3 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα με την Παντελίτσα Γ. Πιερουλλή – Της Βέρας Κοσμά

“Είμαι σε κατάσταση επαναπρογραμματισμού” 

Η νομική σύμβουλος Παντελίτσα Γ. Πιερουλλή δίνει απαντήσεις στα πιο απρόσμενα ερωτήματα, ανακαλύπτοντας και αποκαλύπτοντας πτυχές του χαρακτήρα της!

 

Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτό τον καιρό;

Τον τελευταίο καιρό έχω δημιουργήσει μια λίστα με στόχους τους οποίους πρέπει να υλοποιήσω και γι’ αυτό είμαι σε μια κατάσταση επαναπρογραμματισμού του μυαλού και του υποσυνείδητου μου ούτως ώστε να γίνουν κατορθωτά τα πιο πάνω.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος;

Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι η απώλεια αγαπημένων μου προσώπων. Το είχα βιώσει για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο περίπου όταν η γιαγιά μου απεβίωσε. Ήμουν πολύ συνδεδεμένη μαζί της. Μέχρι που την έχασα και έχασα στην κυριολεξία τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτό ήταν ένα δυνατό χαστούκι για μένα για να συνειδητοποιήσω ότι η ζωή δεν είναι ρόδινη και ότι ο θάνατος είναι κάτι που πρέπει να έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Γι’ αυτό και αυτός ο φόβος για μένα είναι ο μεγαλύτερος, επειδή τον έχω ζήσει και επειδή ξέρω ότι θα τον ξαναζήσω.

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι καθημερινά από το κρεβάτι;

Η αγάπη για τη ζωή και η επιθυμία να μαθαίνω καινούργια πράγματα.

Ποια συνήθεια απ ́ τη ρουτίνα σου θα ήθελες να αλλάξεις;

Είμαι από τους ανθρώπους που δεν ψάχνουν τρόπο να ξεφύγουν από την ρουτίνα τους. Φυσικά υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού μου που μου λέει ότι πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό αλλά κάποιο άλλο κομμάτι του εαυτού μου λέει από αύριο και στο τέλος κάνω τα ίδια πράγματα όπως κάθε μέρα. Μάλλον αυτό γίνεται επειδή μου αρέσει η ρουτίνα.

Αγαπημένη σου αξέχαστη χρονολογία;

Το 2016 – 2017. Ήταν για εμένα μια υπέροχη περίοδος. Ανακάλυψα πόσο υπέροχο είναι να περνάς χρόνο με τους φίλους σου και ότι η ζωή είναι ωραία και πρέπει να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή. Επίσης το 2016 γνώρισα τον άνθρωπο μου και εννοείται δεν θα την ξεχάσω.

Τι θα άλλαζες στον τόπο που ζεις;

Θα ήθελα να γίνουν προσπάθειες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. Θεωρώ ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι λειτουργεί μόνο έξι μήνες το χρόνο και τους υπόλοιπους βάζει λουκέτο. Πρέπει να αναπτυχθεί με σύγχρονες, καινούργιες υποδομές και με νέα έργα.

Τί μουσική ακούς στο αυτοκίνητο σου;

Συνήθως ακούω ραδιόφωνο. Αλλά έχω και το προσωπικό μου στικάκι στο οποίο έχω αποθηκεύσει μόνο τραγούδια από τα 80s και τα οποία λατρεύω.

Τραγούδι στο repeat;

Bohemian Rhapsody των Queen.

Αλλάζουν οι άνθρωποι; 

Και όμως οι άνθρωποι αλλάζουν. Αλλάζουν για να προσαρμοστούν στις συνθήκες της κάθε κατάστασης.

Τι θα έκανες αν ήσουν Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Όπως αναφέρει στο βιβλίο ΠΑΙΔΙ – ΘΑΥΜΑ της συγγραφέως Μαρί Λου «Να πάρω με το μέρος μου τον λαό», «….Χρειάζεσαι τη στήριξη του λαού, και εκείνος χρειάζεται έναν ηγέτη».

Υπάρχουν εξωγήινοι;

Αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη τους, πιστεύω ότι κάπου στο σύμπαν υπάρχει εξωγήινη ζωή.

Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό σου;

Η ευθύτητα, η ειλικρίνεια και ο εκρηκτικός χαρακτήρας μου. Αυτό που πιστεύω και θέλω θα το πω και εκδηλώνω με έντονο τρόπο τα συναισθήματα μου.

Ποια είναι η μεγαλύτερη σου επιτυχία;

Η επιτυχία μου στις εξετάσεις του Νομικού Συμβουλίου. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για εμένα, με πίεση, άγχος και πανικό αλλά τα κατάφερα και είμαι πολύ περήφανη.