3λεπτά και 34 δευτερόλεπτα με την Μάρω Κακουρή

Η Μάρω Κακουρή, γραφίστρια, δίνει απαντήσεις στα πιο απρόσµενα ερωτήµατα, ανακαλύπτοντας και αποκαλύπτοντας πτυχές του χαρακτήρα της!

Σε ποια πνευµατική κατάσταση βρίσκεστε αυτό τον καιρό;
Ανήσυχη, γεµάτη σκαµπανεβάσµατα, όπως συνηθίζω να είµαι από τότε που θυµάµαι την ύπαρξη µου! Αµέτρητες, ανοργάνωτες, αυθόρµητες σκέψεις περιστρέφονται στο κεφάλι µου εδώ και καιρό, ελπίζοντας ότι µια µέρα θα ξεφύγουν απ την ιδεοθύελλα και θα τακτοποιηθούν σε µια λογική σειρά!

Ποιος είναι ο µεγαλύτερος σας φόβος;
Ότι θα γεράσω και θα είµαι µετανιωµένη για πράγµατα που δεν έχω κάνει στη ζωή µου.

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι κάθε πρωί από το κρεβάτι;
Ότι όλες οι αρνητικές σκέψεις της προηγούµενης µέρας έχουν παγιδευτεί στο “χθες” και τώρα νοιώθω πανέτοιµη να χτίσω το “σήµερα” µε ανανεωµένο µυαλό και ενέργεια, ξεκινώντας πάντα µε έναν µυρωδάτο καφέ!

Ποια συνήθεια απ’ τη ρουτίνα σου θα ήθελες να αλλάξεις;
Την ίδια τη ρουτίνα θέλω να αλλάξω γιατί µε πνίγει! Θα ήθελα η κάθε µέρα να είναι διαφορετική, δηµιουργική, γεµάτη περιπέτειες και να µην περιορίζεται σε αυστηρές γραµµές προγράµµατος.

Αγαπηµένη σου αξέχαστη χρονολογία;
Ίσως το 2013, η χρονιά που τελείωσα τις σπουδές µου. Θυµάµαι πόσο ονειροπόλα, αφελής και ενθουσιώδης ήµουν και πόσο λαχταρούσα να δηµιουργήσω, να εφαρµόσω όλα όσα διδάχθηκα στη σχολή. Νοµιζα πως µπορούσα να ανοίξω τα πελώρια φτερά µου και να πετάξω σε όλο τον κόσµο! Σιγά σιγά, άρχισα να συνειδητοποιώ την πραγµατικότητα και ακόµα προσπαθώ να ενταχθώ στους ρυθµούς της κοινωνίας.

Τι θα άλλαζες στον τόπο που ζεις;
Τα πάντα όλα θα άλλαζα! Θα ήθελα τέχνη στους δρόµους, χρώµατα, µουσική, εναλλακτικές επιλογές για έξοδο και ανθρώπους διαφορειτκούς µεταξύ τους, µε θετική ενέργεια, που να µην δουλεύουν σαν ροµπότ απο το πρωί µεχρι το βράδυ.

Τί µουσική ακούς στο αυτοκίνητο σου;
Στο αυτοκίνητο µου ακούω διάφορα είδη µουσικής όπως µπλουζ, κάντρυ, εναλλακτική ροκ, ψυχεδελική stoner, ηλεκτρονική µουσική, ρέγκε dub και διάφορα beats.

Τραγούδι στο repeat;
Τις τελευταιες µέρες ακούω συνεχώς Pink Floyd – Comfortably numb, Radiohead – Lotus Flower και Γιάννης Αγγελάκας – Πόθοι.

Αλλάζουν οι άνθρωποι;
Αλλάζουν οι άνθρωποι φτάνει να είναι πρόθυµοι να ξεφύγουν απ τις νόρµες τους και να γίνουν πιο δεκτικοί και ευέλικτοι σε νέες αντιλήψεις. “Όταν ο µαθητής είναι έτοιµος, ο δάσκαλος εµφανίζεται”.

Τι θα έκανες αν ήσουν Πρόεδρος της χώρας σου;
θα εισήγαγα σχολή Χόγκουαρτς στην Κύπρο γιατί πανεπιστήµια έχουµε αρκετά! Θα έκτιζα επίσης θέατρα, µέγαρο µουσικής, περισσότερες τέχνες στο εκπαιδευτικό σύστηµα, θα εξόριζα όλα τα στριµµένα κεφάλια απ τις υψηλόβαθµες καρέκλες τους, θα εφάρµοζα οριζόντια ψηφοφορία σε όλων των ειδών εκλογές, θα κατεδάφιζα την αρχιεπισκοπή, θα ξερίζωνα όλες τις καπιταλιστικές αλυσίδες επιχειρήσεων απο το νησί µας, θα έκανα “undo” στην µαρίνα της Λεµεσού και θα εξαφάνιζα όλα τα “ξένικα’ στοιχεία” και τις γκλαµουριές που χαλούν την αυθεντική ταυτότητα του τόπου µας.

Υπάρχουν εξωγήινοι;
Βεβαίως υπάρχουν εξωγήινοι, απλά βρίσκονται σε παράλληλο σύµπαν και δεν έχουµε ακόµη ανακαλύψει τη µυστική πύλη για να περάσουµε απέναντι.

Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό σας;
Αυθορµητισµός και φαντασιοπληξία !

Ποια είναι η µεγαλύτερη σας επιτυχία;
Έρχεται! Τη βλέπω!