“Στις πληγές ρίχνεις αγάπη, όχι αλάτι”

Της Ρούλας Πέτρου

Είναι όμορφη η ζωή, πολύ! Έχω την αίσθηση λίγο πιο όμορφη το καλοκαίρι. Όλα μοιάζουν  πιο γιορτινά, όλα έχουν χρώματα. Λίγο η θάλασσα, το κρασί, ο έρωτας, η μουσική και τα ηλιοβασιλέματα, είναι απλά μαγευτικά.

Σίγουρα η ζωή όπως και το νόμισμα έχει δύο όψεις, την όμορφη πλευρά αλλά και την άδικη και σκληρή πολλές φορές.

Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή όλα μπορούν να ανατραπούν. Λένε πως οι άνθρωποι αλλάζουνε όταν αγαπήσουν πολύ και όταν πονέσουν πολύ. Σίγουρα τα δυνατά συναισθήματα, οι δύσκολες καταστάσεις, ο πόνος, αλλά και ένας μεγάλος έρωτας αλλάζουν τον συναισθηματικό μας κόσμο και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ανθρώπους και καταστάσεις και προσδιορίζουν την μετέπειτα πορεία μας.

Σε αυτή την ζωή λοιπόν επιβάλλεται να μάθουμε πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και δεν έχουμε όλοι τα ίδια πιστεύω και τις ίδιες ανάγκες. Μην κρίνεις για να μην κριθείς. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αρκετούς ανθρώπους τους απασχολεί η ζωή άλλων ανθρώπων και υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη να κοιτάζουνε μέσα από την «κλειδαρότρυπα».

Αν στήσεις στον τοίχο μια όμορφη και πετυχημένη γυναίκα που τραβά τα βλέμματα δεν θα γίνεις ούτε πιο όμορφη, ούτε και πιο επιθυμητή. Αν καταδικάσεις ένα ερωτευμένο ζευγάρι απλά και μόνο γιατί υπάρχει διαφορά στο χρώμα του δέρματος ή του βάρους δεν θα κερδίσεις κάτι και αν δεν αποδέχεσαι ένα ζευγάρι που αγαπιέται πολύ με διαφορά ηλικίας δεν θα γίνεις πιο ερωτεύσιμη και ευτυχισμένη, γιατί πολύ απλά δεν κάνουν τα ράσα τον παππά.

Κι όμως ακόμα υπάρχουν όμορφοι άνθρωποι με ήθος, αξίες και ενσυναίσθηση. Ενσυναίσθηση σημαίνει να έχεις ψυχή που εκπέμπει αγάπη και την ικανότητα να νιώθεις τον συνάνθρωπο σου και να είσαι δίπλα του όταν πραγματικά σε χρειάζεται.

Όλα είναι για όλους. Κρίμα που υπάρχουν σάπιοι άνθρωποι που σκορπούν το δηλητήριο τους σε άλλους ανθρώπους από ζήλεια και έλλειψη παιδείας. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός για την διαφορετικότητα του. Μην πληγώνεις αγαπημένα σου πρόσωπα και μην προδίνεις την αγάπη γιατί φοβάσαι τον ψεύτικο μικρόκοσμο που ζούμε,  γιατί μια μέρα θα το μετανιώσεις και ίσως να είναι αργά. Πίστεψε στα δικά σου θαύματα και να θυμάσαι, αποτυχημένος άνθρωπος είναι ο υποκριτής, κακεντρεχής και συναισθηματικά ανάπηρος.

Αν θές να ονομάζεσαι  ΆΝΘΡΩΠΟΣ  λοιπόν, μάθε στις πληγές να ρίχνεις αγάπη, όχι αλάτι.