Ότι σε αγαπάει σε κάνει πιο δυνατό – Της Ρούλας Πέτρου

Μια από τις πιο δυνατές φράσεις σύμβολο ζωής για εμένα, φράση που γνωρίζουμε όλοι είναι: «Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Θα συμφωνήσω αλλά όχι απόλυτα γιατί ότι μας πόνεσε πολύ αφήνει και τα σημάδια του στην ψυχή. Σε άλλους λίγο και σε άλλους πολύ.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε και να πορεύεστε στην ζωή σας με την εξής φράση: «Ότι σε αγαπάει σε κάνει πιο δυνατό». Γι’ αυτό θα το λέω ξανά και ξανά ότι σε αυτή τη ζωή που είναι μικρή σαν αστραπή αλλά όμορφη πολύ, αξίζει όταν ο άνθρωπος δεν είναι ευτυχισμένος να μηδενίζει τα πάντα και να ξεκινά από την αρχή μέχρι να έχει την αγάπη, την αποδοχή, τις ισορροπίες, επιτυχίες και μια αγκαλιά όμορφους ανθρώπους που αναγνωρίζουν την αξία του, τον χαρακτήρα, αλλά και την προσωπικότητα και ταλέντο του.

Ζήσε! Μην υπάρχεις απλά. Χαμογέλα, είναι ζωή. Γέλα δυνατά, η ψυχή σου θα είναι πλημμυρισμένη από χαρά. Πρόσφερε στον συνάνθρωπο σου ότι μπορείς! Τα μάτια του Θεού είναι παντού. Θα σε ανταμείψει. Μην ακολουθείς τα πρέπει της κοινωνίας, είναι εγκληματικό για την ζωή σου. Να ακολουθείς τα θέλω σου, να ακούς αυτά που σου ψιθυρίζει η καρδιά σου γιατί το να ζεις τοξικές καταστάσεις ή να είσαι δίπλα σε τοξικούς ανθρώπους δηλητηριάζουν την ψυχή σου και σε οδηγούν αργά και σταθερά στον θάνατο και όταν το καταλάβεις θα είναι ήδη πολύ αργά.

Τους ανθρώπους που αγαπάμε  είναι άσχημο να τους πληγώνουμε, γιατί όταν ξέρεις να αγαπάς  δεν πληγώνεις. Πιστεύω πως οι άνθρωποι που πληγώνουν με ευκολία τους άλλους το κάνουν γιατί ίσως δεν βίωσαν αγάπη στα παιδικά τους χρόνια αλλά απόρριψη και κάποιες φορές και κακοποιητική  συμπεριφορά. Έχουν απωθημένα και ξεσπούν με λάθος τρόπο. Συμβαίνει σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις όπως μάνας και κόρης, σε ερωτευμένα ζευγάρια, σε φιλίες αλλά και στον επαγγελματικό χώρο. Δυστυχώς όλες αυτές οι συμπεριφορές έχουν ως αποτέλεσμα αρνητικά συναισθήματα, ζήλεια , λεκτική και σωματική βία κάποιες φορές , όπως επίσης και επιθετική συμπεριφορά.

Όταν είσαι σε ένα επαγγελματικό χώρο που δεν εκτιμούν τον κόπο και τη δουλειά σου και δεν σε σέβονται σαν άνθρωπο οφείλεις να αποχωρήσεις με αξιοπρέπεια και να μην φοβάσαι ότι δεν θα βρεις κάτι καλύτερο. Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες. Κάθε μέρα είναι μια καινούρια ζωή, μια καινούρια ευκαιρία για όλα, σε όλους. Τώρα θα μου πείτε όλα είναι δύσκολα, δεν είναι τόσο απλά τα καινούρια ξεκινήματα. Ε ναι λοιπόν δεν είναι. Είναι όμως μια μεγάλη πρόκληση να μας οδηγήσουν σε όλα αυτά που επιθυμούμε και να είμαστε πραγματικά μια μέρα ευτυχισμένοι και γεμάτοι από όμορφα συναισθήματα, σκέψεις, επιτυχίες, όρεξη για μεγαλύτερη ανέλιξη στην καριέρα μας αλλά είναι και ρίσκο να αφήσουμε πίσω ότι δεν μας ταιριάζει και  να προσελκύσουμε και να καλωσορίσουμε στην ζωή μας κάποια στιγμή  το απόλυτο, το αμοιβαίο, το αληθινό, όχι το επιφανειακό. Ότι δεν έχει βάθος, δεν έχει πραγματική αξία. Δεν μπορεί να κρατήσει. Θα σβήσει όπως και μια σχηματισμένη καρδούλα στην άμμο δίπλα από το κύμα της θάλασσας. Τα ψυχικά μας αντισώματα δεν επαρκούν πολλές φορές, το άγχος, η αγωνία, η σκιά του παρελθόντος και η απειλή για το μέλλον. Η ζωή είναι μονόδρομος όμως. Είμαστε στη μέση και προσπαθούμε να ανασάνουμε όση αγάπη μπορούμε.

Είμαι σίγουρη τώρα πια πως ο άνθρωπος σου είναι αυτός που θα δεις τον εαυτό σου στα μάτια του, στα λόγια και τις πράξεις του. Αγαπάς αληθινά όταν είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου όταν είσαι μαζί του γιατί απλά ξέρει πώς να σε κάνει ευτυχισμένη, θέλει να σε βλέπει με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη σου, θέλει να γελάς με την ψυχή σου, σε αφήνει ελεύθερη να κάνεις ότι αγαπάς και δεν σταματά να σε διεκδικεί και να σου δείχνει την αγάπη του με λόγια αλλά κυρίως με πράξεις. Σε θέλει δική του. Είναι ξεκάθαρος στα λόγια του από την πρώτη στιγμή, επιθυμεί να έχετε κοινή πορεία ζωής και σου δείχνει κάθε μέρα πόσο σε θέλει στη ζωή του. Σε ξυπνά πάντα με μια όμορφη καλημέρα και γαληνεύει την ψυχή σου με μια γλυκιά καληνύχτα. Γι’ αυτό πίστεψε στο δικό σου παραμύθι και με πίστη, ελπίδα, χαμόγελο χαμογέλα στη ζωή και να θυμάσαι πως η απέραντη δύναμη ψυχής, η υπομονή και η επιμονή κάνει και θαύματα, γιατί η αγάπη είναι ένα  θαύμα, όνειρο, ζωή, τρέλα, οξυγόνο, το μεγαλύτερο δώρο.