Mην ανησυχείς για τη ζωή

Το κάρμα προσφέρει στον καθένα ότι του αξίζει

Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα όμορφοι άνθρωποι στο συναπάντημα της ζωής μας. Και δεν αναφέρομαι στην εξωτερική ομορφιά, που είναι δώρο Θεού, αλλά στην ομορφιά της ψυχής, που είναι σπάνια σαν διαμάντι.

Ζούμε σε μια εποχή που όλα τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς. Πολλές φορές μας κυριεύουν τα «πρέπει και όχι τα «θέλω» όπως θα έπρεπε. Σίγουρα επιθυμούμε να είμαστε σωστοί απέναντι στα πρέπει, στις ανάγκες και στις οικογενειακές υποχρεώσεις.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής μας για να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Ευτυχισμένος άνθρωπος είναι αυτός που έχει ήρεμη ψυχή. Η ζωή όμως έχει ανατροπές για όλους. Δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε το ρεύμα. Γιατί η ζωή είναι μονόδρομος.

Επιβάλλεται να μάθουμε να στηριζόμαστε στα δικά μας πόδια. Όλοι οι άνθρωποι μπορούν όταν θέλουν. Για μένα δεν υπάρχει «δεν μπορώ» υπάρχει δεν θέλω. Η δύναμη της θέλησης, της επιμονής σε συνδυασμό με την υπομονή αλλά και την τόλμη και τη δύναμη που κρύβει ο κάθε ένας μέσα του μας κρατάει ζωντανούς, μας βοηθάει να ξεπερνάμε τις δύσκολες καταστάσεις όταν χρειάζεται και να αφήνουμε με πίστη το φως κάποια στιγμή να χρωματίσει ξανά τη ζωή μας.

Είμαι σίγουρη ότι οι άνθρωποι αρρωσταίνουν όταν η ψυχή τους δεν είναι καλά. Ο άνθρωπος πρέπει να αντιλαμβάνεται νωρίς ότι η ευτυχία κρύβεται σε μικρά πράγματα.

Δεν λέω. Σε όλους μας αρέσει να μας περιβάλλουν όμορφα πράγματα, όπως ένα όμορφο σπίτι, ένα καλό αυτοκίνητο, μια καλή δουλειά, δεν είναι όμως απαραίτητο να είμαστε γεμάτη χρέη, για να υπάρχουν αυτά στη ζωή μας, γιατί στο τέλος
προκαλούν ανεπανόρθωτα προβλήματα. Μπορεί να υπάρχει πολύ ομορφιά γύρω μας σε λιτά και απλά πράγματα. Μπορεί τη δεδομένη στιγμή να μην μπορούμε να το απαιτήσουμε, όμως με λίγη προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να μην υπάρχουν στη ζωή μας τοξικά άτομα, που με τα δικά τους πιστεύω να μας δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα και να μας δηλητηριάζουν την ψυχή. Το ίδιο ισχύει και στον χώρο εργασίας, όπου σήμερα συμβαίνουν πολλές φορές δυσάρεστα γεγονότα πολλές φορές και ο φθόνος χτυπά αλύπητα κάποιους ανθρώπους.

Η φιλία είναι ιερή. Οι άνθρωποι που μας αγαπούν δεν μας κάνουν επιθέσεις, μας εμπιστεύονται, και μας δείχνουν την αγάπη τους κάθε μέρα αν χρειαστεί με πράξεις. Αυτοί που μας αγαπούν αληθινά, θα φανούν μόνο σε πολύ δύσκολες καταστάσεις της ζωής μας ποιοι πραγματικά είναι.

Η ζωή κάνει κύκλους. Όταν πρέπει να κλείσει ένας κύκλος κάποια στιγμή αργά η γρήγορα θα ανοίξει κάποιος άλλος.
Κλείνουμε τα αυτιά λοιπόν στους τοξικούς ανθρώπους και με χαμόγελο προχωράμε γιατί η ζωή είναι απρόβλεπτη, χρειάζεται όμως πείσμα, δύναμη, πίστη, τόλμη και ρίσκο για να μας χαμογελάσει το κάρμα στη ζωή μας.

Αυτή είναι η ζωή. Με τα όμορφα της, τις χαρές της, τις δυσκολίες της. Ας ψάξει λοιπόν ο κάθε ένας από εμάς τι είναι αυτό που τον κάνει πραγματικά ευτυχισμένο, κλείνοντας τα αυτιά τους στους επικρητές, γιατί η ζωή είναι μικρή, και για να είναι όμορφη χρειάζονται έντονα συναισθήματα, και τα οποία δεν μπορούν να μας τα χαρίσουν παρά μόνο οι λίγοι και οι πολύ κοντινοί μας. Όποιος δεν τρέφεται με κακεντρέχεια, με υποκρισία, και ξέρει να αγαπά, και να πολεμά το Κάρμα του, αργά η γρήγορα θα αλλάξει και θα ευτυχήσει.