3 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα με την Παναγιώτα Μουσικού – Της Άντρης Λάμπρου

Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτό τον καιρό;

Αν και η πνευματική μου κατάσταση έχει πολλά σκαμπανεβάσματα καθημερινά, θα μπορούσα να πω πως αυτό τον καιρό είμαι πολύ χαρούμενη.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος;

Η μοναξιά. Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς την οικογένεια και φυσικά τους φίλους μου. Οι δύσκολες στιγμές μπορούν να αντιμετωπιστούν πολύ πιο εύκολα και η χαρά από μια ευχάριστη στιγμή μεγαλώνει όταν οι άνθρωποι που αγαπάς είναι γύρω σου.

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι κάθε πρωί από το κρεβάτι;

Το γεγονός ότι ξεκινάει μια καινούργια συναρπαστική ημέρα και ότι έχω την υγεία μου.

Ποια συνήθεια από την ρουτίνα σου θα ήθελες να αλλάξεις;

Τους πολλούς καφέδες!

Αγαπημένη αξέχαστη χρονολογία;

22 Φεβρουαρίου 2019, όταν αποφοίτησα από την Κτηνιατρική σχολή. Ήταν ένα όνειρο και στόχος ζωής μου που πραγματοποιήθηκε.

Τι θα άλλαζες στον τόπο που ζεις;

Μένοντας τώρα μόνιμα πλέον εδώ, έχω διαπιστώσει πως οι πλείστοι άνθρωποι ζουν σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα πιεστικό. Κυριαρχεί κυρίως το άγχος, η μοναξιά, η ρουτίνα και τα οικονομικά προβλήματα. Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα θεωρώ στις μέρες μας και στον τόπο μας. Άποψη μου είναι ότι πρέπει να εστιάζουμε σε αυτά που έχουμε και όχι σε αυτά που δεν έχουμε και να ζούμε στο έπακρον την κάθε μέρα.

Τι μουσική ακούς στο αυτοκίνητο;

Κυρίως ξένη μουσική!

Αλλάζουν οι άνθρωποι;

Δεν πιστεύω πως οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν ιδιαίτερα. Ο χαρακτήρας τους παραμένει ο ίδιος μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Αυτό που μπορεί να αλλάξει όμως είναι η συμπεριφορά του προς τους άλλους ανθρώπους όπως επίσης και τα συναισθήματά τους.

Τι θα έκανες αν ήσουν Πρόεδρος της χώρας σου;

Αυτή η απάντηση θα χρειαστεί περισσότερο από 3 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα!

Υπάρχουν εξωγήινοι;

Από όσο ξέρω και από όσο έχω δει, όχι!

Ποιό είναι το βασικό χαρακτηριστικό σου; 

Το χιούμορ μου.

Ποιο ζώο θα ήθελες να ήσουν και γιατί;

Αν μπορούσα να ήμουν κάποιο ζώο θα επέλεγα να ήμουν σκύλος. Οι σκύλοι χαρίζουν απλόχερα την αγάπη τους και είναι μονίμως ευτυχισμένοι ακόμη και με τα πιο απλά καθημερινά πράγματα.

Ποια είναι η μεγαλύτερή σου επιτυχία;

Προσωπικά πιστεύω ότι ο επιτυχημένος άνθρωπος είναι αυτός που κάνει αυτό που αγαπά, είναι γεμάτος και παράλληλα ευτυχισμένος. Για μένα επιτυχία είναι ότι μπορώ να συμβάλλω στην ευζωία των ζωών και στην σωστή ενημέρωση των ιδιοκτήτων τους. Παρόλα αυτά στόχος μου είναι να βελτιώνομαι καθημερινά σε αυτό. Θέτω συνεχώς στόχους, ενημερώνομαι για τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους και στο μέλλον θα ήθελα να ακολουθήσω κάποια εξειδίκευση.