ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟΥΦΕΚΙΣΤΕΙ… – Του Κωνσταντίνου Οδυσσέως

Αμέσως μετά το ναυάγιο στο Γκραν-Μοντανά, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαούσογλου, μίλησε για αναζήτηση λύσης έξω από τις παραμέτρους του ΟΗΕ. Για μια λύση δηλαδή άλλη και όχι στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που συζητούσαμε από το 1975 και μετά.Είναι προφανέστατο ότι ο Τσαούσογλου δεν μπλόφαρε. Η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε το ναυάγιο για να πει ότι οριστικάδεν μπορεί να βρεθεί μια τέτοια λύση. Ταυτίστηκε με το όραμα του Ραούφ Ντενκτάς για Διχοτόμηση της Κύπρου και έδωσε γραμμή στους δικούς της, στα κατεχόμενα, να προωθούν πλέον ανοιχτά τη λύση δύο ανεξάρτητων κρατών, σε πλήρη ρήξη με τον Μουσταφά Ακιντζί. Στην πραγματικότητα η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή δεξιά συμφωνούν πλήρως με όλους τους μεγάλους «πατριώτες» στην Ελληνοκυπριακή Κοινότητα και στην Ελλάδα στη θέση ότι η λύση Δ.Δ.Ο. δεν μπορεί να υπάρξει και ότι πρέπει να σκεφτούμε «έξω από το κουτί» του ΟΗΕ.

Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στον Τσαούσογλου και τους Έλληνες και Ελληνοκύπριους απατεώνες (που αυτοπροβάλλονται σαν πατριώτες, σύμφωνα με τη γνωστή ρήση του Σάμιουελ Τζόνσον) και κοροϊδεύουν τον λαό ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερη λύση από την Δ.Δ.Ο. Η διαφορά είναι ότι ο Τσαούσογλου μιλά ξεκάθαρα για λύση δύο κρατών, ενώ οι δικοί μας απατεώνες ΔΕΝ λένε ποια είναι η καλύτερη λύση και πώς θα επιτευχθεί. Υπάρχουν βεβαίως και κάποιοι τολμηροί Έλληνες και Ελληνοκύπριοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, «αναλυτές» κτλ, που προβάλλουν ανοικτά και χωρίς περιστροφές τη Διχοτόμηση (λύση δύο ανεξάρτητων κρατών) ως την πιο ρεαλιστική λύση. Δεν τους ενδιαφέρει η διακόρευση τριών χιλιάδων ετών ελληνικής ιστορίας της Κερύνειας κι ολόκληρης της κατεχόμενης μας γης. Τους ενδιαφέρει μόνο να μην έχουμε μέσα στα πόδια μας τους Τουρκοκύπριους και κατ’ επέκταση (όπως θεωρούν οι ίδιοι) την Τουρκία και, προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, «παραχωρούν» τη μισή Κύπρο, με τις περιουσίες 170 χιλιάδων εκτοπισμένων, στην Τουρκία. Τέτοιοι τολμηροί είναι ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός, στο βιβλίο του «Η Αιρετική Λύση» και ο ακαδημαϊκός Άγγελος Συρίγος, ο οποίος μάλιστα μίλησε μια φορά και στο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως όλοι αυτοί οι απατεώνες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και «αναλυτές», που παρουσιάζονται σαν οι μεγαλύτεροι πατριώτες, «έτοιμοι να καούν στην πυρά για τα εθνικά μας δίκαια», στην πραγματικότητα αυτή τη λύση θέλουν, τη διχοτόμηση κι απλά δεν τολμούν να το πούνε, διότι θα τους πάρουν με τα γάλατα. Στην πραγματικότητα ταυτίζονται πλήρως με τους τουρκικούς στόχους και με το όραμα του «μεγάλου ηγέτη» Ραούφ Ντενκτάς.

Οι συγκεκριμένοι απατεώνες για δεκαετίες προσπαθούσαν να μας εξαπατήσουν ότι τάχα η Τουρκία ΔΕΝ θέλει διχοτόμηση, εξυπηρετώντας ουσιαστικά (για να μην πω πρακτορεύοντας) τους τουρκικούς στόχους στην Κύπρο. Αν ζούσαμε σε άλλες εποχές, όλοι αυτοί θα είχαν περάσει από δίκη για εσχάτη προδοσία και θα είχαν τουφεκιστεί. Δεν θα συνέχιζαν το παραμύθι, λες και δεν τρέχει τίποτα.

Του Κωνσταντίνου Οδυσσέως – Γενικός Διεθυντής του Αντέννα