Το καράβι είναι πλέον στο αρχιπέλαγος

Ένα κεφάλαιο έχει ανοίξει, και ονομάζεται «ταξίδι της ζωής». Ένα ταξίδι, με συνοδοιπόρους την ομάδα του VOLT.

Της Ειρήνης Τσομαλλούρη

Οι παλιοί έλεγαν ότι το δύσκολο για ένα μεγάλο καράβι είναι η πρώτη έξοδος απ’ το λιμάνι. Άμα φτάσει το πλοίο και «ξεμπαρκάρει» από την ακτή, τότε μην το φοβάσαι στα βαθιά νερά. Το ίδιο πιστεύω γίνεται και με τους ανθρώπους. Είναι μέχρι την πρώτη έξοδο. Μετά ο φόβος απομακρύνεται σιγά – σιγά και το μυαλό και το σώμα συνηθίζουν.

Περνάς χρόνια στο σχολείο και ακολούθως άλλα τόσα στη σχολή. Φεύγεις από τις πρακτικές τη μία στιγμή και τρέχεις στα σεμινάρια. Κάποια στιγμή οι κόποι σου θα σε ανταμείψουν. Θα σε δικαιώσουν για όλα όσα έχεις κάνει.

Σου δίνεται η ευκαιρία, όλα αυτά που διδάχθηκες τόσα χρόνια να τα κάνεις πράξη. Αυτή η πράξη στη δική μου ζωή λαμβάνει μέρος τώρα. Μια ευκαιρία ζωής, παρέα με την ομάδα του περιοδικού VOLT και της Intelligence Media, της εταιρείας πίσω από το οικοδόμημα. Μια ομάδα που πλέον γίνεσαι μέλος.

Και το ταξίδι αυτό αρχίζει. Κάθε αρχή και δύσκολη λένε. Ποτέ δεν είπε κανείς όμως, ότι είναι ακατόρθωτο να μεταμορφωθεί η καινούργια αρχή σε κάτι όμορφο και περιπετειώδες. Μια αρχή, η οποία θα ανοίξει μονοπάτια και μεγάλους δρόμους που θα οδηγήσουν στην επιτυχία. Μια καινούργια αρχή, όπου χρειάζεται ελάχιστα εργαλεία κοντά της: την αφοσίωση, την υπομονή, την επιμονή και φυσικά το χαμόγελο.

Υπάρχουν και οι στιγμές που το καινούργιο σε φοβίζει, σε αγχώνει. Γυρνώντας τους διακόπτες του φόβου όμως, ξεκινάς να αισθάνεσαι την αδρεναλίνη μέσα σου. Το ζεις στα άκρα! Δίχως κολλήματα και έτοιμη για όλα. Βυθίζεσαι στις υπέρ-αναλύσεις και στις σκέψεις, πιστεύοντας ότι θα φτάσεις κάπου. Κάθε καινούργιο ξεκίνημα, μόνο καλύτερο μπορεί να σε κάνει. Ο φόβος του καινούργιου, έχει μια μυρωδιά ενθουσιασμού και αγωνίας. Αυτές οι μυρωδιές φυσικά και είναι όμορφες, αν τις αφήσεις να κυλήσουν μέσα σου.

Μια καινούργια αρχή στη ζωή μου έχει ξεκινήσει. Ήρθε η ώρα να αποκτήσω νέες εμπειρίες. Εμπειρίες, που θα τις κουβαλάω μαζί μου για μια ζωή. Γνωρίζοντας καινούργιους ανθρώπους και μαθαίνοντας νέα πράγματα. Ένα κεφάλαιο έχει ανοίξει, και ονομάζεται «ταξίδι της ζωής». Ένα ταξίδι, με συνοδοιπόρους την ομάδα του VOLT. Μέλημα μου, να ακούσω ιστορίες ζωής, να φτιάξω πλούσια ρεπορτάζ για την επαρχία μας, να γράψω τις προσωπικές μου απόψεις και να εμπλουτίσω μαζί με την ομάδα μου αυτό το μικρό αλλά πλούσιο από θέματα έντυπο. Ξεκινώντας από το να γίνουμε ως κοινωνία περισσότερο ευαισθητοποιημένη, διαβάζοντας τον Γολγοθά και τις ιστορίες άλλων συνανθρώπων μας και να εξάγω τις δικές μου προσωπικές απόψεις για διάφορα κοινωνικά και γενικότερα ζητήματα που με απασχολούν. Έτσι, θα τα λέμε από εδώ πλέον, από την καινούρια μου θέση ως συντάκτρια του περιοδικού VOLT. Σας καλωσορίζω στο φθινοπωρινό τεύχος του Volt και σας εύχομαι καλή ανάγνωση!

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news