Υπάρχουν άνθρωποι που είναι κομμάτια αστεριών

Της Ρούλας Πέτρου

Γιατί είναι έτσι η ζωή; Κάθε λεπτό κάτι τελειώνει. Τίποτα εκτός από την ζωή δεν είναι αιώνιο. Αυτός ο κόσμος είναι μεγαλύτερος απ’ τα όνειρα. Αν κοιτάξεις τα αστέρια στον απέραντο ουρανό, θα καταλάβεις ίσως πόσο μικροί είμαστε. Κι όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που είναι κομμάτια αστεριών. Άνθρωποι που σε κάνουν να νοιώθεις ευλογημένη/ος που υπάρχουν στην ζωή σου. Δεν έτυχε και σε εσάς σε μια πολύ δύσκολη στιγμή στη ζωή σας να συναντήσετε ανθρώπους που να σας αγκαλιάσουν με την ψυχή τους; Όπως ακριβώς και τα αστέρια που υπάρχουν στον ουρανό, γεμάτα φώς. Έτσι λοιπόν και οι άνθρωποι που έχουν φώς στην ψυχή τους σε καθοδηγούν σε πιο φωτεινά μονοπάτια, είτε λέγονται αληθινοί φίλοι γιατί μπορούν να διαβάσουν τα μάτια σου, είτε ένας σύντροφος που έχει ψυχή, σθένος, πυγμή, δυναμισμό και αποφασιστικότητα και τολμά να παλέψει για τον έρωτα του απέναντι σε όλους και όλα εάν χρειαστεί. Γιατί μπορεί να μην υπάρχουν πραγματικοί ιππότες, αλλά οι άντρες που σου δίνουν απλόχερα όσα δεν τόλμησες να ονειρευτείς, είναι αυτοί που θα κάνουν τη ζωή σου να μοιάζει με παραμύθι. Να θυμάστε πάντα πως μόνο εάν έχετε το θάρρος να απομακρυνθείτε από την ακτή, θα ανακαλύψετε νέους ωκεανούς.

Η ζωή με έμαθε πως όταν ένας άνθρωπος σε αδειάσει μία φορά θα το κάνει ξανά και ξανά, είτε γιατί είναι τοξικός, ζηλιάρης, η απλά γιατί δεν ξέρει να αγαπά. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι γύρω μας που δεν μεγάλωσαν με αγάπη, γι’ αυτό και δεν εκπέμπουν αγάπη και δεν μπορούν να δώσουν αγάπη. Κάποτε ο Ανρί Λακορντέρ έγραψε πως « Η αμοιβαιότητα είναι ο νόμος της αγάπης» και έχει τόσο δίκαιο. Επίσης η ζωή μας μαθαίνει ότι «Αυτός που δεν μπορεί να καταλάβει τη σιωπή σου, δεν θα μπορέσει ποτέ να καταλάβει το θυμό σου, τις πληγές σου και την δύναμη της ψυχής σου. Κάποιους ανθρώπους πρέπει απλά να τους ξεχνάς και να φεύγεις πριν σε αποτελειώσουν. Κάποιοι άνθρωποι που γίνονται απέναντι μας επικριτικοί γιατί αντί να σκέφτονται τι είναι καλύτερο για εμάς, τι μας αξίζει, τι μας κάνει ευτυχισμένους σκέφτονται το «τι θα πει ο κόσμος». Αλήθεια δεν είναι απλά τραγικό, αλλά εγκληματικό γιατί όλοι εσείς που το κάνετε  κόβεται κομμάτια από το δικό σας αστέρι, το οδηγάτε αργά και βασανιστικά στο σκοτάδι, προσέξτε μόνο να μην χαθεί για πάντα, γιατί τότε θα είναι πολύ αργά.

Όταν πριν από χρόνια κάποιος μου είπε «Είσαι ένα φωτεινό αστέρι στην γη «και είναι τυχεροί αυτοί που σε έχουν στη ζωή τους, άκουσα κάποια φωνή να μου λέει». Όταν κάνεις σχέδια ο Θεός γελά. Και εγώ απάντησα: “ Όταν κάποιος μου λέει, είναι δύσκολο, δεν μπορείς, τον κοιτάζω στα μάτια και με χαμόγελο του απαντώ «Κοίτα να μαθαίνεις» και είχα δίκαιο γιατί όταν πολεμάς για ότι αγαπάς όσες φορές και να πέσεις, όσες φορές και εάν η ζωή ή κάποιοι άνθρωποι σε γονατίσουν  να έχεις την δύναμη να ξανασηκωθείς. Γιατί; Γιατί αυτή είναι η ζωή και μόνο έτσι θα φτάσεις στον προορισμό σου και η ζωή, το κάρμα σου θα σε ανταμείψει. Ζήσε την κάθε στιγμή πριν γίνει ανάμνηση. Φόρεσε το πιο όμορφο χαμόγελο σου και άσε τον ήλιο να ανατείλει μέσα στα μάτια σου. Να θυμάσαι πως η αληθινή αξία σε έναν άνθρωπο φαίνεται από το πώς φέρεται σε κάποιον από τον οποίο δεν μπορεί να έχει κανένα όφελος. Κάποτε ένας πολύ καλός μου φίλος μου είπε:

“Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον σου είναι να το δημιουργήσεις. Πριν γυρίσεις σελίδα στη ζωή σου, καλό θα είναι να την διαβάσεις καλά….Ποτέ μην ζητιανεύεις αυτό που έχεις την δύναμη να κερδίσεις. Ζήσε όπως θέλεις τη ζωή σου, γιατί η ζωή είναι λίγη και ο κόσμος πολύς.”

Κομμάτια αστεριών είναι οι άνθρωποι που έχουν καρδιά από ατόφιο χρυσάφι, δεν ξέρουν τι σημαίνει ζήλεια, κακία, κουτσομπολιό και δεν τρέφονται φυσικά μέσα από την δυστυχία άλλων ανθρώπων. Έχουν συναισθήματα, σε εμπιστεύονται και ξέρουν πολύ καλά ότι τίποτα  δεν είναι δεδομένο και ότι η ζωή μας μπορεί να αλλάξει μέσα σε μία στιγμή. Αγαπούν τη ζωή και τον συνάνθρωπο τους και χαίρονται να βλέπουν ευτυχισμένο τον συνάνθρωπο τους. Ρισκάρουν, τολμούν, δεν φοβούνται τίποτα και κανένα γιατί η ψυχή τους είναι πλημμυρισμένη με αγάπη και φώς. Μην κρατάς κακία σε αυτούς που σε στεναχωρούν. Κράτα απόσταση. 

Όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις οποιονδήποτε να κρατά την πέννα. Και κάτι τελευταίο « Αυτό που έχουμε μέσα μας αντικατοπτρίζεται και έξω μας. Μην ψάχνεις την ευτυχία μέσα από τους άλλους. Η ευτυχία βρίσκεται μέσα μας, όχι στα πολλά, όχι στα τέλεια, αλλά στα αληθινά..!!!