ΜΙΑ ΛΑΪΚΟΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΕΧΝΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ!

Οι “Εξ Ακοής” είναι ένα ιδιαίτερο μουσικό σχήμα με μοναδικό σκοπό το ταξίδι και η διασκέδαση μέσα από τις μουσικές τους πινελιές.

Η μουσική δημιουργεί αναμνήσεις, διαιωνίζει παραδόσεις, καθορίζει εποχές, ομορφαίνει τον κόσμο. Έχοντας αυτό υπόψη το 2009 τρεις φίλοι, οι Γιάγκος Αντωνίου, Νάσος Γεωργίου και Μιχάλης Μεταξά αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μπάντα με στόχο να μεταδώσουν το μεράκι τους στο ευρύ κοινό. Το συγκρότημα αυτό ονομάστηκε «Εξ Ακοής» και σιγά-σιγά άρχισε να εμφανίζεται σε μικρά κέντρα της περιοχής και σε διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ. Στην αρχή το συγκρότημα αποτελείτο από εφτά άτομα σήμερα όμως απαρτίζεται από τέσσερις αξιόλογους μουσικούς: τον Γιάγκο Αντωνίου που παίζει κιθάρα και τραγούδι, τη Χαρά Σοφοκλέους στο τραγούδι, τον Ραφαήλ Αντωνίου στο μπουζούκι και τον Μιχάλη Μεταξά στα πλήκτρα και το ακορντεόν.

Φυσικά στις μεγάλες εκδηλώσεις τους πλαισιώνουν διάφοροι άλλοι φίλοι τους μουσικοί. Το ρεπερτόριο των τραγουδιών που παίζουν κυμαίνεται από ποιοτικά έντεχνα, ρεμπέτικα και παλιά καλά λαϊκά τραγούδια.

Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο έργο όλων των σημαντικών συνθετών οι «Εξ Ακοής» πραγματοποιούν μουσικές παραστάσεις παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα του ρεμπέτικου, έντεχνου και λαϊκού
ρεπερτορίου. Όσοι τους έχουν ακούσει έχουν να λένε για την ενέργεια τους και τη μοναδική επαφή που έχουν με τον κόσμο που φυσικά δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Πρόκειται για τέσσερα άτομα που απεχθάνονται τη μιζέρια, θέλουν να ψυχαγωγούν τον κόσμο και το δείχνουν από την κίνηση, το πάθος και την εκφραστικότητα που έχουν όταν παίζουν και τραγουδούν μπροστά στο κοινό τους.. Μεταξύ
τους υπάρχει πολλή αγάπη, θετική ενέργεια και μια φιλία αρκετών χρόνων. Εξάλλου η χημεία ανάμεσα τους είναι ευδιάκριτη από το πρώτο κιόλας λεπτό. «Είμαστε πρώτα φίλοι και μετά συνεργάτες, είμαστε ενωμένοι σαν μια οικογένεια
και πιστεύουμε πως αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Επίσης, έχουμε κοινό στόχο: το σεβασμό και την αγάπη προς τα τραγούδια και τους δημιουργούς τους», μας λένε. Η κομπανία αυτό το χειμώνα εμφανίζεται κάθε Παρασκευή στην ταβέρνα Καμασιάς στο Παραλίμνι καθώς και σε διάφορα φεστιβάλ, κοινωνικές εκδηλώσεις και πάρτι.