Ποια είναι η ζωή που πραγματικά θέλεις να ζήσεις; – Της Ιωάννας Τζούλιου

Η ενέργεια μας ακολουθεί τη ροή των σκέψεων μας και το που εστιάζουμε όλο μας το είναι. Για να ζήσουμε τη ζωή που πραγματικά θέλουμε πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό και να δημιουργήσουμε ένα κρυστάλλινο όραμα για το πού θέλουμε να πάμε.

Πριν μερικά χρόνια έπεσα πάνω σε ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix που λέγεται “I Am Not Your Guru”. Από περιέργεια έβαλα να δω τί είναι. Μέσα μου έλεγα «άλλη μια βλακεία θα είναι σίγουρα». Το ντοκιμαντέρ αφορούσε ένα event του life & business coach, Τόνυ Ρόμπινς. Βλέποντας το, αναθεώρησα όλη τη φιλοσοφία της ζωής! Έγινε μια έκρηξη σκέψεων μέσα μου, και μια σπίθα ζωής άναψε. Ναι, με ένα ντοκιμαντέρ δύο ωρών, άλλαξε όλη μου η κοσμοθεωρία! Συνειδητοποίησα βαθιά και σημαντικά πράγματα. Το πιο σημαντικό από όλα που κατάλαβα είναι ότι όλα ξεκινάνε από εμάς τους ίδιους και πως το μονοπάτι της ζωής που θέλουμε να ζήσουμε το χαράζουμε με τη εστίαση μας. Καθημερινά κρατάω μια συγκεκριμένη φράση που είπε ο Τόνυ: «Όπου πηγαίνει η εστίαση, η ενέργεια ρέει». Όταν μαθαίνεις πώς να εστιάζεις την ενέργειά σου, συμβαίνουν καταπληκτικά πράγματα.
Σκέψου για λίγο αυτό: Πώς είναι η στάση σώματος ενός ανθρώπου με χαμηλή ενέργεια; Μιλάει δυνατά ή χαμηλόφωνα; Πώς είναι η στάση σώματος ενός ανθρώπου όπου η ενέργεια του είναι στα ύψη; Μιλάει δυνατά ή χαμηλόφωνα; Όλοι γνωρίζουμε τις απαντήσεις. Η ενέργεια μας συναισθηματικά και σωματικά καθορίζει την ενέργεια της ζωής μας. Ένας άνθρωπος με κατάθλιψη, για παράδειγμα, έχει χαμηλή ενέργεια, επομένως και η ζωή του θα περνάει κάπως
με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ενέργεια. Η ζωή ενός ανθρώπου με υψηλή ενέργεια, θα αντικατοπτρίζεται από αυτή την ενέργεια.
Για να αποκτήσεις αυτό που πραγματικά θέλεις στη ζωή, χρειάζεσαι έναν ξεκάθαρο στόχο που να έχει σκοπό και νόημα πίσω από αυτόν. Μόλις γίνει αυτό, μπορείς να εστιάσεις την ενέργειά σου στον στόχο και να γίνεις εμμονικός με αυτόν. Μόλις συμβεί αυτό, θα συναντάς άτομα που φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί στη διαδρομή σου δια μαγείας για να σε βοηθήσουν να διασχίσεις το μονοπάτι σου, ή θα έρχονται πόροι σε εσένα που θα προάγουν τη στρατηγική σου. Είναι απλό. Έτσι η ενέργεια κινείται προς την κατεύθυνση της εστίασης.


Τι συμβαίνει όταν αναζητάς συνεχώς ελαττώματα ή επικεντρώνεσαι στα άσχημα πράγματα στη ζωή; Περισσότερα από τα πράγματα τα οποία μπορείς να απολαύσεις και να είσαι ευγνώμον θα εμφανιστούν όταν επιλέξεις την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη αντί την εστίαση στην αρνητικότητα. Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν καταστάσεις και προβλήματα καθώς έρχονται προς αυτούς, χωρίς να προχωρούν ποτέ πραγματικά, αντί να δημιουργούν ένα
σαφές σχέδιο. Το να έχουμε κατά νου έναν συγκεκριμένο στόχο ή ένα αποτέλεσμα και να μάθουμε πώς να κατευθύνουμε την ενέργειά μας εκεί, αλλάζει αμέσως τη συμπεριφορά μας και μας ωθεί να κάνουμε μικρές δραστηριότητες που θα παράγουν τεράστια αποτελέσματα. Έτσι, αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε την ευρύτερη εικόνα και αποκτάμε μεγαλύτερη επίγνωση της κάθε σκέψης και πράξης που ακολουθεί.
Τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις τον επόμενο χρόνο; Τι μικρό μπορείς να κάνεις τώρα, ξεκινώντας από αυτή τη στιγμή για να το καταφέρεις; Εάν έχεις κατά νου τους καθημερινούς σου στόχους και εστιάζεις την ενέργεια σου στο να τους επιτύχεις, θα δείς ότι προχωράς συνεχώς προς τους στόχους σου! Σκεπτόμενος αυτή την ισχυρή ιδέα, μπορείς να δίνεις προσοχή και να εστιάζεις την ενέργεια σου στα καλά και θετικά στη ζωή και να βελτιώσεις την επίγνωσή σου. Συνειδητοποιώντας τη δύναμη της συγκέντρωσης των σκέψεων σου και της προσήλωσης στους σημαντικούς στόχους σου, εστιάζοντας την ενέργειά σου και όλο σου το είναι εκεί, θα αρχίσεις να προσελκύεις περισσότερα από αυτά που επιθυμείς και θα δημιουργήσεις τη ζωή που θέλεις πραγματικά να ζήσεις!