Παράξενη ζωή

Η ζωή είναι τόσο όμορφη, αλλά και τόσο παράξενη, είναι κομμάτια, σκοτάδι και φως, παρελθόν και μέλλον, λευκό και μαύρο.

Της Ειρήνης Τσομαλλούρη

Η ζωή έχει το άσχημο αλλά και το όμορφο κομμάτι. Αρκετές φορές ακούμε να λένε, «δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο, υπάρχει και το γκρι». Η ζωή είναι στιγμές, όμορφες και άσχημες. Καλό θα ήταν να κυνηγάμε καθετί λευκό, που θα μας πάει ένα βήμα παραπέρα και να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Να κυνηγάμε οτιδήποτε μπορεί να γεμίσει την ζωή μας με ποιότητα, αποκτώντας της νόημα. Να μην είμαστε παγιδευμένοι στη ρουτίνα της καθημερινότητας, ξεχνώντας την ουσία της ζωής.

Η ζωή είναι κύκλος, με αρχή και τέλος, είναι ένα αυτοκίνητο με οδηγό τον άνθρωπο. Αν κυλήσει ομαλά εξαρτάται από το πόσο καλός οδηγός είναι ο άνθρωπος. Πόσο καλά γνωρίζει να πατάει φρένο τη στιγμή που χρειάζεται. Ζωή είναι όλα όσα δίνουν αξία στις στιγμές. Ζήσε ακόμα και τις πιο μικρές στιγμές, τα απλά πράγματα και το τώρα. Το χθες έφυγε, ενώ το αύριο μπορεί και να μην έρθει. Ζήσε όπως εσύ θέλεις. Ο προορισμός ίσως θα είναι άγνωστος, μα το ταξίδι της ζωής είναι επικίνδυνο και αβέβαιο.

Η ζωή σε προκαλεί και σου γνέφει να την ζήσεις όσο πιο αληθινά μπορείς. Ζήσε όπως θες, η ζωή είναι δώρο, μη διστάσεις, γιατί τότε δεν θα απολαμβάνεις τις μικρές χαρές, αυτές τις αληθινές, τις γνήσιες. Μην περιμένεις τίποτα και μην προσδοκάς. Χαμογέλα, απλοποίησε τη ζωή σου και ζήσε τη κάθε στιγμή. Άνοιξε το κελί σου και χαμογέλα, η ζωή σε περιμένει. Οι ψυχές μέσα μας, τις περισσότερες φορές ουρλιάζουν και η δύναμη μας, σιγά – σιγά ελαχιστοποιείται και μειώνεται στο έπακρο. Η θέληση μας γι’ αυτό που επιθυμούμε γι’ ακόμη μια φορά δε την υπερνικά αλλά την ισοπεδώνει, αφήνοντας τη πάλι και πάλι εκεί που είχε αρχίσει. Να παλεύει ανάμεσα στα θέλω και στα πρέπει, παρατείνοντας για λίγο τη στιγμή. Παρακαλώντας τη μέρα να μεγαλώσει και τη νύχτα να μικρύνει, μπας και αγκαλιάσουμε περισσότερο τους ανθρώπους που αγαπάμε, μπας και ο χρόνος μαζί τους, δεν τελειώσει ποτέ και τους δούμε μια στιγμή ακόμη.

Θα έλεγα ότι είναι παράξενη η ζωή και απρόβλεπτη. Από τη μια φωνάζει και από την άλλη σιωπά, σα να μην έχει τίποτα να δώσει. Από τη μια κερνάει και από την άλλη θερίζει όποιον βρει στο δρόμο της. Ακολούθα την λοιπόν. Αυτή ίσως ξέρει τι κάνει, τι παίρνει πίσω και τι δίνει. Απλά για μια φορά ακόμη, εμπιστεύσου τη και προχωρά, σαν να μην υπάρχει αύριο!

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news