3 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα με τον Κλεάνθη Κουτσόφτα

Ο Κλεάνθης Κουτσόφτας, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου University of Essex στο Ηνωμένο Βασίλειο, δίνει απαντήσεις στα πιο απρόσμενα ερωτήματα, ανακαλύπτοντας και αποκαλύπτοντας πτυχές του χαρακτήρα του!

Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτό τον καιρό;
Όπως είπε και ο Μιχαήλ Άγγελος στα 87 του, εξακολουθώ να μαθαίνω. Είμαι σε μια περιόδο της ζωής μου που προσπαθώ να είμαι ενήμερος για την επικαιρότητα αλλά και ταυτόχρονα να είμαι γνώστης διάφορων θεμάτων που περιστρέφονται γύρω από την ζωή του ανθρώπου.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σας φόβος;
Να μην υποταχθώ ποτέ στον χειρότερο εαυτό μου. Καθημερίνα κρινόμαστε από τις πράξεις μας γι αυτό το καλύτερο που έχουμε να δώσουμε να το πράττουμε απλόχερα χωρίς δισταγμό.

Τι σας κάνει να σηκώνεστε κάθε πρωί από το κρεβάτι;
Το ότι η ζωή είναι ωραία και πρέπει να απολαμβάνουμε την κάθε της στιγμή αφού καθημερινά γινόμαστε δέκτες πραγματικών προβλημάτων που επηρεάζουν αρνητικά τις ζωές των ανθρώπων.

Ποια συνήθεια από τη ρουτίνα σας θα θέλατε να αλλάξετε;
Την καθυστέρηση με την οποία συνήθιζω να πηγαίνω στα ραντεβού μου είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά.

Αγαπημένη σας αξέχαστη χρονολογία;
2012 όταν ολοκλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία στις Δυνάμεις Καταδρομών. Ήταν μια περίοδος 2 χρόνων που αντιλήφθηκα τις αρχές και τις αξίες της ζωής. Μια σειρά εκπαίδευσης που σε προετοιμάζει να ξεπεράσεις τα όρια σου και καλλιεργεί τον σεβασμό, την ανεκτικότητα αλλά και την αισιοδοξία για επιτυχία. Ήταν μια περιόδος που τίποτα δεν φάνταζε ακατόρθωτο αλλά με επιμονή και ρεαλισμό μπορούσες να το καταφέρεις. Αυτό που κρατιέται με ένα μαγικό τρόπο είναι οι φιλίες που όσα χρόνια και αν περάσουν κρατούν ακόμα σαν ένας άρρηκτος δεσμός υπόσχεσης του τότε.

Τι θα αλλάζατε στον τόπο που ζείτε;
Θα μου άρεσε ένας κόσμος περισσότερο αυθόρμητος και λιγότερο επιφυλακτικός μέσα από τον οποίο ο κάθε άνθρωπος θα αντανακλούσε ελεύθερα το δικό του μοναδικό χαρακτήρα χωρίς κοινωνικές «παρεμβολές»

Τραγούδι στο repeat;
Buena Vista Social Club – Chan Chan

Αλλάζουν οι άνθρωποι;
Το να πιστεύουμε πως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν είναι η εύκολη λύση.

Τι θα κάνατε αν ήσασταν Πρόεδρος της χώρας σας;
Θα προσπαθούσα να βελτιώσω το βιοτικό επίπεδο ζωής της χώρας που είναι η πνευματική και πολιτιστική στάθμη της ζωής των πολιτών, ή το επίπεδο ποιότητας και ευημερίας της ζωής των ανθρώπων γενικότερα που βρίσκονται σε αυτό. Κατά συνέπεια ένα κράτος που μπορεί να ευημερεί, καταφέρνει να κάνει ευτυχισμένους και τους πολίτες του.

Υπάρχουν εξωγήινοι;
Οι εξωγήινοι υπάρχουν και είναι φιλικοί, έτσι θέλω να πιστεύω άλλωστε δεν μας έχουν δείξει κάτι διαφορετικό μέχρι σήμερα.

Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό σας;
Η υπομονή αλλά και ο τρόπος που μπορώ να διαχειριστώ τα απρόσμενα ή τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν.

Ποια είναι η μεγαλύτερη σας επιτυχία;
Ο σεβασμός που κερδίζεται μέσα από τις πράξεις μου και την συμπεριφορά μου.