πίνει και είναι όλη µέρα στα γυµναστήρια και στην προπόνηση.
Όταν στόχος σου ήταν να δουλεύεις λιγότερες ώρες και να έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο, σήµερα που τα κατάφερες δεν θα έπρεπε να παραπονιέσαι ότι δεν έχεις λεφτά για ταξίδια και ωραία αυτοκίνητα.

Όταν ήθελες τόσο πολύ να αποκτήσεις ένα παιδί, σήµερα που τα κατάφερες δεν θα έπρεπε να παραπονιέσαι γιατί το σώµα σου χάλασε ή γιατί το βράδυ δεν κοιµάσαι.

Όταν σου αρέσουν τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια δεν θα έπρεπε να παραπονιέσαι γιατί έχεις µαυρισµένους κύκλους κάτω από τα µάτια και γιατί τα πρώτα σηµάδια της γήρανσης έκαναν την εµφάνισή τους.

∆εν µπορούµε να τα έχουµε όλα. Κι αυτό είναι υγιές.
Γιατί µόνο όταν δεν τα έχεις όλα, µπορείς να εκτιµάς και την ίδια στιγµή να αγαπάς αληθινά και ό,τι έχεις και αυτόν που σε βοήθησε να το αποκτήσεις, αλλά και τον εαυτό σου που παλεύει γι’ αυτό. Εσύ κρατάς το τιµόνι της ζωής σου και µε τις δικές σου αποφάσεις πορεύεσαι.

Κάθε φορά κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Γι’ αυτό και πρέπει να χαίρεσαι για τις καλές στιγµές όταν έρχονται. Έχοντας πλήρη συνείδηση του τι βιώνεις και πόσο πάλεψες για να το αποκτήσεις. Σταµάτα να παραπονιέσαι και σταµάτα να θέλεις αυτά που έχουν οι άλλοι. Και κάτι τελευταίο, να έχεις πάντα στο µυαλό σου πως δεύτερες ευκαιρίες µπορεί να υπάρξουν, αλλά τρίτες δύσκολα.