Ώρα για μια καινούρια αρχή!

Χωρίς αμφιβολία η ζωή μετά την πανδημία δεν θα είναι ποτέ η ίδια… Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους και όλοι πλέον προσπαθούμε να πιάσουμε τη ζωή μας από εκεί που την αφήσαμε. Είναι όμως αυτό δυνατόν;

Αλήθεια εσύ τι έκανες πριν την πανδημία; Ποια ήταν τα όνειρά σου; Τι σε άγχωνε και τι σε έκανε χαρούμενο; Πέρασε πάνω από ένας χρόνος και μπορεί να είναι δύσκολο πλέον να θυμηθείς. Σίγουρα η ζωή δεν σου τα έφερε όπως τα περίμενες. Πολλά όνειρα αναβλήθηκαν και άλλα τόσα ακυρώθηκαν. Οι αγκαλιές, οι χειραψίες, οι συναντήσεις, οι καφέδες, τα ταξίδια, ακόμη και τα επαγγελματικά ραντεβού έπρεπε να βγουν από τη ζωή σου. Στερήθηκες απλά, καθημερινά πράγματα που παλαιότερα δεν εκτιμούσες. Ο κορωνοϊός σου έδωσε ένα γερό μάθημα και αν κατάλαβες, κατάλαβες. Και άμα δεν είσαι από τα άτομα που αρέσκονται στον καναπέ σίγουρα η πανδημία σου έφερε και καλά.

Απορροφημένος στην καθημερινότητα και τους γρήγορους ρυθμούς ζωής και εργασίας, δεν είχες ποτέ πραγματικά τον χρόνο για ένα διάλειμμα. Δεν είχες τον χρόνο να συνειδητοποιήσεις πόσο γρήγορα έτρεχες. Πως προσπερνούσες τη ζωή σου χωρίς να την απολαμβάνεις όπως θα έπρεπε. Τώρα όμως ηρέμησες, είδες αυτά που σε άγχωναν με άλλο μάτι, επαναπροσδιόρισες τους στόχους σου, μελέτησες περισσότερο, ανακάλυψες νέα ταλέντα, εκτίμησες ανθρώπους, την αξία της υγείας και συνειδητοποίησες πως όλα μπορούν να ανατραπούν σε ένα λεπτό.

Και τώρα, που βρισκόμαστε με το ένα πόδι έξω από την πανδημία λαχταράς για ζωή. Η διάθεση για διασκέδαση, βόλτες, ραντεβού σε μπαρ και κλαμπ, η διάθεση για έρωτα, όλα βρίσκονται στο μάξιμουμ! Μια συναυλία, ένα θέατρο, το σινεμά, η παραλία. Αλήθεια, πόσο σου έχουν λείψει όλα αυτά; Τώρα είναι καιρός να τα απολαύσεις ξανά. Αυτή την φορά όμως τα απολαμβάνεις πραγματικά. Κάθε λεπτό, κάθε στιγμή. Δίνεις σημασία στους ανθρώπους που περνάνε από δίπλα σου, στις μυρωδιές, στη γεύση, στη μουσική, σε όλα…

Από την πανδημία βγαίνεις άλλος άνθρωπος. Κι’ αν δεν θυμάσαι τι ήθελες προ πανδημίας, δεν πειράζει. Καλύτερα! Γιατί, για να είμαστε ειλικρινείς: δεν υπάρχει γυρισμός. Δεν μπορείς να συνεχίσεις τη ζωή σου όπως την άφησες πριν την πανδημία. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας φαντάστηκες έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που έχεις αφήσει πίσω σου. Και είναι η ευκαιρία σου να παλέψεις για ένα καλύτερο κόσμο. Τον δικό σου καλύτερο κόσμο.

Μαζεύεις ό,τι σου έχει απομείνει και ξεκινάς ξανά, για μια νέα αρχή, για νέους στόχους, νέα όνειρα! Μετά από ένα χρόνο αποκομμένος θυμήθηκες ποιος πραγματικά είσαι και τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου και τώρα έχεις την ευκαιρία να το κυνηγήσεις. Όλα όσα θεωρούσες απίθανα, γίνονται πιθανά. Πριν είχες υπερφορτώσει τη ζωή σου σε τέτοιο βαθμό που οι ανάγκες και τα όνειρα σου είχαν θαφτεί για «αργότερα»… Κι αυτό το «αργότερα» δεν ήξερες αν θα έρθει ποτέ. Τώρα είναι η ευκαιρία σου για να ξεκινήσεις μια ζωή γεμάτη νόημα και ευτυχία.

Μην επιστρέψεις στα ίδια. Είναι επιτακτική ανάγκη να φτιάξεις τη ζωή που ονειρεύεσαι εσύ και να δημιουργήσεις ένα μέλλον όπου η σωματική και ψυχική σου υγεία θα είναι σε προτεραιότητα. Δώσε στη ζωή σου το νόημα που της αρμόζει, το νόημα που της έλειπε μέχρι τώρα.