Σκεπτόμενοι το αύριο: Τι περιμένουν οι κάτοικοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου από τον επόμενο Δήμαρχο;

Ζητήσαμε τις απόψεις νέων ανθρώπων που ζουν στην επαρχία Αμμοχώστου στο ερώτημα αν υπάρχουν ευκαιρίες στην επαρχία μας. Οι Νικόλας Ζουβάνης, Κυριάκος Αντωνίου, Κωνσταντίνα Φιλίππου, Λίτσα Γέριμου, Χρυσόστομος Ηλία Σομής, Αναστασία Σπαρτιάτη, Κωνσταντίνος Καράς, Γεωργία Κλέφτη, Μαρτίνος Κυριάκου, Ζαμπέλλα Ζάρτηλα, Φλωρέντιος Οικονόμου, Ειρήνη Πογιατζή, Ανδρέας Φαούτας και Βασιλική Κοσιή κατάθεσαν τις απόψεις τους στο περιοδικό VOLT.

Από τον Ζανέττο Λουκά

Νικόλας Ζουβάνης

Μεταφραστής, ∆ιερμηνέας

Από τον επόμενο δήμαρχο περιμένω να συμπεριλάβει περισσότερο τους δημότες στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε θέματα που τους αφορούν έμμεσα και άμεσα μέσω ενημερωτικών εκδηλώσεων και συναντήσεων κοινωνικού διαλόγου. Οι δημότες θα έπρεπε να καλούνται να συμμετέχουν πιο ενεργά και να εκφράζουν την άποψή τους για περισσότερα θέματα. Θα περίμενα επίσης περισσότερη διαφάνεια όσον αφορά τις προσλήψεις ατόμων στον ∆ήμο, την κατανομή των πόρων καθώς έργα που διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών όπως περισσότεροι δημόσιοι χώροι στάθμευσης και μεγαλύτερη ευαισθησία στα μέτρα που λαμβάνονται για την ποιοτική διαβίωση των ΑμεΑ. Επίσης, προσωπικά θα επιθυμούσα περισσότερες εκδηλώσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες σχετικά με ευκαιρίες εργοδότησης, επιμορφωτικά σεμινάρια από εμπειρογνώμονες. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα έπρεπε να λαμβάνουν χώρα συχνότερα αντί να δίνεται τόση μεγάλη έμφαση στις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Θα ήθελα επίσης να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη χρήση νέων τεχνολογιών, στη σωστή διαχείριση των αποβλήτων και στην ανακύκλωση, όπως αρμόζει σε έναν σύγχρονο και ευρωπαϊκό ∆ήμο.

Κυριάκος Αντωνίου

Στρατιωτικός

Είμαι κάτοικος Σωτήρας από το 1998, παντρεμένος με 4 παιδιά. Η Σωτήρα ίσως βρίσκεται στην πoιο ιδανική περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχωστου. Κάποια πράγματα που θα πρέπει να προσέξει ο νέος δήμαρχος είναι το οδικό δίκτυο, να είναι δηλαδή ποιο ευέλικτο, καθώς λόγο της βιομηχανικής περιοχής ∆ερύνειας όλα τα οχήματα βαρετου τύπου περνούν μέσα από το χωριό κατευθυνόμενα προς τον αυτοκινητοδρομο, με αποτέλεσμα να έχουμε καθημερινά κυκλοφοριακή συμφόρηση. Επιπρόσθετα, ο δρόμος προς την Αγία Θέκλα θα μπορούσε να επεκταθεί, δηλαδή να γίνει ποδηλατοδρομος και από τις δύο πλευρές αλλά και πεζόδρομος. Επίσης, θα μπορούσαν να μπουν φώτα τροχαίας ερχόμενοι από τα άλλα χωριά καθώς είναι επικίνδυνο τόσο για τους οδηγούς αλλά και για τους πεζούς. Τέλος, θα μπορούσαν να μπουν περισσότεροι καθρέφτες σε δρόμους μέσα στο χωριό. Σε αλλους τομείς νομίζω δεν υπάρχουν προβλήματα, είτε για εκδηλώσεις ή οτιδήποτε άλλο πολιτιστικού περιεχομένου.

Κωνσταντίνα Φιλίππου

Κλινική ∆ιαιτολόγος – ∆ιατροφολόγος

Είναι σίγουρο ότι η επαρχία μας έχει αναβαθμιστεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια με τα πολλαπλά έργα που γίνονται από τους δημάρχους της επαρχίας. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι η μεγαλύτερη συμμετοχή των δημοτών μέσα από επιτροπές πολιτών με διευκρινισμένο παρεμβατικό ρόλο στα δρώμενα της κάθε πόλης, θα έχει ένα πιο συλλογικό αποτέλεσμα, στο απαιτητικό έργο των δημάρχων. Θα πρότεινα αρχικά, στους επόμενους δημάρχους την ανάπτυξη και διατήρηση του πράσινου όπου είναι δυνατό. Απαραίτητη όμως, είναι και η δημιουργία περισσότερων δημόσιων χώρων στάθμευσης αλλά και η αναβάθμιση των χώρων σε όλες τις στάσεις λεοφορείων ώστε να είναι πιο λειτουργικά, με στόχο η διακίνηση των πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να γίνεται με μεγάλυτερη άνεση, ευκολία και ασφάλεια. Επιπρόσθετα, θα πρότεινα τη δημιουργία μιας νέας δημόσιας βιβλιοθήκης όπου θα μπορεί να εξυπηρετεί μικρούς και μεγάλους και την συντήρηση και αναβάθμιση δημόσιων πάρκων με πιο ασφαλή και οργανωμένες παιδικές χαρές, κάτι το οποίο στερείται η επαρχία μας. Εύχομαι στους νέους δημάρχους, καλή επιτυχία και καλή δύναμη με υπομονή και επιμονή για το μεγάλο έργο που πρόκειται να αναλάβει ο καθένας ξεχωριστά!

Λίτσα Γέριμου

∆ημοσιογραφία/Marketing

Υποσχέσεις αρκετές, προσδοκίες περισσότερες. ∆εν είναι λίγες οι φορές που ακούμε μελλοντικά σχέδια, σκέψεις και προτάσεις από ήδη υφιστάμενους δημάρχους, είτε από υποψήφιους δημάρχους. Πράσινος σχεδιασμός διαφόρων χώρων: ανάπτυξη/ συντήρηση πάρκων, επένδυση στη φύση, σε τόπους που μπορούν να αποτελέσουν μέρη κοινωνικοποίησης και ηρεμίας. “Peace can be found in every piece of nature”. e-Επικοινωνία: Ενσωμάτωση τεχνολογίας στην καθημερινότητά μας. Να υπάρχει η e-επικοινωνία μεταξύ δήμου και πολιτών στην οποία οι πολίτες να συμμετέχουν στην επίλυση προβλημάτων, ή από όπου οι πολίτες να ενημερώνονται άμεσα για νεότερα στην περιοχή τους. Προσαρμογή στις νεότερες αλλαγές υποδομών και κτιρίων: συντήρηση κτιρίων, αξιοποίηση υπαρχουσών δεδομένων, βελτιστοποίηση στη διαχείριση πόρων και κατανάλωσης ενέργειας. Ενδυνάμωση των νέων: οι νέοι πρέπει να εμπνέονται και η ενέργειά τους να αξιοποιείται ως μια θετική αλλαγή. Να ακούγονται, να τους δίνονται ευκαιρίες και να αξιοποιούνται πόροι ειδικά για αυτούς, λόγου χάρη χώροι συγκεντρωμένου ή/και ατομικού διαβάσματος σε μορφή library. Βελτίωση ποιότητας ζωής και ασφάλειας κατοίκων: Ανθρωποκεντρικοί δήμοι με μαζική συμμετοχή των πολιτών τους – από και για τους πολίτες. ∆ήμοι οι οποίοι να έχουν ενεργή ανταπόκριση με κλίμα συνεργασίας ώστε να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών τους. Τα όποια προβλήματα και λάθη να μεταφράζονται σε ιδέες και επόμενους υλοποιήσιμους στόχους. Και δεν σταματάνε εδώ. Χρειάζεται να γίνεται ένας προσεκτικός προγραμματισμός και επαναπροσδιορισμός σχετικά με τα μελλοντικά πλάνα κάθε δήμου. Οι δήμοι είναι οι άνθρωποί τους.

Χρυσόστομος Ηλία Σομής

Επιχειρηματίας

Από τους επόμενους δημάρχους αναμένουμε σεβασμό στους θεσμούς της δημοκρατίας και στα δικαιώματα του πολίτη. ∆ιαφάνεια στις επιλογές τους, όραμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης τους αλλά και του ∆ήμου γενικότερα. Ενεργότερη εμπλοκή στα κοινά, αφουγκρασμός, κατανόηση και εξεύρεση λύσεων των διαχρονικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν το ∆ήμο. Αξιοκρατικές επιλογές όσο αφορά την εργοδότηση προσωπικού/συνεργατών με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και την παραμέριση προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων. Μεγαλύτερη ευελιξία σε θέματα γραφειοκρατίας, επένδυση στην τεχνολογία με παράλληλο σεβασμό στην παράδοση και τις αξίες. Αρμονική συνύπαρξη με γειτονικούς ∆ήμους και πολυεπίπεδη συνεργασία για το κοινό καλό. Προσπάθεια για βελτίωση υποδομών σε τουριστικές περιοχές, διόρθωση ανορθογραφιών σε οδικό δίκτυο, δημιουργία περισσότερων χώρων στάθμευσης με την παράλληλη επέκταση των χώρων πρασίνου. Οικολογική συνείδηση και προσπάθεια δημιουργίας «Πράσινων ∆ήμων», τόσο στον τομέα των μετακινήσεων όσο και με αναπλάσεις/δημιουργίες πλατειών.

Αναστασία Σπαρτιάτη

Βιολόγος

Είμαστε η γενιά που βγήκε έξω να σπουδάσει, είδε, έζησε και επέστρεψε. Ο επαναπατρισμός είναι συνυφασμένος με τον συμβιβασμό, σε μια κοινωνία που στερείται ευκαιριών. Ευκαιρίες στην επαγγελματική αποκατάσταση, στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό. Μέλημα των νέων δημάρχων, θα πρέπει να είναι ένα βιώσιμο μέλλον για τους νέους και συνεπώς για όλους τους πολίτες. ∆είκτης αυτής της επιτυχίας θα είναι μόνο και όταν οι νέοι οραματιστούν το μέλλον τους εκεί, ονειρευτούν την δημιουργία δικής τους οικογένειας στον τόπο όπου οι ίδιοι μεγάλωσαν, θεωρώντας την κοινωνία ιδανική, σταθερή και ικανή να προσφέρει τα απαραίτητα στους ίδιους και τα παιδιά τους. Σε ένα περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες όπου όλοι θα αντιμετωπίζονται το ίδιο και θα μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα σε αυτόν που θα εκλεχθεί δήμαρχος τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους. Αυτό το περιβάλλον δεν είναι ουτοπικό, χρειάζεται χρόνο και θέληση.

Κωνσταντίνος Καράς

Πολιτικός Μηχανικός

Σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα θα γίνει η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της δημοκρατίας μας από το 1960! Από τους επόμενους ∆ημάρχους, Αντιδημάρχους, ∆ημοτικούς Σύμβουλους και τον Πρόεδρο του Επαρχιακού Συμβουλίου, περιμένω να έχουν έναν και μόνο στόχο, να θέσουν τις σωστές βάσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα το νέο σύστημα, μακριά από λαϊκισμούς και εγωισμούς, κοιτάζοντας μόνο το κοινό καλό και το μέλλον των νέων στην επαρχία μας. Αν χάσουμε αυτόν τον στόχο, θα χρειαστούν πολλές πενταετίες για να ορθοποδήσουμε ως επαρχία! Παράλληλα, πρέπει να θέσουν σε ύψιστη προτεραιότητα τη δημιουργία μιας ανθρώπινης πόλης, με βασικούς πυλώνες τον εθελοντισμό και τον πολιτισμό. Αν καταφέρουμε να φτιάξουμε την πόλη μας πρώτα για εμάς και για τα παιδιά μας, τότε θα έρθει και ο ξένος να την δει και να την ζήσει, φέρνοντας μαζί του όλα τα ωφελήματα που γνωρίζουμε. Περιμένω από τον νέο ∆ήμαρχο να ενώσει τον κόσμο της περιοχής, για να κάνουμε όλοι μαζί τον τόπο μας καλύτερο.
«η ισχύς εν τη ενώσει»

Γεωργία Κλέφτη

Αρχιτέκτονας

Σπουδάζοντας αρχιτεκτονική με ειδικότητα στον αστικό σχεδιασμό, διδάχθηκα επανειλημμένα την σημαντικότητα της «μεγαλύτερης
εικόνας». Ο νέος ∆ήμαρχος Παραλιμνίου – ∆ερύνειας θα πρέπει σίγουρα να ασχοληθεί με μεγάλα ζητήματα όπως αυτά της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά ταυτόχρονα να διορθώσει τις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητάς μας που είναι καθοριστικές στην ποιότητα ζωής μας. Ο νέος ∆ήμαρχος θα έχει να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις, αλλά θα ηγηθεί ενός ∆ήμου με τεράστια προοπτική. Θα ήταν απαραίτητο ο καινούργιος ∆ήμαρχος να συνεχίσει και να εξελίξει το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο ∆ήμο που θα σέβεται τον άνθρωπο αλλά και
το φυσικό περιβάλλον. Ένα ∆ήμο που θα είναι πιο «πράσινος», με δημότες που θα έχουν καλλιεργημένη την οικολογική τους συνείδηση και θα συμβάλλουν ενεργά στο να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη. Θέλουμε ένα ∆ήμο με ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, που θα είναι δεκτικός στις εισηγήσεις των δημοτών του και θα ενθαρρύνει την ουσιαστική συμμετοχή τους στην επίλυση προβλημάτων. Ένα ∆ήμο που θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή των νέων στα κοινά και θα έχει πρώτο μέλημα την ανάδειξη των νέων επιστημόνων της περιοχής. Ο νέος ∆ήμαρχος ζητείται να μετατρέψει τον τόπο μας σε έναν σύγχρονο, καθαρό και φιλόξενο ∆ήμο που σέβεται το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, τον δημότη και τον επισκέπτη του.

Μαρτίνος Κυριάκου

Ασκούμενος ∆ικηγόρος

Πολλές φορές αυτού του είδους απαντήσεις, πόσο μάλλον αν προέρχονται από νέους καθορίζουν προεκλογικές ατζέντες. Το ζητούμενο είναι οι ατζέντες που προκύπτουν από τα «θέλω», εκ των πραγμάτων να είναι υλοποιήσιμες και εφαρμόσιμες στην πραγματική ζωή. Από τους επόμενους ∆ημάρχους λοιπόν περιμένω για αυτά που θα δεσμευτούν, αυτά και να πράξουν! Χωρίς μεγάλες και ωραίες μεν, κούφιες δε, υποσχέσεις αλλά με ρεαλιστικές προτάσεις, είτε άμεσης εφαρμογής ή μακροπρόθεσμης, βασισμένες κυρίως σε ένα σωστά δομημένο πλάνο. Πιστεύω και ζητώ, τον εξευρωπαϊσμό των πόλεων της Ελεύθερης μας Επαρχίας. Η εύρεση μίας Ευρωπαϊκής πόλης ως πρότυπο για εφαρμογή στα δικά μας δεδομένα, θα βοηθήσει δια του παραδείγματος στην ανάπτυξη. Θα αποτελέσει την κινητήρια βάση που θα μας οδηγήσει πιο κοντά στο στόχο μας. Μερικές φορές τα μικρά, ναι, συντελούν στην μεγάλη αλλαγή. Τέλος η επικοινωνία
με τους δημότες, η ουσιαστική επικοινωνία αλλά και η συνεννόηση μεταξύ των ∆ήμων θα δυναμώσουν την όλη προσπάθεια και θα βοηθήσουν στην ταχεία πρόοδο. Είναι πιο εφικτή η μαζική πρόοδος παρά η ατομική. Πάντα ήμουν πολέμιος του εκμηδενισμού των πάντων. Θεωρούσα και ακόμη θεωρώ πως μπορούν να αλλάξουν και τα κακώς έχοντα και οι πεπαλαιωμένες αντιλήψεις-νοοτροπίες που μας αφήνουν στάσιμους ως κοινωνία.

Ζαμπέλλα Ζάρτηλα

Επιχειρηματίας

Από τη νέα ∆ημαρχεία αναμένω την διαφάνεια, αξιοκρατία, ενότητα, αλληλεγγύη και την ανάπτυξη στην πόλη μας. Να δώσουν κίνητρα στη τοπική κοινωνία στηρίζοντας κυρίως τους νέους ανθρώπους, ώστε να βοηθήσουν στην αλλαγή της κοινότητα μας. Επίσης, θα ήθελα να δω την ομαλή υλοποίηση των δράσεων και των πρωτοβουλιών βελτίωσης και αναβάθμισης. Θα ήθελα να υπάρχει στήριξή προς τις νέες επιχειρήσεις και βελτίωση των διαδικασιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσον αφορά την απλοποίηση και τη ταχύτητα των διαδικασιών. Οι εκλεγόμενοι του τόπου επιβάλλεται να τηρούν και να επιτελούν τα καθήκοντα τους με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά επίσης να στήριζουν τα ζητήματα της κοινωνίας, πάντα με γνώμονα την διαφάνεια των δικαιωμάτων του πολίτη και την αξιοκρατία. Με τη νέα ∆ημαρχεία αναμένω καλύτερη προβολή του τόπου μας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, που αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την από κοινού προσπάθεια όλων μας.

Φλωρέντιος Οικονόμου

Περιβαλλοντολόγος

Ζούμε μέσα σε μια νοοτροπία στην οποία έχουμε συνηθίσει να παραβλέπουμε το αντίκτυπο των πράξεων μας στον μακρινό ορίζοντα, καταφεύγοντας σε βραχυχρόνια συμφέροντα. Εμφανέστατα, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη από την στιγμή που παραβλέπουμε τις «πράσινες» υποδομές και δεν προστατεύουμε το φυσικό μας τοπίο, όταν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής βρίσκονται ήδη εδώ. Η νεολαία η οποία αποτελεί την ραχοκοκαλιά για το μέλλον της περιοχής, εκ φεύγει στις μεγάλες πόλεις για καλύτερες προοπτικές. Τι να περιμένω από τους επόμενους δημάρχους λοιπόν; Τα αυτονόητα! Είμαστε ήδη αρκετά πίσω, γι’ αυτό και είναι επιτακτικό να ξεκινήσει η πράσινη μετάβαση με μακροπρόθεσμη περιβαλλοντική και κοινωνικό-οικονομική βιωσιμότητα. Η πράσινη μετάβαση θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο της πόλης, θα εξελίξει το τουριστικό μας προϊόν και θα προσφέρει νέες ευκαιρίες εργοδότησης στους νέους. Τα πρώτα βήματα απαιτούν την δημιουργία πάρκων, την επέκταση των ποδηλατικών υποδομών, την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων και την λειτουργία των δημοτικών υποδομών με πράσινη ενέργεια. Ακόμα σημαντικότερο είναι η ανάδειξη της ομορφιάς και οικολογικής σημασίας της λίμνης. Η νεολαία έχει δείξει τον δρόμο παίρνοντας την πρωτοβουλία να κατασκευάσει το «Πάρκο Νεολαίας», στην περιοχή της λίμνης. Περιμένω από τον νέο δήμαρχο λοιπόν να συμμετάσχουν στις προσπάθειες της νεολαίας και να ενστερνιστεί τις φιλοδοξίες μας.

Ειρήνη Πογιατζή

Φαρμακοποιός

Είναι δύσκολο να ορίσεις τη σημαίνει ένας καλός δήμαρχος και τι περιμένω σαν νέα του ∆ήμου σε μία παράγραφο, αφού τα χαρακτηριστικά και τα προσόντα που καθορίζουν ένα σωστό ∆ήμαρχο είναι πολλά. Εν συντομία όμως ο/η ∆ήμαρχος στο μυαλό μου είναι συνδεδεμένος με τη λέξη «λύσεις». Λύσεις σε καθημερινά προβλήματα του κάθε πολίτη αλλά και πόσο μάλλον μακροπρόθεσμα σχέδια για τα προβλήματα του ∆ήμου και του κάθε δημότη. Να βρίσκετε στη πρώτη γραμμή και έτοιμος/η με εντιμότητα να προσφέρει απαντήσεις σε κάθε τηλεφώνημα και προβληματισμό, είτε αυτός είναι οικονομικός, οικογενειακός, πολιτικός ή πολιτιστικός. Επιπλέον περιμένω οι επικοινωνιακές αρετές του/ης και η επιρροή τους/ης στους νέους να τους φέρει πίσω στη κοινότητα μας, να δώσει την ευκαιρία στου νέους να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν και να “κτίσουν” τι ζωή τους στο τόπο που μεγάλωσαν. Να πιστέψουν ξανά πως αυτός ο τόπος έχει θέση για τον καθένα μας!

Ανδρέας Φαούτας

Βιολόγος/Αγγλικός Φιλόλογος

Στις μέρες μας, μεγάλο ποσοστό του κόσμου και ειδικότερα των νέων, έχει ταυτίσει και όχι αδίκως, την πολιτική με τη διαφθορά. Για αυτό το λόγο, σημαντικότερο χαρακτηριστικό ενός εκλεγμένου ∆ημάρχου πρέπει να είναι η διαφάνεια, καθώς επίσης και η δράση του με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου και των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτόν, μακριά από προσωπικά ή/και οικογενειακά συμφέροντα. Από εκεί και πέρα, με την τοπική αυτοδιοίκηση να μπαίνει σε μια νέα εποχή λόγω της μεταρρύθμισης, οι μελλοντικοί τοπικοί άρχοντες καλούνται να αντιμετωπίσουν τις όποιες δυσκολίες που αναπόφευκτα θα παρουσιαστούν, και να εργαστούν συλλογικά για το καλύτερο δυνατό μέλλον ολόκληρης της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, η οποία παραμένει παραγκωνισμένη από το ‘74. Περιμένουμε λοιπόν από τους επόμενους ∆ημάρχους να επιδείξουν ηγετικές ικανότητες και ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον της περιοχής. Οφείλουν να βρίσκονται κοντά στο δημότη, να αφουγκράζονται τις ανησυχίες του και να εξυπηρετούν τις ανάγκες του, πάντα στα όρια του ευρύτερου καλού. Πιο συγκεκριμένα, το Παραλίμνι, το οποίο αποτελεί κυρίως τουριστικός ∆ήμος, περιμένει να δει στο πρόσωπο του εκάστοτε ∆ημάρχου έναν ηγέτη, ο οποίος θα κατανοεί πλήρως τα κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα του τόπου, αλλά και που θα λαμβάνει υπόψιν συμβουλές από καταρτισμένα άτομα, τα οποία είναι επίσης γνώστες των θεμάτων αυτών.

Βασιλική Κοσιή

Βοηθός ∆ιευθυντή Παραγωγής και Ποιοτικού ελέγχου

Θεωρώ πως το ερώτημα θα πρέπει να αφορά τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης που εμπεριέχει όλους τους δήμους και τις κοινότητες της επαρχίας μας από τις ερχόμενες εκλογές. Ως μια νέα επιχειρηματίας της επαρχίας Αμμοχώστου, έχω αυξημένες προσδοκίες και απαιτήσεις από το νέο status quo που αφορούν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής μας αλλά και σε καίριες στρατηγικές αποφάσεις που θα εγγυηθούν ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Ευελπιστώ πως θα επανασχεδιαστεί η στρατηγική για την σωστή και αειφόρο ανάπτυξη της επαρχίας Αμμοχώστου, στους τομείς του τουρισμού, της βιομηχανίας και της γεωργίας. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσει
ζωή η επαρχία μας όλη την χρονιά και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι κύριο μέλημα στην ατζέντα των νέων αρχών της περιοχής, οι οποίοι θα πρέπει να παρέχουν σωστές εκστρατείες επιμόρφωσης των πολιτών στα σχετικά θέματα, παρέχοντας παράλληλα τις κατάλληλες υποδομές για την προώθηση τους. Όσον αφορά τα θέματα οδικής ασφάλειας, θα πρέπει να ενισχυθούν κι να επανασχεδιαστούν οι υφιστάμενες υποδομές, για να μπορέσουν να υποστηρίξουν τον αυξημένο αριθμό των υφιστάμενων και μελλοντικών επισκεπτών της περιοχής μας. Τέλος, προσδοκώ μια θητεία με σύμπνοια και αρμονική συνεργασία μεταξύ όλων μας, δημάρχων, κοινοταρχών και πολιτών, προς όφελος της επαρχίας Αμμοχώστου.