Το μαζί δεν χτίζεται με λόγια αλλά με πράξεις

Της Ρούλας Πέτρου

Ο σωστός άντρας σε κρατάει με την συμπεριφορά του. Είναι εκείνοι οι λίγοι, οι σπάνιοι  που ξέρουν να σέβονται μια γυναίκα, που έμαθαν να αγαπούν και  να σέβονται τον εαυτό τους και  έτσι μπορούν να αγαπήσουν και τους υπόλοιπους, πόσο μάλλον  πολύ περισσότερο μια γυναίκα, τη γυναίκα που ερωτεύτηκαν, αγάπησαν και δεν μπορούν ,δεν θέλουν να ζήσουν χωρίς αυτήν. Είναι εκείνα τα γνήσια αρσενικά  που θέλουν να γνωρίσουν από την αρχή τον κόσμο της. Θα προσπαθήσουν να μετριάσουν τον πόνο της, περιμένουν να δουν το χαμόγελο της.  Είναι εκείνοι οι άντρες που επιζητούν  να την κάνουν ευτυχισμένη. Εκείνοι που ξέρουν τον τρόπο που θα φιλήσουν τα χείλη της, ξέρουν να σέβονται και να αγκαλιάζουν το πώς νιώθει, μηδενίζουν τις φοβίες και τις ανασφάλειες της  και σέβονται τις επιθυμίες της κρατώντας της το χέρι.

Οι σχέσεις είναι δύσκολες.  Ο κάθε άνθρωπος  ξεκινά μια σχέση με κάποιον/α που του αρέσει πολύ. Συζητάνε για κοινά θέλω, έχουν  κοινά όνειρα, έχουν μεγάλες προσδοκίες ο ένας από τον άλλο. Ζουν όμορφες στιγμές, μαγικές, γεμάτες πάθος, έρωτα, βόλτες, φιλιά, αγκαλιές, εντάσεις , ζήλειες. Κάθε φορά που ένας από τους δυο καταλαβαίνει το λάθος του οφείλει να ζητάει συγνώμη και να το εννοεί. Είναι πολύ σημαντικό να μάθει να εκτιμά αυτό που έχει δίπλα του και να το υπολογίζει γιατί ίσως μια μέρα τα δεδομένα γίνουν ζητούμενα.

Η ανηφόρα είναι μεγάλη. Η διαδρομή δεν θα είναι πάντα στρωμένη με ροδοπέταλα. Κάποιες φορές θα είναι δύσκολη, επίπονη, γεμάτη εμπόδια, προβληματισμούς, πειρασμούς. Αν όμως κρατιούνται χέρι τα ζευγάρια  μπορούν να τα καταφέρουν  να φτάσουν στην κορυφή και όταν φτάσουν η θέα θα είναι μαγική γιατί η ψυχή τους θα είναι πλημμυρισμένη από αγάπη, αγκαλιές ψυχής, φροντίδα, νοιάξιμο, τρυφερότητα, ζεστασιά, στήριξη, πολύτιμες στιγμές, χρώματα, εμπειρίες, όνειρα, ελπίδα και φώς.

Το» μαζί’  θέλει και κόπο και τρόπο. Δική μου άποψη. Μαζί σημαίνει είμαστε μαζί σε όλα. Στις χαρές μας, τις λύπες, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες.  Μαζί να κλαίμε, να γελάμε, να τσακωνόμαστε και μαζί να δίνουμε τα πιο παθιασμένα φιλιά. Το να είσαι μαζί με κάποιον που αγαπάς είναι ένας καθημερινός αγώνας χωρίς τέλος γιατί δίνεις ψυχή και σώμα. Το κύριο συστατικό σε μια σχέση είναι η αγάπη. Επιβάλλεται να κατανοούμε τα όνειρα του συντρόφου μας και αυτός τα δικά μας και να αφήνουμε πίσω ανόητους εγωισμούς , να κατανοούμε και τις επιθυμίες και τις ανασφάλειες του συντρόφου μας και να τον  καθησυχάζουμε. Μην αφήνεις την σύντροφο σου να αιωρείται σε ένα σχοινί για κανένα λόγο. Είναι έγκλημα.  Όταν αγαπάς αληθινά έχεις τόσο μεγάλη δύναμη ψυχής  που όλα τα δύσκολα σου φαίνονται μικρά και εάν ο ένας κρατά το χέρι του άλλου, τότε μαζί θα βρίσκονται στον δικό τους παράδεισο, έξω από κάθε είδος φτήνιας, επιφανειακών σχέσεων, σχέσεων που στηρίζονται στην εμφάνιση και το χρήμα. Οι σχέσεις κρατάνε μόνο όταν υπάρχει αμοιβαία αγάπη, σεβασμός και συναισθηματικό δέσιμο. Και να θυμάσαι να είσαι με αυτόν που είναι περήφανος που σε έχει. Ένας άντρας αποκτά την αξία του με τις πράξεις του και πάλι με τις πράξεις του την χάνει.  Ο αληθινός άντρας πρέπει να τολμά ότι αρμόζει σε έναν άντρα.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news