Ελευθερία Προδρόμου: αποκαλύπτει πτυχές του χαρακτήρα της – Της Βέρας Κοσμά

Η Ελευθερία Προδρόμου, με πτυχίο στα Μαθηματικά και Μεταπτυχιακό στα Χρηματοοικονομικά, δίνει απαντήσεις στα πιο απρόσμενα ερωτήματα, ανακαλύπτοντας και αποκαλύπτοντας πτυχές του χαρακτήρα της.

Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτό τον καιρό;

Νιώθω απόλυτα ισορροπημένη με τον εαυτό μου και τους γύρω μου, φροντίζω να περνάω καλά και να απολαμβάνω τα μικρά καθημερινά πράγματα παρέα με τους ανθρώπους που αγαπώ και βρίσκονται δίπλα μου.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σας φόβος;

Το να αφήσω ανεκπλήρωτα απωθημένα καθώς μεγαλώνω. Όταν γίνω μια γριούλα με άσπρα μαλλιά θέλω να είμαι ευτυχισμένη για αυτά που έζησα.

Τι σας κάνει να σηκώνεστε καθημερινά από το κρεβάτι;

Όλοι λατρεύουμε τον ύπνο ιδίως τις κρύες ημέρες του χειμώνα και όταν χτυπάει το ξυπνητήρι, θέλουμε να το κλείσουμε. Παρόλα αυτά, με κάνει να σηκώνομαι καθημερινά η θετική σκέψη. Κάθε πρωί που ξυπνάω, αρχίζει μία καινούρια ημέρα. Ορίζω νέους στόχους για την ημέρα, σκέφτομαι τι θέλω να κάνω, τι θέλω να εκπληρώσω μέσα σε αυτό το επόμενο 24ωρο, ετοιμάζομαι και βγαίνω έξω στον κόσμο για να τον κερδίσω. Άλλωστε η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λένε.

Ποια συνήθεια απ’ τη ρουτίνα σας θα θέλατε να αλλάξετε;

Σίγουρα, το να κάτσω στον καναπέ είναι πιο εύκολο από το να πάω στο γυμναστήριο. Το να δω τηλεόραση είναι πιο απλό από το να διαβάσω ένα βιβλίο. Ναι μεν είναι εύκολα και απλά, αλλά αυτές είναι κάποιες από τις συνήθειες που θα ήθελα να αλλάξω.

Ποια συνήθεια απ’ τη ρουτίνα σας θα θέλατε να αλλάξετε;

Σίγουρα, το να κάτσω στον καναπέ είναι πιο εύκολο από το να πάω στο γυμναστήριο. Το να δω τηλεόραση είναι πιο απλό από το να διαβάσω ένα βιβλίο. Ναι μεν είναι εύκολα και απλά, αλλά αυτές είναι κάποιες από τις συνήθειες που θα ήθελα να αλλάξω.

Αγαπημένη σας αξέχαστη χρονολογία;

2016. Απόφοιτη πλέον του πανεπιστημίου Λάνγκαστερ, περνώντας ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο ξεγνοιασιά, και αργότερα η δουλειά που με ωρίμασε και με έκανε πιο ανεξάρτητη.

Τι θα αλλάζατε στον τόπο που ζείτε;

Τα πάντα όλα! Θα ήθελα έργα τέχνης και χρώματα στους πεζόδρομους, μουσική και ανθρώπους με θετική ενέργεια. Δωρεάν συγκοινωνίες για όλους, δρομολόγια λεωφορείων ανά 10 λεπτά και για όλο το 24ωρο και ποδήλατα, πολλά ποδήλατα σε κάθε γωνιά της επαρχίας. Με αυτά τα μικρά αλλά σημαντικά θα αποκτήσει λίγο χρώμα η ζωή μας.

Τί μουσική ακούτε στο αυτοκίνητο σας;

Συνήθως ακούω ό,τι παίζει το ραδιόφωνο. Μπορώ να ακούσω όλα τα είδη μουσικής ανάλογα με τη διάθεση μου.

Αλλάζουν οι άνθρωποι;

Δεν νομίζω ότι αλλάζουν, αλλά σίγουρα ωριμάζουν με τον καιρό.

Τι θα κάνατε αν ήσασταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Θα προσλάμβανα ανθρώπους που θα αγαπούν την δουλειά τους. Με μια επαρκή εκπαίδευση του προσωπικού μπορεί να υπάρξει σαφώς και καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα υπάρχει αξιολόγηση του προσωπικού λαμβάνοντας υπόψη πολλούς τομείς. Θα έδινα περισσότερες ευκαιρίες στους νεαρούς απόφοιτους που έχουν γνώσεις, όρεξη και ζήλο για δουλειά. Αυτά σαφώς θα είχαν τεράστια επίπτωση στην ποιότητα και παραγωγικότητα αλλά και οικονομία του νησιού μας.

Υπάρχουν εξωγήινοι;

Ένα από τα πιο μεγάλα μυστήρια είναι αν υπάρχουν εξωγήινοι ή αν είμαστε μόνοι σε αυτό το τεράστιο γαλαξία. Ίσως!

Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό σας;

Η ειλικρίνεια, ο αυθορμητισμός και η ακεραιότητα (να λέω αυτό που πιστεύω και να πιστεύω αυτό που λέω).

Ποια είναι η μεγαλύτερη σας επιτυχία;

Θα ακουστεί εγωιστικό αλλά πιστεύω πως δεν έχει έρθει ακόμα!