Κάνουν την Κύπρο περήφανη!

Μεγάλωσαν μέσα στα γήπεδα με μοναδικό στόχο την κορυφή. Από την εφηβεία τους είδαν τα ονόματα τους να φιγουράρουν ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου.

Τρία κορίτσια από την Επαρχία μας κάνουν την Κύπρο περήφανη στο εξωτερικό με τις επιδόσεις τους στο Tennis. Η Ελένη Μακρίδη, η Ελένη Λουκά και η Φλωρεντία Χατζηγεωργίου, αθλήτριες του Tennis μιλούν στο Vantage για τις εμπειρίες τους στα γήπεδα, τις διακρίσεις τους αλλά και την σημαντική συμμετοχή τους με την Εθνική Κύπρου στην Τυνησία.

Αρχικά, συζητήσαμε για το πώς επέλεξαν το συγκεκριμένο άθλημα με την Ελένη Μ. να απαντάει πως ξεκίνησε το Tennis γύρω στα 6 της χρόνια μετά από παρακίνηση της μητέρας της, ενώ στην πορεία ασχολήθηκε παράλληλα και με άλλα αθλήματα όπως ποδόσφαιρο και στίβο, ωστόσο το tennis παρέμεινε η μεγάλη της αγάπη. Από την άλλη η Φλωρεντία ξεκίνησε από μπαλέτο και κολύμπι μέχρι που ανακάλυψε το ταλέντο της στο tennis και συνεχίζει έως σήμερα με ανοδική πορεία. Για την Ελένη Λ. τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα μιας και οι δυο μεγαλύτερες αδερφές ήταν επίσης αθλήτριες στο tennis και αυτό την βοήθησε ακόμα περισσότερο στο ξεκίνημά της όταν ήταν μόλις 4 ετών.

Οι τρεις τους αν και φίλες αγωνίζονται η μια αντίπαλος της άλλης πολλές φορές. Ρωτώντας τις για το πώς αντιμετωπίζουν αυτό το γεγονός απάντησαν πως δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στις φιλικές τους σχέσεις και στόχος σε κάθε αγώνα είναι πάντα η νίκη ανεξάρτητα με το ποιον έχεις απέναντί σου.

Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να μην μιλήσουμε και για την σπουδαία διάκρισή τους στην στο Fed Cup στην Τυνησία όπου και οι τρεις τους αγωνίστηκαν με την Εθνική Κύπρου. Τα κορίτσια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατάφεραν να έρθουν στην 4η θέση πράγμα πολύ σημαντικό τόσο για τις ίδιες όσο και για το κυπριακό tennis. Και οι τρεις δηλώνουν ενθουσιασμένες και απόλυτα ικανοποιημένες αφού εκτός από τη νίκη σε τέτοιους αγώνες μεγάλη σημασία έχει και η εμπειρία ιδιαίτερα όταν αγωνίζεσαι με εξίσου σπουδαίες αθλήτριες του εξωτερικού.

Με σπίθα στα μάτια και με ευχάριστη διάθεση μου μίλησαν για την καλύτερη στιγμή που είχε η κάθε μια μέχρι σήμερα. Η Ελένη Λ, απάντησε πως για αυτήν το πιο σημαντικό που κατάφερε να πετύχει μεταξύ άλλων, είναι η θέση της ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο κάτω των 18. Η ίδια βρίσκεται στον αριθμό 212 και στοχεύει να φτάσει ακόμα και την κορυφή. Η Φλωρεντία, μας ανέφερε πως το τελευταίο που της έχει μείνει στο μυαλό ήταντο πρόσφατο ματς με την Αρμενία στην Τυνησία, γιατί ενώ έχασε στο πρώτο σετ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι την ώρα που πολλοί πίστευαν ότι θα τα παρατήσει! Η Ελένη Μ. δεν θα μπορούσε να μην μας πει για τον αγώνα με την Εθνική, ωστόσο αξέχαστος θα της μείνει και ο αγώνας σε παγκόσμιο επίπεδο που έπαιξε την συμπαίκτρια της Ελένη Λ, στην Αίγυπτο.

Η καλύτερη συμβουλή που πήρε η Ελένη Μ, ήταν από την κορυφαία αθλήτρια Βούλα Πατουλίδου η οποία της τόνισε ότι πρέπει να δουλεύει πάντα για το καλύτερο ενώ Ελένη Λ. δεν ξεχνάει τα λόγια που της είπε ο πατέρας της ότι όταν κάποιος θέλει να κάνει κάτι μπορεί. Η Φλωρεντία από την άλλη κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο θυμάται αυτό που της έμαθε ο προπονητής της «να δώσεις ότι έχεις».

Οι τρεις τους έχουν στόχο να συνεχίσουν την άψογη δουλειά στο tennis και γιατί όχι να καταφέρουν στο μέλλον να το κάνουν και επάγγελμα πράγμα που όπως λένε στην Κύπρο είναι πολύ δύσκολο. Η Ελένη Μ, η Ελένη Λ. και η Φλωρεντία παρακινούν όλους τους νέους να αρχίσουν να ασχολούνται με κάποιο άθλημα γιατί όπως μας λένε τίποτα δεν είναι αδύνατον για κανέναν!