Μητέρα ετών 5 – Γράφει ο Χρίστος Κυριάκου

Η άκρως αλλόκοτη ιστορία έλαβε µέρος στην περιοχή Ticrapo, της επαρχίας Castrovirreyna, στο Περού. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας ήταν ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, η Lina Marcela Medina de Jurado, που είχε γεννηθεί στις 23 Σεπτεµβρίου του 1933. Ήταν 1 από τα 9 παιδιά του αργυροχόου Tiburelo Medina και της οικοκυράς Victoria Losea, µιας πάµπτωχης οικογένειας.

Προς τα τέλη του 1938, οι γονείς της µικρής Lina Medina είδαν ότι η κοιλιά της κορούλας τους µεγάλωνε περίεργα. Τότε δεν έδωσαν ιδιαίτερη σηµασία. Απλά συνέχισαν τη ζωή τους. Εξάλλου δεν είχαν καθόλου χρήµατα για να την πάνε σε κάποιον γιατρό. Όσο όµως ο καιρός περνούσε, η κοιλιά της µεγάλωνε, ώσπου αποφάσισαν να την πάνε σε γιατρό. Υπέθεσαν ότι θα είχε όγκο στην κοιλιακή χώρα.

Ο γιατρός Gerardo Lozada, που εξέτασε την Lina Medina, διέγνωσε κάτι που δεν το χωρούσε ο ανθρώπινος νους. Έτσι για να σιγουρευτεί συµβουλεύτηκε ακόµα 2 συναδέλφους τους που διέγνωσαν το ίδιο. Αν και δεν µπορούσαν να εξηγήσουν πως µπορεί αυτό να είναι αληθινό και οι 3 συµφώνησαν στο γεγονός πως το πεντάχρονο κοριτσάκι ήταν 7 µηνών έγκυος!
Τα νέα έφεραν πλήρη σύγχυση στην οικογένεια. Ο νους τους δεν µπορούσε να το χωνέψει. “Πως µπορεί ένα πεντάχρονο κοριτσάκι να γεννήσει ένα παιδί;” ρωτούσαν τον γιατρό που δεν ήξερε τι να τους απαντήσει. O τελευταίος, για να είναι καλυµµένος, κάλεσε την αστυνοµία. Αυτοί ήρθαν άµεσα και συνέλαβαν τον πατέρα της µικρής διότι θεωρήθηκε ως ο κύριος ύποπτος.

Η Lina Medina, 6 βδοµάδες αργότερα, στις 14 Μάιου του 1939, σε ηλικία 5 χρονών, 7 µηνών και 21 ηµερών, έγινε η µικρότερη µάνα στα χρονικά, φέρνοντας στον κόσµο ένα υγιέστατο αγοράκι 2,7 κιλών. Το αγοράκι ονοµάστηκε Gerardo, από τον γιατρό που έκανε τη γέννα µε έξοδα δικά του. Η γέννηση του παιδιού είχε γίνει µε καισαρική τοµή διότι η λεκάνη της Lina Medina ήταν εξαιρετική µικρή για να γεννήσει.

Τα νέα για την περίεργη γέννα έκαναν πολύ γρήγορα τον γύρο του κόσµου. Πολλοί δηµοσιογράφοι, από διάφορες χώρες, προσέφεραν καλά λεφτά στην οικογένεια για µερικά λεπτά συνέντευξης και µερικές φωτογραφίες αλλά αυτοί αρνήθηκαν. Ήθελαν να αποφύγουν όσο περισσότερο γινόταν τα φώτα της δηµοσιότητας.

Η αστυνοµία µετά από πολλές ανακρίσεις αναγκάστηκε να αφήσει ελεύθερο τον πατέρα της µικρής αφού δεν βρήκε τίποτα απολύτως εναντίον του. Τα φώτα στράφηκαν πολύ γρήγορα αλλού, σε έναν συγγενή της Lina Medina που είχε νοητική στέρηση, αλλά ούτε εδώ βρήκαν κάτι αξιοσηµείωτο, µε αποτέλεσµα να σταµατήσουν τις έρευνες.

Οι γιατροί που ασχολήθηκαν µε αυτό το σπουδαίο ιατρικό γεγονός ανακάλυψαν ότι η Lina Medina έπασχε από µια σπάνια µορφή πρώιµης εφηβείας. Σε ερωτήσεις που έγιναν στους γονείς της ανακάλυψαν πως η µικρή άρχισε να βλέπει κανονικά περίοδο από την ηλικία των 3ων ετών.

Ο µικρός Gerardo µεγάλωσε µαζί µε την οικογένεια νοµίζοντας πως Lina Medina είναι η µεγάλη του αδερφή. Την αλήθεια την έµαθε όταν είχε γίνει 10 χρονών. Ο γιατρός Gerardo ανέλαβε επίσης τα έξοδα για την µόρφωση της Lina Medina και του γιου της ενώ την προσέλαβε στην κλινική για να εργαστεί µαζί του, σαν γραµµατέας, όταν αυτή ενηλικιώθηκε.
Η Lina Medina προσπάθησε να ζήσει κανονικά της ζωής της, µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας αφήνοντας κατά µέρος το τραγικό συµβάν της παιδικής της ηλικίας. Το 1966 παντρεύτηκε τον Raul Jurado όπου µαζί έκαναν τον Raul Jurado Jr το 1972.

Για το ποιος ήταν ο πατέρας του παιδιού η Lina Medina δεν µίλησε ποτέ και πιθανόν ούτε ο µικρός Gerardo να έµαθε, που πέθανε σε ηλικία 40 ετών από ασθένεια στον µυελό των οστών.

Η τελευταία φορά που ο κόσµος έµαθε νέα για την Lina Medina ήταν το 2002 όπου ειπώθηκε πως ζούσε στη Lima µε τον άντρα της και το παιδί της, σε µια φτωχογειτονιά, ενώ άλλοι ισχυρίζονται πως είχε µετακοµίσει προ πολλού στο Μεξικό.

Με την ιστορία της Lina Medina ασχολήθηκαν πάρα πολλοί, µε τον καθένα να έχει µια ξεχωριστή απάντηση στο ερώτηµα για τον πραγµατικό πατέρα της µικρής. Αυτός που έκανε περισσότερο ντόρο µε την δηµοσίευση του ήταν ο συγγραφέας Luis Leon, ο οποίος τον Οκτώβριο του 1955 ανέφερε πως στις περιοχές που διέµενε η οικογένεια της µικρής υπήρχαν θρησκευτικά προχριστιανικά φεστιβάλ όπου τα γιόρταζαν µε όργια και βιασµούς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα καλύτερα άρθρα του VANTAGEMAG.COM