Μην προκαλείς.. Αυτό που δεν αντέχεις να ζήσεις – Της Ρούλας Πέτρου

Το ζητούμενο στη ζωή είναι να βρεθεί ο χαμένος παράδεισος και η επιστροφή σε αυτόν. Τα λόγια που σε πόνεσαν, οι πράξεις που σε πλήγωσαν, οι δοκιμασίες που ζόρισαν τις αντοχές σου σε έμαθαν, σε ωρίμασαν και σε έκαναν δυνατό άνθρωπο.
Η ζωή δεν είναι μόνιμη γιορτή και εσύ πρέπει να αποδείξεις πως είσαι μαχητής.
Να θυμάσαι πως η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση. Μην αδειάζεις τον χρόνο σου σε τρύπες χωρίς πάτο.

Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που προκαλεί φόβο, άγχος και ανασφάλεια για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας. Έξω υπάρχουν τέρατα τα οποία ποτέ δεν τιμωρούνται όπως τους αξίζει, γι’αυτό και ζούμε σε μια «κόλαση».

Χάθηκε η ανθρωπιά, δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι έντιμοι, καθαροί, αλλά με σάπια ψυχή, κάποιοι κακοποιούν τις συντρόφους τους, έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν τις γυναίκες παιχνίδια και τους ενδιαφέρει μόνο η σαρκική απόλαυση.

Κάποιοι άλλοι είναι ωστόσο τόσο ευθυνόφοβοι και δειλοί που δεν έχουν τη μαγκιά να διεκδικήσουν μια γυναίκα που τους αρέσει πάρα πολύ και να την κρατήσουν κοντά τους.

Αν οι άνθρωποι δεν είχαν την ανάγκη να ακολουθούν το σύστημα της κοινωνίας, να κλείνονται σε μια γυάλα και να ακολουθούν τα πρέπει, αλλά τα θέλω τους, σίγουρα εκεί έξω φίλοι μου ίσως να μοσχοβολούσε όμορφα και γλυκά λίγο περισσότερο αυτό που λέγεται ευτυχία.

Σήμερα το φλέρτ ξεκινάει μέσα από το διαδίκτυο. Οι άνθρωποι πλέον δεν επικοινωνούν, δεν φλερτάρουν, δεν τολμούν να πάρουν ρίσκα.

Το διαδίκτυο όμως κρύβει πολλούς κινδύνους. Σε μια στιγμή απελπισίας, απογοήτευσης, στεναχώριας μπορεί να συμβεί στον κάθε άνθρωπο κάτι που θα τον σημαδέψει, να τραυματίσει την ψυχή του και να τον προκαλέσει να σταματήσει να ονειρεύεται. Γι’αυτό χρειάζεται προσοχή!

Οι γυναίκες διερωτώνται που χάθηκαν οι άντρες σήμερα; Άντρας γίνεσαι με τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι, προσέχεις και αγαπάς μια γυναίκα.

Στην εποχή μας το πάθος μεταφράζεται σε αγάπη. Η γυναίκα είναι σαν ένα τριαντάφυλλο και μένει ανθισμένο μόνο όταν ξέρεις να το ποτίζεις με αγάπη.
Είναι έγκλημα λοιπόν να προκαλείς αυτό που δεν αντέχεις να ζήσεις. Εάν δεν μπορείς να είσαι δίπλα σε μια αληθινή γυναίκα μην παίζεις παιχνίδια γιατί οι αληθινές γυναίκες δεν κάνουν εκπτώσεις. Αν νομίζεις το ρίσκο είναι επικίνδυνο, δοκίμασε τη ρουτίνα.

Όταν είσαι ερωτευμένος χάνεις τον έλεγχο, τη λογική. Αυτό είναι έρωτας. Όχι
τα σπίτια, τα αυτοκίνητα και η κοινωνική θέση του καθενός. Πρέπει να είναι συναισθηματικά ώριμος ο άνθρωπος για να αγαπήσει. Η αγάπη χρειάζεται κότσια, παιδεία, γνώση, ενδιαφέρον, θαυμασμό, ελευθερία. Θέλει καρδιά, να ακούει, να καταλαβαίνει.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ξέρουν ν’αγαπούν και να κρατούν κοντά τους τον δικό τους άγγελο με ευλάβεια και σεβασμό.

Ο άνθρωπος που σε αγαπά, σέβεται τις επιθυμίες σου και σε κάνει να γελάς, δεν σε πληγώνει.

Άφησε μόνο τα όμορφα της ζωής να σε πλανέψουν, πολέμα για ό,τι αγαπάς και μην χάνεις το χαμόγελο σου ποτέ και για κανέναν. Αυτά είναι τα πραγματικά μαθήματα ζωής.

Από εσένα εξαρτάται..από αυτή τη στιγμή η ζωή σου μπορεί να αλλάξει και να γίνει μαγική όταν το θές.

Και να θυμάσαι…τα πιο όμορφα και ποιοτικά πράγματα τα βλέπεις μόνο με τα μάτια της ψυχής.