Για “ραφινάτα” κεφάλια – Της Βέρας Κοσμά

Από μικρός του άρεσε να πειραματίζεται στα μαλλιά της αδερφής του, της έφτιαχνε τα μαλλιά και κάπως έτσι ανακάλυψε ότι έχει κλίση σε αυτό. Στο σχολείο αναλάμβανε τα μαλλιά των ηθοποιών στα θέατρα και τελειώνοντας το σχολείο αποφάσισε να ακολουθήσει την τέχνη της κομμωτικής και επαγγελματικά.

Παρακολούθησε λοιπόν, μαθήματα κομμωτικής στην Αθήνα, στη σχολή «VANG hair academy» όπου έκανε τη βασική εκπαίδευση κομμωτικής τέχνης και μετά μετεκπαίδευση σε 12 διαφορετικά προγράμματα. Επέστρεψε στην Κύπρο το 2013 όπου ξεκίνησε να δουλεύει ως επαγγελματίας κομμωτής και μετά από πεντέμισι χρόνια κατάφερε να φτιάξει το δικό του χώρο. Το κομμωτήριο του ονομάζεται Raffinato που σημαίνει κομψό, εκλεπτυσμένο και προσφέρει στις πελάτισσες του ένα χώρο άνετο, κατάλληλο για να αφήσουν πίσω την καθημερινότητά τους και να αφεθούν στα έμπειρα χέρια του ιδίου και της ομάδας του. Εκτός από κουρέματα και χτενίσματα στο Raffinato Hair Studio αναλαμβάνουν νυφικά χτενίσματα, θεραπείες μαλλιών και θαλασσοθεραπείες τριχωτού κεφαλής, θεραπείες κερατίνης, ενζυμοθεραπεία, βαφές μαλλιών και balayage. Επίσης στο κομμωτήριο μπορείτε να βρείτε extensions εξαιρετικής ποιότητας.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα η κομμωτική είναι ένα συναρπαστικό επάγγελμα, έντονα δημιουργικό και συνεχώς εξελισσόμενο. «Είναι η τέχνη που συνδέεται με την ελκυστική εμφάνιση των μαλλιών μας, αναδεικνύοντας και τονίζοντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Για μένα η κομμωτική είναι μια τέχνη που βασίζεται στην τεχνική. Τεχνική είναι η βάση-θεμέλιο της κομμωτικής που στην πορεία μπορεί να εξελιχθεί σε τέχνη και είναι εκεί όπου η φαντασία, η δημιουργικότητα και το ταλέντο προσθέτουν την τελευταία πινελιά».

Μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές στην καριέρα του ήταν όταν το Φεβρουάριο του 2018 του είχε γίνει πρόταση από τους εκπαιδευτές του να συμμετάσχει σε ένα hair show. Ήταν η πρώτη φορά που θα ανέβαινε μαζί τους στο stage δημιουργώντας ένα βραδινό χτένισμα και παράλληλα έπρεπε να εξηγήσει τη τεχνική του χτενίσματος μπροστά από πολλούς επαγγελματίες συναδέλφους. «Για μένα ήταν τιμή μου που ανάμεσα σε τόσους απόφοιτους της σχολής επέλεξαν εμένα για την παρουσίαση αυτή. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ».

“Εύκολη” πελάτισσα για τον Ανδρέα είναι αυτή που είναι ανοιχτή σε προτάσεις για τα μαλλιά της και που τον εμπιστεύεται. Δύσκολη πελάτισσα θα είναι η πελάτισσα η οποία δεν μπορεί να εξηγήσει αυτό που ακριβώς θέλει. «Πολλές φορές ζητά κάτι ενώ στην πραγματικότητα θέλει κάτι άλλο. Άρα εσύ καλείσαι σαν ειδικός να μπεις στο σκεπτικό της και να εκτελέσεις αυτό που φαντάζεται έστω και αν δεν ήταν αυτό που εξέφρασε με λόγια», μας εξηγεί.

Στόχος του είναι η ομάδα του Raffinato Hair Studio να είναι η πλέον ιδανική επιλογή ειδικών για τα μαλλιά. «Στόχος μας είναι η αναγνώριση και η εκτίμηση της δουλειάς μας με σύμμαχο μας την εμπιστοσύνη του κόσμου».

Δαιδάλου 12, Παραλίμνι, T: 97813878