3 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα με την Έλενα Φλουρή

Η Έλενα Φλουρή, χοροδιδάσκαλος/χορογράφος/χορεύτρια, δίνει απαντήσεις στα πιο απρόσμενα ερωτήματα, ανακαλύπτοντας και αποκαλύπτοντας πτυχές του χαρακτήρα της!

Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτό τον καιρό;
Ανήσυχη. Βρίσκομαι συνεχώς σε κατάσταση εγρήγορσης. Οι ρυθμοί είναι γρήγοροι και ο εφησυχασμός δεν φαίνεται να έχει θέση στη ζωή μου αυτή τη στιγμή.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σας φόβος;,
Κάποτε αποτελούσε η τυχόν απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, το οποίο ως φυσικό επακόλουθο της ανθρώπινης ύπαρξης θα συμβεί χωρίς συμβιβασμούς. Βιώνοντας λοιπόν πρόσφατα τον μεγαλύτερο φόβο μου, ξεκίνησα να συμφιλιώνομαι μ’ αυτόν.

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι κάθε πρωί από το κρεβάτι;
Η ρουτίνα μου. Για πολλούς ανθρώπους η ρουτίνα είναι αυτή που τους αποτρέπει να σηκώνονται από το κρεβάτι. Ίσως γιατί δεν περιλαμβάνονται τόσες πολλές ώρες χορού μέσα στη δική τους.

Ποια συνήθεια απ’ τη ρουτίνα σου θα ήθελες να αλλάξεις;
Την συνήθεια του προγεύματός μου. Θα ήθελα να μπορούσα να έχω το πλούσιο Κυριακάτικο πρόγευμα που συνήθιζε να μου φτιάχνει ο μπαμπάς στα μαθητικά μου χρόνια. Αν είναι δυνατόν βέβαια χωρίς όλες τις θερμίδες που το συνόδευαν.
Έχω όμως αρκεστεί σε ένα απλό φραπέ και φρυγανιές.

Αγαπημένη σου αξέχαστη χρονολογία;
Το 2012. Φοιτήτρια χορού στο Λονδίνο. Εκεί όπου όλη η γνώση περί κινησιολογίας αλλάζει, ωριμάζει και τελικά με μεταλλάσσεται.

Τι θα άλλαζες στην πόλη που ζεις;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Παραλίμνι, αλλά τα τελευταία πέντε χρόνια ζω και εργάζομαι στην Λευκωσία. Αγαπώ τον τόπο στον οποίο ζω παρόλο που πολλές φορές σκέφτομαι πως με μικρές αλλαγές θα μπορούσε να ήταν λιγάκι διαφορετικός. Επιλέγω να αναφέρω το πιο απλό απ’ όλα όσα θα άλλαζα: την κίνηση στους δρόμους. Κάποιες φορές είναι απλά ανυπόφορη.

Τραγούδι στο repeat;
“Adeline” από τους alt-J.

Αλλάζουν οι άνθρωποι;
Δεν πιστεύω ότι αλλάζουν οι άνθρωποι. Θεωρώ ότι αυτά που αλλάζουν είναι στην πραγματικότητα οι συνήθειες και οι συμπεριφορές μας, αναλόγως των περιστάσεων, των προσώπων που συναναστρεφόμαστε και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε. Όλοι έχουμε μέσα μας χαρακτηριστικά που πολύ συχνά δεν γνωρίζουμε ότι έχουμε και εξωτερικεύονται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Έτσι λοιπόν δεν θεωρώ ότι ο άνθρωπος αλλάζει. Απλά αποκαλύπτει και ανακαλύπτει άλλες πτυχές του χαρακτήρα του.

Τι θα έκανες αν ήσουν Πρόεδρος της χώρας σου;
Δεν σκέφτηκα ποτέ τον εαυτό μου ως πρόεδρο της χώρας μου, αλλά αν είχα την ευκαιρία, θα προσπαθούσα να αναβαθμίσω τον τομέα της εκπαίδευσης, αφού η εκπαίδευση αποτελεί ένα από τα κυριότερα μέσα διάπλασης και διαμόρφωσης των ανθρώπων της κάθε γενιάς, και συνεπώς της κοινωνίας μέσα στην οποία ζουν. Ως μέρος της ευρύτερης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και αναθεώρησης θα προσπαθούσα να πετύχω αισθητή βελτίωση όσον αφορά τη θέση των Τεχνών στο εκπαιδευτικό σύστημα, αφού στο παρόν στάδιο, αν και οι Τέχνες βρίσκονται σε βελτιωμένη θέση από ότι την προηγούμενη δεκαετία, εντούτοις παραμένουν αισθητά σε δεύτερη μοίρα.

Υπάρχουν εξωγήινοι;
Σίγουρα! Ανυπομονώ να γνωρίσω έναν… αν δεν έχω ήδη γνωρίσει βέβαια και απλά δεν το κατάλαβα!

Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό σου;
Η θετική ενέργεια. Εντάξει, δεν είμαι πάντα και ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος στον πλανήτη, αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να βλέπω τα θετικά σε μια κατάσταση, έστω και αν δεν είναι αρχικά ορατά, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που συνοδεύει την κατάσταση.

Ποιο ζώο θα ήθελες να ήσουν και γιατί;
Γάτα. Οι γάτες είναι ανεξάρτητα ζώα και οι ειδικοί λένε ότι η κάθε γάτα διαμορφώνει την δική της προσωπικότητα. Μου
αρέσει η ιδέα. Άσε που θα ήθελα κιόλας να καταλάβω πως ακριβώς σκέφτονται μιας και πολλές φορές δεν μπορώ να τις καταλάβω.

Ποια είναι η μεγαλύτερή σας επιτυχία;
Έχω πετύχει να κρατήσω δίπλα μου όλους τους ανθρώπους που αγαπώ και που με αγαπούν, είτε αυτοί ονομάζονται οικογένεια είτε φίλοι.