«Μπορείς κι εσύ να αγγίξεις τ’ αστέρια» – Της Βέρας Κοσμά

Η σχολή Αγία Νάπα Soccer School δημιουργήθηκε με στόχο τη σωστή εκμάθηση του αθλήματος στα παιδιά.

Με γερές βάσεις και υψηλούς στόχους για το μέλλον επαναδραστηριοποιήθηκε η σχολή Ποδοσφαίρου της Αγίας Νάπας. Στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αγίας Νάπας γίνονται εγγραφές για παιδιά από 4-12 χρονών, καθώς επίσης δημιουργήθηκαν και όλα τα αναπτυξιακά τμήματα μέχρι 19 ετών . Εδώ κάθε παιδί αντιμετωπίζεται ως αθλητής, αλλά πρώτα και κύρια αντιμετωπίζεται ως παιδί με τις δικές του ξεχωριστές ανάγκες. Το πρόγραμμα και οι εκπαιδευτικές μέθοδοι καταρτίζονται από το εξειδικευμένο τεχνικό team της Ακαδημίας με βάση την ηλικία του παιδιού και όχι μόνο, με τέτοιο τρόπο ώστε η δραστηριότητα του παιδιού να αποτελεί ταυτόχρονα άθληση αλλά και διασκέδαση.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης και υπεύθυνος της Σχολής, Δήμος Γούμενος, είναι αποδεδειγμένο ότι στην περιοχή μας έχουμε μεγάλο αριθμό ταλέντων όπως άλλωστε και σε ολόκληρη την Κύπρο. Εντοπίστηκε όμως πρόβλημα στη διαχείριση και στην ανάδειξη αυτών των ταλέντων. «Όσα παιδιά δεν φανούν τυχερά μένουν στην αφάνεια και πολύ σύντομα, λόγω έλλειψης κινήτρων, εγκαταλείπουν το άθλημα. Γι’ αυτό μαζί με τους συνεργάτες μου, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε στην Αγία Νάπα ένα φυτώριο ποδοσφαιριστών, που θα τροφοδοτεί ομάδες στην Κύπρο και το εξωτερικό, δίνοντας το στίγμα της ποδοσφαιρικής ιστορίας της περιοχής». Τελευταίο επίτευγμα της Σχολής, είναι η μετάβαση πέντε ποδοσφαιριστών της στο Μιλάνο για επίσημα δοκιμαστικά με την ηλικία 2005 της Fc Milan στις 5 Ιουνίου.

Όλοι οι προπονητές της Ακαδημίας είναι προσεκτικά επιλεγμένοι, έμπειροι και ειδικά καταρτισμένοι στο συγκεκριμένο αντικείμενο – την προπόνηση και διαπαιδαγώγηση ανήλικων αθλητών. Έτσι είναι σε θέση να μεταδώσουν στα παιδιά τη φιλοσοφία της Σχολής Ποδοσφαίρου που θέλει κάθε παιδί να αθλείται διασκεδάζοντας, να δημιουργεί φίλους, να αποκτά ομαδικό πνεύμα και να καταλήγει ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Στόχος είναι να βοηθηθούν οι παίκτες ώστε να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν.

Ο συνιδιοκτήτης της Σχολής και πρόεδρος του σωματείου Κώστας Ηλία τονίζει πως: «Εμείς δεν θα πούμε κούφια λόγια σε κανένα, ούτε θα πουλήσουμε ψεύτικες ελπίδες. Αντίθετα, εκεί και όπου είναι δυνατόν θα διεκδικήσουμε και θα δώσουμε τις ευκαιρίες για ανάδειξη των ποδοσφαιριστών μας».

 

Αθλητικό Κέντρο Αγίας Νάπας, Τ: 97 699009