Ό,τι αρχίζεί ωραίο

Της Βέρας Κοσμά

Πολλές φορές όταν ξεκινάμε ένα νέο έργο, ένα πρότζεκτ, μια εργασία, μια σχέση βλέπουμε πάντοτε το σήμερα και όχι το μετά. Μας ενδιαφέρει ως άτομα να εξελίξουμε και να μεγαλώσουμε αυτό που μας απασχολεί χωρίς να νοιαζόμαστε για το αύριο. Στη δική μου περίπτωση με το Vantage δεν έγινε έτσι. Απο την πρώτη μέρα λειτουργίας του ήμουν σίγουρος για δύο πράγματα. Πρώτο, οτι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει και δεύτερο θα πρέπει να σταματήσει όταν θα είναι στα «φόρτε» του. Στα ντουζένια του. Να μην ψυχομαχήσει. Να κρατηθεί στις μνήμες των ανθρώπων ως ό,τι καλύτερο κυκλοφόρούσε.

Το 2012 ήταν μια δύσκολη περίοδος τουλάχιστον οικονομικά. Τόσο για τον πλανήτη, τόσο για την Κύπρο, τόσο όμως και για τα περιοδικά. Μέχρι τη δεκαετία του 2010 τα περιοδικά μεσουρανούσαν. Η διαφήμιση έπεφτε σύννεφο στα έντυπα και μάλιστα πουλούνταν χοντρά και άκοπα. Διπλάσια σίγουρα απο σήμερα. Το 2012 τα περιοδικά παγκύπρια αργοπέθαιναν. Όσα κρατιόνταν στη ζωή ήταν ίσως στον αναπνευστήρα. Εμείς κάπου εκεί γεννήσαμε το δικό μας περιοδικό. Έμεινε ζωντανό και λαμπερό λόγω της αγάπης και του ζήλου που διαθέταμε, η οποία ήταν τόσο μεγάλη έτσι ώστε να παραμείνει αλώβητο. Τα χρόνια πέρασαν φτάσαμε αισίως στο 2020. Μια χρονιά σταθμός για τα επόμενα χρόνια που έρχονται όπου δυστυχώς με τρομάζουν γνωρίζοντας και βλέποντας απο μακριά το έργο.

Τον Οκτώβριο του 2019 μετά από μια σύσκεψη της ομάδας του Vantage παρουσίασα τα νέα πλάνα της εταιρίας μας Intelligence Media, όπου μέσα από αυτά απουσίαζε η ναυαρχίδα του, το νούμερο ένα μας όπλο το Vantage. Κατάφερα να πείσω την ομάδα μου ότι θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε μια εποχή και μαζί μ’ αυτήν και το περιοδικό.

Τα πενήντα τεύχη είναι μια πίστωση σε όλα τα παιδιά που δούλεψαν σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να παίρνει στα χέρια του ο κάθε ένας από εσάς αυτό το περιοδικό. Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους όσους δούλεψαν για το Vantage. Ευχαριστώ τον κάθε αρθρογράφο, γραφίστα, φωτογράφο, Make up & Hair artist, δημοσιογράφο, ορθογράφο, υπεύθυνο πώλησης και διαφήμισης, τυπογράφο, διανομέα καιυπεύθυνο διαχείρισης ιστοσελίδας για την πολύτιμη προσφορά του.

Ευχαριστώ όλες τις εταιρίες, τους ιδιοκτήτες και υπεύθυνους τους όπου εμπιστεύτηκαν το περιοδικό για τις καμπάνιες τους.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ την ομάδα του Vantage και τους δύο πιο στενούς μου συνεργάτες τη Βέρα Κοσμά και το Θεόδουλο Κουρούγιαννη που εργάστηκαν αρκετά σκληρά μέσα στα χρόνια και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Τέλος ευχαριστώ τον κάθε ένα από εσάς για τη στήριξη και την αγάπη μέσα στα χρόνια. Μέσα από το Vantage, τις ιστορίες και τις αφηγήσεις σας αγαπήσαμε την επαρχία μας ακόμη περισσότερο.

Θα μπορείτε να μας διαβάζετε διαδικτυακά μόνιμα πλέον από την ιστοσελίδα μας www.vantagemag.com. Θα είναι μια μεταφορά του περιοδικού σε ηλεκτρονική έκδοση ενώ σύντομα θα σας παρουσιάσουμε και τα επόμενα μας πρότζεκτ.